Tuesday, April 15, 2014

Η Βουλή αποφασίζει για την άρση ασυλίας του Αρτέμη Ματθαιόπουλου


Με το χαρακτήρα του κατεπείγοντος διαβιβάστηκε από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου στην Βουλή η δικογραφία σε βάρος του βουλευτή του Λαϊκού Συνδέσμου Αρτέμη Ματθαιόπουλου, για να κριθεί η άρση ή όχι της ασυλίας του, προκειμένου να δικαστεί για ληστεία.
 
Ο κ. Ματθαιόπουλος έχει παραπεμφθεί να δικαστεί στις 30 Απριλίου 2014 ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών για ληστεία από κοινού. 
 
Η δίκη αρχικά είχε προσδιοριστεί να διεξαχθεί το 2013, αλλά αναβλήθηκε λόγω της βουλευτικής ιδιότητας του κ. Ματθαιόπουλου, προκειμένου να ζητηθεί η άρσης της ασυλίας του.
 
Σύμφωνα με την δικογραφία τον Αύγουστο του 2005 ο βουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου μαζί με τον Αναστάσιο Τριανταφύλλου και άλλα άγνωστα μέχρι στιγμής άτομα, χρησιμοποιώντας σωματική βία και απειλές σε βάρος Έλληνα πολίτη  με επικείμενο κίνδυνο κατά της ζωής του, του αποσπάσανε την τσάντα που κρατούσε.
 
Το περιστατικό έγινε στην περιοχή της Αρχαίας Αγοράς.
 
Όλοι μαζί πλησίασαν τον ¨Έλληνα (ο οποίος προηγουμένως είχε αντιδράσει καθώς η ομάδα του κ. Ματθαιόπουλου υποτίθεται παρενοχλούσε προκλητικά αλλοδαπό), τον περικύκλωσαν, τον έριξαν κάτω, τον κλώτσησαν στο κεφάλι και στο σώμα.
 
Ένας από όλους της ομάδας, έσπασε ένα μπουκάλι μπύρας δίπλα στο πρόσωπο του Έλληνα ο οποίος ήταν πεσμένος κάτω, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο δάκτυλο του αριστερού χεριού. 
 
Στη συνέχεια αφαίρεσαν από τον Έλληνα το τσαντάκι του, που περιείχε ταυτότητα, δίπλωμα οδήγησης, άδεια κυκλοφορίας αυτοκινήτου, κλειδιά και άλλα προσωπικά  του αντικείμενα.
 
Στην ομάδα του κ. Ματθαιόπουλου, σύμφωνα με την δικογραφία, ήταν και ο ανήλικος τότε Αλέξανδρος Κασιδιάρης, αδελφός του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος όμως  απαλλάχθηκε με σχετικό βούλευμα.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails