Wednesday, April 9, 2014

Ψευδή ρεπορτάζ από το “Βήμα” ως απέλπιδα προσπάθεια να ανακοπεί η επέλαση της Χρυσής Αυγής

«Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι»! Μόνο έτσι μπορεί να σχολιαστεί το γεμάτο ψεύδη άρθρο που δημοσίευσε το «Βήμα» της Κυριακής στις σελ. 28-29 με την υπογραφή της Γιάννας Παπαδάκου!

Η «δικαστική» ρεπόρτερ ισχυρίζεται ότι υπάρχουν άπειρα ντοκουμέντα (φωτό, βίντεο κλπ.) που τεκμηριώνουν τις κατηγορίες. Αν είναι όμως έτσι, γιατί το μόνο στοιχείο που παραθέτει είναι μία φωτογραφία από καλοκαιρινή κατασκήνωση με παρέα ατόμων που αθλούνται στην πυγμαχία φορώντας μαγιό και αθλητικά παπούτσια;
Τι μπορεί να περιμένει όμως κανείς από μια δημοσιογράφο που δεν σέβεται το τεκμήριο αθωότητας και θεωρεί εκ των προτέρων δεδομένη την ενοχή των κατηγορουμένων
Η αρθρογράφος τα ‘χει χαμένα και αυτό είναι προφανές καθώς μιλάει για «19 κατηγορούμενους Βουλευτές της Χρυσής Αυγής» (η οποία εξέλεξε όμως 18 Βουλευτές!) και «για 9 προφυλακισμένους Βουλευτές», ενώ το αληθές είναι 6!
Δείχνει και μια φωτογραφία του Ρουπακιά, ισχυριζόμενη ότι «”Το Βήμα” δημοσιεύει σήμερα καρέ-καρέ την επιχείρηση του Γιώργου Ρουπακιά να πάρει το μοιραίο ασημί αυτοκίνητο, παρκαρισμένο ανάποδα, που τον μετέφερε στον τόπο της δολοφονίας Φύσσα και να αποχωρήσει ανενόχλητος. Μάλιστα από τα καρέ της κάμερας ασφαλείας της γειτονιάς, στο Κερατσίνι, εμφανίζεται ο δράστης λίγο πριν από τη σύλληψή του και μισή ώρα μετά τη δολοφονία ανενόχλητος να πλησιάζει στις 00.39 το βράδυ το αυτοκίνητο και να επιχειρεί να φύγει. Φυσικά συνελήφθη αργότερα κατ' αρχήν για διασταύρωση στοιχείων παρότι το θύμα φώναζε και υποδείκνυε τον δράστη λίγο προτού καταλήξει.»
Ο παραπάνω ισχυρισμός είναι πέρα για πέρα ψευδής, καθώς το συγκεκριμένο στιγμιότυπο από κάμερα παρακείμενου καταστήματος (όχι βεβαίως «κάμερα ασφαλείας της γειτονιάς»!) δείχνει τον δράστη Γ. Ρουπακιά πριν και όχι μετά το φόνο. Η φωτογραφία αυτή αποδεικνύει ότι ο δράστης ενήργησε μόνος του, δεν είχε συνοδηγό, δεν ήταν μαζί με «τάγμα εφόδου» και δεν φορούσε «στολή της Χρυσής Αυγής». Είναι γνωστό ότι ο Ρουπακιάς συνελήφθη επ’ αυτοφώρω από τους αστυνομικούς που βρίσκονταν στον τόπο του εγκλήματος και όχι «αργότερα για διασταύρωση στοιχείων»!
Η δημοσιογράφος έχει στην κατοχή της όλη τη δικογραφία. Εσκεμμένα όμως διαστρεβλώνει την αλήθεια, όπως επίσης αποκρύπτει και το γεγονός ότι ο Ρουπακιάς δεν πήρε κανένα μήνυμα από την τοπική οργάνωση της Χρυσής Αυγής για να πάει στο Κερατσίνι, αλλά κλήθηκε από τρίτο πρόσωπο άσχετο με τη Χρυσή Αυγή, το οποίο περιέργως είναι το μοναδικό που δεν διώκεται «από τους αμερόληπτους ανακριτές» για συνέργεια στην ανθρωποκτονία!
Αποκρύπτει επίσης ότι ενώ οι αστυνομικοί στις αρχικές καταθέσεις τους δήλωναν ξεκάθαρα ότι ο Ρουπακιάς ενήργησε μόνος του, στις δεύτερες καταθέσεις τους-προφανώς κατόπιν άνωθεν εντολών-άρχισαν με καθαρά αντικρουόμενο τρόπο να μιλάνε για κάποιους που δήθεν κρατούσαν το θύμα για να μαχαιρωθεί από το δράστη! Αυτός είναι ο λόγος άλλωστε που οι ανακριτικές αρχές αρνούνται να βάλουν στη δικογραφία τα βίντεο από τα καταστήματα που βρίσκονται ακριβώς στο σημείο της δολοφονίας και δείχνουν ότι ήταν συμπλοκή μεταξύ δύο προσώπων. Οι επίορκοι δεν δίνουν τα σχετικά βίντεο, διότι σε μια τέτοια περίπτωση θα αποδεικνύονταν περίτρανα η σκευωρία τους με το έγκλημα στο Κερατσίνι!
Η Παπαδάκου επιμένει να κάνει λόγο για στρατιωτική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, που βασίζεται όμως σε φωτογραφίες ορισμένων νεαρών ατόμων με πλαστικά ομοιώματα όπλων και βολές με όπλα χρωματοσφαίρισης (άθλημα με το οποίο ασχολούνται εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι πανελληνίως). Μάλιστα, ισχυρίζεται ότι αυτές οι δραστηριότητες ελαχίστου αριθμού, ολίγων δεκάδων, οπαδών, δικαιολογούν τον χαρακτηρισμό της εγκληματικής οργάνωσης για το σύνολο του κόμματος και όλους τους Βουλευτές! Συμπέρασμα χωρίς βάση, χωρίς λογική, που εξάγεται μόνο για ψυχρή εξυπηρέτηση άνομων συμφερόντων.
Ισχυρίζεται ψευδώς ότι στην υπόθεση υπάρχουν δικογραφίες που αφορούν το αδίκημα της εκβίασης, ότι υπάρχει δικογραφία για αλλοδαπούς που οι κατηγορούμενοι τους έριξαν στον Ισθμό της Κορίνθου(!), ότι υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι η δολοφονία του Πακιστανού Σαχζάτ Λουκμάν στα Πετράλωνα συνδέεται με τη Χρυσή Αυγή (και αυτό παρά το γεγονός ότι οι δύο φερόμενοι δράστες της ανθρωποκτονίας απολογήθηκαν για την κατηγορία της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και αφέθηκαν ελεύθεροι). Πολύ απλά τέτοιες δικογραφίες δεν υπάρχουν!
Η δημοσιογράφος κάνει ακόμη μία αήθη επίθεση στον Βουλευτή Ιωάννη Λαγό λέγοντας ότι δήθεν βρέθηκε μήνυμα με το οποίο δίνει εντολή για την επίθεση σε Πακιστανούς τον Ιούνιο 2012 στην Ιχθυόσκαλα. Ισχυρισμός απολύτως ψευδής.
Όσον αφορά τις 140 μαρτυρίες-κόλαφος που αναφέρει το άρθρο, η συντριπτική πλειοψηφία εξ αυτών προέρχονται από πολιτικούς αντιπάλους της Χρυσής Αυγής, που δεν καταθέτουν πραγματικά περιστατικά, αλλά προβαίνουν στις συνήθεις υβριστικές-πολιτικές καταγγελίες κατά του Κινήματός μας! Δεν υπάρχει ούτε ένας μάρτυρας στη δικογραφία που να καταθέτει κάποιο συγκεκριμένο στοιχείο κατά την έννοια του άρθρου 187 ΠΚ για ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης, ούτε ένα αξιόποινο επιβαρυντικό στοιχείο για τους Βουλευτές της Χρυσής Αυγής.     
Με λίγα λόγια, το καθεστώς είναι χειροπόδαρα δεμένο, εγκλωβισμένο σε μία παγίδα που το ίδιο έστησε. Προσεχώς ακολουθεί η εντυπωσιακή πτώση του άθλιου καθεστώτος! Και μέσα απ’ τα συντρίμμια θα ξεπροβάλλει μια Χρυσή Αυγή του Ελληνισμού!

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails