Tuesday, April 15, 2014

Μανώλης Κοττάκης: Η ΝΔ έχει καταντήσει συνιστώσα του ΠΑΣΟΚ!

   14
Το ότι η ΝΔ βρίσκεται σε κατάσταση διάλυσης και αποσύνθεσης, «ζηλεύοντας» προφανώς τις ανάλογες «επιδόσεις» του ΠΑΣΟΚ, είναι κάτι το οποίο ομολογούν ακόμη και αυτοί που την υποστηρίζουν.
Ο γνωστός νεοδημοκράτης δημοσιογράφος Μανώλης Κοττάκης με άρθρο του στην «Κυριακάτικη δημοκρατία», υπό τον τίτλο «Να μη γίνει η παράταξη "συνιστώσα" του ΠΑΣΟΚ», ουσιαστικά δημοσιοποιεί την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ΝΔ. Το άρθρο του Κοττάκη ξεκινά ως εξής: «Σήμερα θα σας βάλω μια δύσκολη και απρόβλεπτη άσκηση, η οποία όμως - όπως εξελίσσονται τα πράγματα - δεν στερείται λογικής. Σας έχει περάσει ποτέ από το μυαλό η σκέψη ότι εξαιτίας των δυσμενών εσωκομματικών, επιχειρηματικών και μιντιακών συσχετισμών που διαμορφώνονται για τους υποψηφίους της Ν.Δ. στους τρείς μεγάλους δήμους και στις περιφέρειες είναι λίαν πιθανό να πανηγυρίζει το βράδυ του πρώτου γύρου ο Ευάγγελος Βενιζέλος και να ολοφύρεται η Κεντροδεξιά; Έχετε σκεφτεί ποιες επιπτώσεις μπορεί να προκαλέσει στη δυναμική της ψήφου των ευρωεκλογών τυχόν κακό αποτέλεσμα στους Δήμους Αθηναίων, Θεσσαλονίκης, Πειραιώς και στις Περιφέρειες Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας; Επιπτώσεις που ίσως καταστούν καταλυτικές στην ακραία περίπτωση που περάσει ο υποψήφιος της Χρυσής Αυγής στον δεύτερο γύρο (Αθήνα) και αναγκαστεί να δώσει η Ν.Δ. γραμμή υπέρ του «σοσιαλδημοκράτη» Καμίνη;»

Ο Κοττάκης προσπαθεί να προϊδεάσει το αναγνωστικό κοινό του στην ιδέα της συντριβής στις αυτοδιοικητικές εκλογές, με τη ΝΔ να έχει μετατραπεί σε υποχείριο του ΠΑΣΟΚ, παρά την κατάσταση εξαθλίωσης του τελευταίου. Ταυτόχρονα, βλέποντας μια εικόνα από το πολύ κοντινό μέλλον, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τον εξευτελισμό που θα δεχθεί η ΝΔ, όταν θα εξαναγκαστεί στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών να υποστηρίξει τον Καμίνη στην Αθήνα απέναντι στον Ηλία Κασιδιάρη.
Και θα είναι εξευτελιστικό, γιατί απέναντι σ' αυτήν την προσπάθεια υποβιβασμού της νοημοσύνης και των πεποιθήσεων των μέχρι πρότινος ψηφοφόρων της είναι σίγουρο ότι εκείνοι δεν πρόκειται να πειθαρχήσουν σ' αυτήν την απαράδεκτη απόφαση. Και αυτό, βεβαίως, θα έχει επιπτώσεις και στις ευρωεκλογές, καθώς οι τέως υποστηρικτές της ΝΔ βλέπουν ξεκάθαρα ότι το κόμμα αυτό έχει απολέσει κάθε ίχνος (έστω και ψευδεπίγραφου) πατριωτισμού, γινόμενο φορέας άμεσων εθνομηδενιστικών αντιλήψεων και ουρά του διεφθαρμένου, παρακμιακού και ανθελληνικού ΠΑΣΟΚ.
Οι εκλογικές αναμετρήσεις του Μαΐου θα αποτελέσουν την οριστική ταφόπλακα στο κομματικό πτώμα της ΝΔ.
Γιώργος Μάστορας

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails