Wednesday, April 23, 2014

Ιταλία: Η αντιπολίτευση ζητά να σταματήσει η διάσωση των λαθρομεταναστών


Ο πρώην Ιταλός υπουργός από το κεντροδεξιό κόμμα «Φόρτσα Ιτάλια», Maurizio Gaspari, κάλεσε τις ιταλικές αρχές να σταματήσουν τη διάσωση των λαθρομεταναστών, που προσπαθούν να διασχίσουν τη Μεσόγειο από τις ακτές της Βόρειας Αφρικής προς την Ευρώπη.
 
Η προτροπή του, έρχεται μετά την ανακοίνωση  την Τρίτη, του ιταλικού πολεμικού ναυτικού ότι έχει διασώσει 1.149 μετανάστες από πνιγμό κατά τις τελευταίες δύο ημέρες.
 
Ο Ιταλός πολιτικός χαρακτήρισε το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Mare Nostrum», που αποσκοπεί στη διάσωση των λαθρομεταναστών στο πέλαγος, ως πολύ «ακριβό», αφού κοστίζει ανά μήνα περίπου 9 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με το ιταλικό δημοσίευμα του The Local.
 
Επίσης ο ηγέτης της Λίγκας του Βορρά, Ματέο Σαλβίνι, κάλεσε την ιταλική κυβέρνηση να σταματήσει τις επιχειρήσεις διάσωσης, χαρακτηρίζοντας την εισροή των λαθρομεταναστών ως «εισβολή» στις ιταλικές ακτές.
 
Σύμφωνα με τις ιταλικές αρχές από την αρχή του έτους έχουν εισέλθει στην ιταλική επικράτεια περίπου 22.000 λαθρομετανάστες από την Αφρική και τα στοιχεία του υπουργείου Εξωτερικών αναφέρουν ότι ετοιμάζονται για μετανάστευση σε χώρες της ευρωπαϊκής  Μεσογείου, περίπου άλλοι 600.000 Αφρικανοί.
 
Η Κύπρος, η Γαλλία, η Ελλάδα, η Ιταλία, η Μάλτα, η Ισπανία και η Πορτογαλία έχουν παρόμοιο πρόβλημα και καλούν την ΕΕ για μεγαλύτερη χρηματοδότηση στην αντιμετώπιση της εισροής των λαθρομεταναστών.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails