Wednesday, November 5, 2014

Απίστευτη πρόκληση τούρκου βουλευτή μέσα στην Ελληνική βουλή, με τα προσκυνημένα γιουσουφάκια σε πλήρη απάθεια!!!!



Προκλητική και χυδαία ήταν η απάντηση βουλευτή του κόμματος Ερντογάν στο πλαίσιο εκδήλωσης που οργανώνει η Βουλή των Ελλήνων σε συνεργασία με την Κοινοβουλευτική Συνέλευση ΝΑΤΟ.

Μέσα στην Ελληνική Βουλή...

ο Οσμάν Ασκίν Μπακ ούτε λίγο – ούτε πολύ μίλησε για μονομερείς ενέργειες της Κύπρου. 

“Το “Μπαρμπαρός” διεξάγει σεισμογραφικές έρευνες και έχουμε ενημερώσει ότι δεν πρέπει να υπάρχουν μονομερείς ενέργειες από πλευράς Κύπρου. Όλη η υφαλοκρηπίδα είναι προσβάσιμη από όλους και οι δύο λαοί πρέπει να αποφασίζουν πως θα χρησιμοποιήσουν τους πόρους. Δεν μπορεί να είναι μονομερής η δραστηριότητα στην περιοχή, πρέπει να υπάρξει συμφωνία, και έτσι να γίνει μοίρασμα των πόρων του φυσικού αερίου” δήλωσε χαρακτηριστικά και με θράσος που χαρακτηρίζει τους απολίτιστους τουρκαλάδες!!!

Απαντώντας ο βουλευτής της Ν.Δ. και πρώην υφυπουργός Εξωτερικών Ευρυπίδης Στυλιανίδης σημείωσε ότι η αξιοποίηση των κοιτασμάτων γίνεται στη βάση διεθνών συνθηκών και της ΑΟΖ και κάλεσε την Τουρκία να “μην ανοίγει ζητήματα στην περιοχή την ώρα που οι κίνδυνοι από τα φαινόμενα αστάθειας που εμφανίζονται απειλούν το σύνολο των κοινών μας συμφερόντων”.

Νωρίτερα και ο Πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μειμαράκης μίλησε για την ανάγκη να υπάρχουν αρχές καλής γειτονίας ώστε να μπορέσουν οι δύο πλευρές να συμβιώσουν.


«Λαγός» ο Βενιζέλος – «Έσωσε» την αξιοπρέπεια της χώρας ο Ευ. Στυλιανίδης!
  • Μίλησε και έφυγε ο Βενιζέλος αφήνοντας το πεδίο ελεύθερο στον βουλευτή της Τουρκίας να προκαλεί με δηλώσεις του μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο!
  • Το ΥΠΕΞ γνωρίζει τις προκλητικές του θέσεις
  • Παρέμβαση του Ευ. Στυλιανίδη
Μόνο ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης απάντησε στις προκλήσεις του Τούρκου βουλευτή μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο. 

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών είχε μιλήσει νωρίτερα στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ που διεξάγεται στην αίθουσα Γερουσίας του Ελληνικού κοινοβουλίου, χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα απέναντι στη Τουρκία, αλλά λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, αποχώρησε χωρίς να ακούσει τον βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας Οσμάν Ακίπ Μπακ!!!!

Ευτυχώς ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην Υφυπουργός Εξωτερικών «έσωσε» την αξιοπρέπεια της χώρας, απαντώντας στις προκλήσεις του βουλευτή της Τουρκίας, ο οποίος με περίσσιο θράσος προσπάθησε να δημιουργήσει εντυπώσεις μέσα στην έδρα του αντιπάλου, εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι κατά την ομιλία απουσίαζε ο Υπουργός Εξωτερικών και στοχεύοντας σε ..ασθενή αντίσταση!

Όπως, δεν του πέρασε, παρότι ο βουλευτής της Τουρκίας κατηγόρησε την Κύπρο για μονομερείς ενέργειες και υποστήριξε ότι όλη η Κυπριακή υφαλοκρηπίδα είναι προσβάσιμη στην Τουρκία. 

Επίσης, υποστήριξε πως «δεν υπάρχει θέμα συνόρων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας»!!!!

Ο Στυλιανίδης υπογράμμισε ότι η αξιοποίηση των κοιτασμάτων γίνεται στη βάση διεθνών συνθηκών και της ΑΟΖ και κάλεσε την Τουρκία να “μην ανοίγει ζητήματα στην περιοχή την ώρα που οι κίνδυνοι από τα φαινόμενα αστάθειας που εμφανίζονται απειλούν το σύνολο των κοινών μας συμφερόντων”.

«Η Τουρκία δεν προσπαθεί να κάνει καμία διεκδίκηση στην Κύπρο» υποστήριξε ο Μπάκ και συνέχισε: 
«Αντίθετα στη βόρεια Κύπρο υπάρχει αδειοδοτημένη περιοχή για έρευνες και ο τουρκικός στόλος μόνο στο πλαίσιο αρμοδιοτήτων που έχει στην περιοχή – στα ανοιχτά της βόρειας Κύπρου – κάνει έρευνες σεισμογραφικής φύσης. Το Μπαρμπαρόσα διεξάγει σεισμογραφικές έρευνες και έχουμε ενημερώσει ότι δεν πρέπει να γίνονται μονομερείς ενέργειες από πλευράς Κύπρου. Όλη η υφαλοκρηπίδα είναι προσβάσιμη και οι δύο λαοί αποφασίζουν πως θα χρησιμοποιήσουν τους πόρους». Υποστήριξε μάλιστα ότι στο πλαίσιο του ΟΗΕ πρέπει να υπάρξει συμφωνία «για το μοίρασμα των πόρων του φυσικού αερίου. Να υπάρξει σύγκλιση για την οποία ξεκίνησαν διαπραγματεύσεις το 2008 αλλά δεν επιτεύχθηκε συμφωνία».

Νωρίτερα, στην ομιλία του ο Ευ. Βενιζέλος μίλησε, αναφέροντας: 

«Μας προβληματίζουν οι πρόσφατες προκλήσεις της Τουρκίας όσον αφορά την ΑΟΖ της Κύπρου και η κατάφωρη παραβίαση διεθνούς δικαίου», είπε ο Βενιζέλος και πρόσθεσε ότι η Άγκυρα «δημιουργεί μια κρίση σε μια ήδη ασταθή περιοχή». 

Οι δηλώσεις αυτές όμως δεν στάθηκαν ικανές για να ανακόψουν τις προκλήσεις της Τουρκίας, αφού ο Βενιζέλος άφησε το πεδίο ελεύθερο στον Τούρκο βουλευτή!!!!



Δουλικά, προσκυνημένα γιουσουφάκια, νεοταξίτες εθνοπροδότες με κάλυψη ένα σάπιο, ξεσκισμένο Σύνταγμα, και έναν λαό-ραγιά που παρακολουθεί απαθέστατος μια χούφτα πολιτικάντηδων να ξεπουλά την πατρίδα του!


Πηγή

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails