Sunday, November 2, 2014

Ιράν: Ένας χρόνος φυλάκιση σε νεαρή που ήθελε να παρακολουθήσει αγώνα βόλεϊ ανδρών


Σε ένα χρόνο φυλάκιση, καταδικάστηκε η νεαρή Ιρανοβρετανή, που συνελήφθη τον Ιούνιο στην Τεχεράνη επειδή θέλησε να παρακολουθήσει έναν διεθνή αγώνα βόλεϊ ανδρών, όπως ανακοίνωσε σήμερα η δικηγόρος της.
 
«Η απόφαση δεν μου έχει ανακοινωθεί ακόμη επισήμως, όμως μου την έδειξε ο δικαστής και η πελάτης μου καταδικάστηκε σε ένα χρόνο φυλάκιση», δήλωσε η Μαχμούντ Αλιζαντέχ Ταμπαταμπαγέ, χωρίς όμως να εξηγήσει τους λόγους της καταδίκης της Γοντσέχ Γαβαμί.
 
«Καθώς δεν έχει προηγούμενες καταδίκες, το δικαστήριο μπορεί να της επιβάλει μια ποινή με αναστολή», πρόσθεσε η δικηγόρος.
 
Η Γαβαμί, 25 ετών, συνελήφθη στις 20 Ιουνίου επειδή συμμετείχε σε μια κινητοποίηση γυναικών, οι οποίες ήθελαν να παρακολουθήσουν τον αγώνα βόλεϊ ανδρών μεταξύ του Ιράν και της Ιταλίας.
 
Η νεαρή γυναίκα, αφού αφέθηκε ελεύθερη λίγες ώρες μετά τη σύλληψή της, συνελήφθη εκ νέου λίγες ημέρες αργότερα. Τον Σεπτέμβριο ένας αξιωματούχος του υπουργείου Δικαιοσύνης είχε επισημάνει ότι η κράτηση της Γαβαμί δεν συνδέεται πλέον με τη συμμετοχή της στην κινητοποίηση, όμως δεν έδωσε άλλες διευκρινίσεις.
 
Σε ένα μήνυμα που ανήρτησε στις αρχές Οκτωβρίου στη σελίδα της στο Facebook (Free Ghoncheh Ghavami) η μητέρα της Σούζαν Μοσταγιάν δήλωσε ότι η Γοντσέχ αποφάσισε να σταματήσει να δέχεται τροφή.
 
Η οικογένεια της Γοντσέχ είχε ξεκινήσει εκστρατεία στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης για την απελευθέρωσή της και είχε απευθυνθεί στο βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών για βοήθεια.
 
Στο μήνυμά της στο Facebook η Μοσταγιάν επισημαίνει ότι οι ιρανικές αρχές προσπάθησαν να πείσουν την κόρη της να αλλάξει δικηγόρο και να δηλώσει ένοχη για νέες κατηγορίες.
 
Τμήμα ειδήσειων defencenet.gr

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails