Sunday, November 29, 2015

ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΦΡΑΓΚΟΣ: ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΥΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΚΡΥΦΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!


Στις 22 Νοεμβρίου 2015 ημέρα Κυριακή, στο Ιερό Κοινόβιο Οσίου Νικοδήμου του Αγιορείτου στον Πεντάλοφο Παιονίας Κιλκίς, εκατοντάδες πιστοί ανήλθαν για να συμμετάσχουν στο μυστήριο της θείας Λειτουργίας και να παρακολουθήσουν την ομιλία του επιτίμου Αρχηγού ΓΕΣ και τ.ΥΕΘΑ κ.Φραγκούλη Σ. Φράγκου με θέμα: «Ο Ελληνισμός της Μ.Ασίας μετά την μάχη του Μαντζικέρτ (1071 μ.Χ)».


Τον Αρχηγό προσφώνησε εκ μέρους των παρευρισκομένων ο Πρόεδρος του Συλλόγου «Φίλοι του Ιερού Κοινοβίου Αγίου Νικοδήμου» αξιότιμος κ.Ιωάννης Μπούρας.
Κατόπιν έλαβε τον λόγο ο γενναιότατος Αρχηγός, ο οποίος παρουσίασε στους ακροατές την σημερινή κατάσταση που επικρατεί στις αλησμόνητες Πατρίδες μέσα από τις γνώσεις που προσέλαβε, αλλά κυρίως μέσα από την προσωπική πείρα και τα βιώματα που απέκτησε κατά τη διάρκεια της θητείας του ως Στρατιωτικού Ακόλούθου και Ακολούθου Άμυνας στην Ελληνική πρεσβεία της Άγκυρας.

Ανέδειξε με αποδεικτικά στοιχεία ιδιαιτέρως το γεγονός ότι μέχρι και σήμερα στην γείτονα χώρα υπάρχει πλειάδα διαφορετικών εθνοτήτων που δεν επιθυμούν να αυτοπροσδιορίζονται ως Τούρκοι και οι οποίες αποτελούν έως και το 40% του σημερινού πληθυσμού της, κάτι που εντέχνως αποκρύπτεται από το σύγχρονο τουρκικό κράτος. Ανάμεσα σε αυτούς ξεχωριστή αναφορά έκανε στους Κρυπτοχριστιανούς, που, Κύριος οίδε, με τι αγωνίες και θυσίες διατηρούν άσβεστη από γενιά σε γενιά την φλόγα της Πίστης στον Χριστό. Όχι μόνον δε η Πίστη διατηρείται ζωντανή, αλλά και η ελληνική γλώσσα ομιλείται κρυφά σχεδόν σε όλη την Μικρασία. Εν ολίγοις, επιβεβαίωσε ότι η Μικρασία παραμένει ελληνική και ορθόδοξη και αναμένει το πλήρωμα του χρόνου για να διεκδικήσει την εθνική, πολιτική και θρησκευτική ιδιοπροσωπεία της.

Ο Αρχηγός κάνοντας παρεκβάσεις και συγκρίσεις δεν παρέλειψε να στηλιτεύσει απερίφραστα την ζοφερή κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην Πατρίδα μας την Ελλάδα, η οποία οδηγείται σταδιακά στην καταστροφή από όψιμους γενιτσάρους, επικουρούσης στο έργο τους της κρίσης αξιών που διερχόμαστε ως Έθνος.

Έστειλε ακόμη εναργώς μήνυμα στους σημερινούς Έλληνες γονείς –και ιδιαιτέρως στην ελληνίδα μάνα και γιαγιά– να διατηρήσουν την παράδοση των πατέρων τους και να μπολιάζουν τα παιδιά τους μέΧριστό και Ελλάδα, τονίζοντας την επιτακτική ανάγκη της μετατροπής της κάθε οικογένειας σε «κρυφό σχολειό».

Στο τέλος έλαβε τον λόγο ο άγιος Καθηγούμενος ο οποίος ευχαρίστησε τον Αρχηγό για την ομιλία του και τον επαίνεσε, όχι μόνον για τα παράσημα που ευλόγως του απεδόθησαν από ανθρώπους, αλλά για τα δύο άλλα φωτεινά μετάλλια που του έδωσε ο Θεός και τα οποία λάμπουν μέσα στην καρδιά του· τον Χριστό και την Ελλάδα. Ο άγιος Καθηγούμενος έκλεισε την εκδήλωση αναφέροντας ότι πράγματι σήμερα η Ελλάδα κινδυνεύει από τους Έλληνες. Στα σχολεία τα παιδιά μας γίνονται γενίτσαροι, οι οικογένειες διαλύονται, η δε ορθόδοξη πίστη μας παραδίδεται στην αγκαλιά του αιρετικού Πάπα.

Ο άγιος Καθηγούμενος επίσης υπογράμμισε ότι τα σπίτια μας πρέπει να γίνουν κρυφά σχολειά, όπου θα δίνουμε στα παιδιά μας Χριστό και Ελλάδα. Εν συνεχεία, ευχήθηκε στον Αρχηγό να συνεχίζει τον αγώνα για «του Χριστού την Πίστη την Αγία και της Πατρίδος την ελευθερία», η οποία ελευθερία, η πραγματική ελευθερία, σύντομα θα έλθει, εάν έχουμε καλή προαίρεση. Τέλος, ο σεβαστός Καθηγούμενος δώρησε ως ευλογία στον Αρχηγό μια ιερή εικόνα του Αγίου Ιωάννου Βατάτζη του Ελεήμονος, εργόχειρο των αδελφών του Ι.Κοινοβίου.

Ανάμεσα στις εκατοντάδες κόσμου που τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους, διεκρίνοντο ο Δήμαρχος Πέλλης κ.Γρηγόριος Στάμκος, οι Αντιδήμαρχοι Πέλλης Χρήστος Πασσαλής και Αθανάσιος Επιτροπάκης, οι Αντιδήμαρχοι Παιονίας κ.Ιωάννης Αδαμόπουλος και κ.Ιωάννης Αλίρης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Παιονίας κ.Κωνσταντίνος Σιωνίδης, ο εκπρόσωπος του Διοικητού της 33ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πολυκάστρου, ο τ.Διοικητής του Α.Τ. Γουμένισσας κ.Εμμανουήλ Πασχαλίδης, ο πρώην δήμαρχος Χαλκηδόνος κ.Ιωάννης Μπίκος, ο απόστρατος αξιωματικός της Αστυνομίας κ.Αστέριος Πράτσας, ο εκπρόσωπος του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Κιλκίς κ.Κωνσταντίνος Πιλάτος, ο δάσκαλος και συντάκτης του Περιοδικού «Αφυπνιση» Δημήτρης Νατσιός, οι εκπαιδευτικοί κ.Διονύσιος Τσιφτσιόπουλος και κ.Χρήστος Ίντος, τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου των Φίλων του Ιερού Κοινοβίου, εκπρόσωποι του Πολιτιστικού Συλλόγου «Παίονες» και εκπρόσωποι άλλων πολιτιστικών κλπ Συλλόγων.

πηγή:Agioritikovima.gr

1 comment:

Εθνικιστής μέχρι το κόκκαλο... said...

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΡΑΤΗΓΕ !!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails