Wednesday, November 18, 2015

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: ΣΤΗΝ... ΑΘΗΝΑ ΕΚΟΒΕ ΒΟΛΤΕΣ Ο ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΜΕΝΟΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΗΣ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ!!! ΤΟ ΕΙΧΑΜΕ ΕΝΤΟΠΙΣΕΙ ΣΕ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΣΤΟ ΠΑΓΚΡΑΤΙ!!!

Στην Ελλάδα τον περασμένο Ιανουάριο βρισκόταν ο εγκέφαλος των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι, τον οποίο κατονόμασε η βελγική Le Soir ως τον Αμπντέλ Χαμίντ Αμπααούντ (Abdel Hamid Abaaoud) ο οποίος θεωρείται ηγετικό στέλεχος του του πυρήνα της Βερβιέρ, δηλαδή τζιχαντιστών που επέστρεψαν από την Συρία και εναντίον των οποίων πραγματοποιήθηκε η μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στο Βέλγιο τον περασμένο Ιανουάριο.
Ηδη από τις 17 Ιανουαρίου, τα βελγικά ΜΜΕ ενέπλεκαν την Ελλάδα για το χτύπημα που ετοίμαζαν τζιχαντιστές και απετράπη έπειτα από μάχη με τις δυνάμεις ασφαλείας στην πόλη Βερβιέ.

Δημοσιεύματα, ανέφεραν ότι πρόκειται για άνδρα ο οποίος επέστρεψε από τις μάχες στη Συρία και τώρα βρίσκεται στην Ελλάδα. Κατά τις ίδιες πηγές, ο άνδρας αυτός είχε ύποπτες τηλεφωνικές συνομιλίες με έναν κρατούμενο στις φυλακές της Λιέγης προκειμένου να συντονίσουν επιθέσεις κατά αστυνομικών στόχων.
Σύμφωνα με υψηλόβαθμους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., φαίνεται ότι ο συγκεκριμένος έχει περάσει από τη χώρα μας, χωρίς να προσδιορίζουν το χρονικό διάστημα. Ο κρατούμενος είναι αδερφός ενός από τους δύο τζιχαντιστές που σκοτώθηκαν στη μάχη στο Βερβιέ.
Σύμφωνα με το φλαμανδικό τηλεοπτικό δίκτυο VTM, η έρευνα για τον πυρήνα άρχισε στο διάστημα ανάμεσα στα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά λόγω ύποπτων τηλεφωνημάτων που δεχόταν ένας κρατούμενος στη φυλακή του Λάντιν, κοντά στη Λιέγη (ανατολικό Βέλγιο). Σύμφωνα με το VTM, τα τηλεφωνήματα αυτά εντοπίσθηκε ότι έγιναν από την Ελλάδα.

Το ρεπορτάζ 

Μια ημέρα αργότερα στις 18 Ιανουαρίου σύμφωνα με το ρεπορτάζ του TheTOC αποκαλύφθηκε ότι το όνομα του προσαχθέντα και το κινητό τηλέφωνο που έχουν δώσει οι Βέλγοι ως αρχηγό του πυρήνα των τζιχαντιστών του Βελγίου, ταιριάζουν με έναν από τους προσαχθέντες από το Παγκράτι.
Το άτομο αυτό τα χαρακτηριστικά του οποίου ταιριάζουν με τον αρχηγό του πυρήνα τζιχαντιστών «Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ», που θα επιχειρούσε επίθεση στη πόλη Βερβιέ του Βελγίου, έχει προσαχθεί οι Ελληνικές διωκτικές αρχές, όπως αναφέρουν υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. Εντοπίστηκε μαζί με τρεις ακόμη υπόπτους, σε διαμέρισμα του Παγκρατίου.
Οι αστυνομικοί άμεσα έλαβαν δακτυλικά του αποτυπώματα, γενετικό υλικό και φωτογραφίες του, τα οποία θα σταλούν στις αρμόδιες υπηρεσίες του Βελγίου, προκειμένου να ταυτοποιηθεί αν πρόκειται για τον 27χρονο φερόμενο αρχηγό και χρηματοδότη της επιχειρούμενης επίθεσης των τζιχαντιστών στο Βέλγιο.
Πηγές της ΕΛ.ΑΣ., αναφέρουν ότι έχουν εντοπιστεί και κινητά τηλέφωνα για τα οποία έχει ζητηθεί άμεση άρση απορρήτου των επικοινωνιών, προκειμένου να διαπιστωθεί αν ο προσαχθέντας έχει τηλεφωνικές συνομιλίες με κρατούμενο των φυλακών της Λιέγης, για τον συντονισμό των επιθέσεων. Βέλγοι αξιωματούχοι επισήμαιναν, ότι αυτά τα τηλεφωνήματα εντοπίστηκε ότι έγιναν από την Ελλάδα.
Προς το παρόν οι ελληνικές αρχές είναι φειδωλές στη δημοσιοποίηση πληροφορίων. Δεν έχει γίνει γνωστό αν ο προσαχθέντας είχε στην κατοχή του ταξιδιωτικά έγγραφα, που να τον πιστοποιούν ως τον συγκεκριμένο ύποπτο. Σημειώνεται ότι ο 27χρονος που αναζητούν οι Βελγικές αρχές είναι Βέλγος μαροκινής καταγωγής που μεγάλωσε στο Μόλενμπεεκ των Βρυξελλών. Οπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα, πρόκειται για άνδρα ο οποίος επέστρεψε από τις μάχες στη Συρία και τώρα βρισκεται στην Ελλάδα.

Ο Αμπαούντ έχει γεννηθεί στις 4/8/1987 στην περιοχή Μολενμπέκ των Βρυξελλών και έχει ήδη καταδικαστεί ερήμην σε 20 χρόνια κάθειρξη, μαζί με 32 τζιχαντιστές. Ο πατέρας του είναι μανάβης και ο ίδιος πιστεύεται πως είχε πάρει μαζί του στην Συρία και τον 13χρονο αδερφό του. Η οικογένειά του είχε ανακοινώσει πως ο Αμπντέλ Χαμίντ Αμπααούντ ήταν νεκρός αλλά ο ίδιος έχει εμφανιστεί σε βίντεο του Ισλαμικού Κράτους. Πιστεύεται πως ήταν στη Ράκα της Συρίας τον Απρίλιο.

Ο ίδιος συνδέεται και με την επίθεση στο τρένο Thalys τον περασμένο Αύγουστο.

Πηγή: thetoc.gr

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails