Tuesday, November 24, 2015

Τόσκας: Πέρασε και δεύτερος τζιχαντιστής από τη Λέρο


image

Και δεύτερος τζιχαντιστής που ανατινάχθηκε στα Παρίσι πέρασε αρχικά από τη Λέρο, παραδέχθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.
Συγκεκριμένα, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη το πρωί της Δευτέρας, ο Νίκος Τόσμας παρά τις περί αντιθέτου διαβεβαιώσεις των προηγούμενων ημερών, ουσιαστικά αποδέχτηκε τους ισχυρισμούς των γαλλικών και βρετανικών Αρχών ότι ο Μαχμούντ Αλμαχμόντ και ο Αχμάντ Αλμοχαμάντ είχαν περάσει ως πρόσφυγες από την Ελλάδα και έφτασαν έως το Stade de France.

«Υπήρξαν δύο περιστατικά για τα οποία συνεργαστήκαμε με τις γαλλικές Αρχές. Οι Γάλλοι μάς ζήτησαν τα στοιχεία, εμείς τα δώσαμε σε χρόνο ρεκόρ, γιατί είχε γίνει πολύ καλή ταυτοποίηση στη Λέρο, και επιβεβαιώθηκαν αυτά τα στοιχεία. Επομένως, μιλάμε για δύο περιπτώσεις μέσα στις 500.000 ανθρώπων που ήρθαν από την αρχή του χρόνου» σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής του συνέντευξης στον Real FM.
Υποστήριξε ότι η Ελλάδα στην παρούσα φάση είναι ασφαλής χώρα, αλλά οφείλει με διαρκή αγώνα να διαφυλάξει περαιτέρω την ασφάλειά της, λέγοντας ότι «έχουμε πραγματικά συνθήκες ασφάλειας, ίσως περισσότερες από πολλές άλλες χώρες». Συνέστησε πάντως «να διατηρήσουμε τις ισορροπίες, και στην εκτίμησή μας, και στα μέτρα που παίρνουμε, γιατί και η τρομοϋστερία κάνει κακό, αλλά και το να μην κάνουμε τίποτα είναι εξίσου κακό»
.

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails