Wednesday, June 29, 2016

ΤΙ ΗΤΑΝ Ο ΦΥΣΣΑΣ ΕΙΠΑΜΕ;;;;; Αντιφασίστας ; ; ; ;

Για όσους δεν έχουν καταλάβει τι ήταν ο αυτοαποκαλούμενος Killah P (δηλαδή δολοφόνος, στην αργκό) και μέλος του ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Φύσσας, οι επόμενοι στίχοι του μπορούν να τους διαφωτίσουν.



Άντε να δούμε, πόσο πιο κάτω θα πάει αυτή η κοινωνία, που στήνει ανδριάντες σε φασισταριά.
Και μην μου πει κανείς πως οι νεκροί δεδικαίονται, γιατί αυτά είναι οβραίικες μαλακίες.

Καλλιόπη Σουφλή

 Υ.Γ.1. Μπορεί να υπάρχει "μάνα", που να είναι περήφανη για τους... "στίχους" του γιού της; (την λυπάμαι ως μάνα που έχασε το παιδί της, αλλά... με τέτοια ανατροφή που του έδωσε....)

Υ.Γ.2. Και ανδριαντες φασισταριών, που δεν πρόσφεραν το ελάχιστο για την Πατρίδα, απ' όπου κι αν προέρχονται, όταν η Πατρίδα ελευθερωθεί, θα πάρουν την άγουσα για τους σκουπιδοτενεκέδες. 

Αφού του έστησαν άγαλμα, το επόμενο βήμα είναι να ονομαστεί και δρόμος προς τιμήν του. 


Γιατί; Διότι τον δολοφόνησαν οι φασίστες. Και τι είσαι όταν σε δολοφονούν οι φασίστες; Είσαι θύμα των φασιστών. 

Είσαι αυτομάτως και αντιφασίστας; 

Όχι βέβαια. 



Η ιδιότητα του θύματος δεν συνεπάγεται αυτόματα καμία άλλη. 

Για όσους δεν έχουν καταλάβει τι ήταν ο αυτοαποκαλούμενος Killah P (δηλαδή δολοφόνος, στην αργκό) και μέλος του ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Φύσσας, οι επόμενοι στίχοι του μπορούν να τους διαφωτίσουν. 

Αυτοί αναφέρονται στην εσωτερική του πολιτική:

"Πουτάνας γέννα, καλά κατάλαβες αυτό είναι για σένα. Διάλεξε θέλεις κρεμάλα ή τρεχάλα; Γαμιέται κάθε είδους φασίστας, μαλάκα και πάμε γι' άλλα. Γάμα τους, πάτα τους, γάμα τους, κατούρα τους τα μούτρα και γάμα τους τη φάρα τους."
 


Κι αυτοί στην εξωτερική: "Άγκελα θα 'θελα, μία μέρα σε ένα ρετιρέ, να σε γαμήσω, ναι πάνω στα κάγκελα να σε κρατάω απ' τα μαλλιά και ξαφνικά, στην κορύφωση επάνω να σου χώσω μια κλωτσιά. Άγκελα, μάθε το, πως από τα ψηλά εδώ είσαι μια οπτασία χυμένη έτσι στο κράσπεδο, θέλω να κατουρήσω πάνω στον κιμά σου και να παίξω ρέγκε μπάσο με τα άντερα σου, να πάρω τα μυαλά σου και να ζωγραφίσω πάνω στον τοίχο..." 
Σε όσους αρέσει να ακούτε ποιοτική μουσική το βράδυ μπορείτε να το κάνετε από δω.
 


 Θα ήθελα όσοι τον χαρακτηρίζουν "τροβαδούρο της ειρήνης" να μπουν στον κόπο να κάνουν μια ανάλυση της ποιητικής του, όπως κάναμε στο σχολείο, για να δούμε πώς την εννοούσε την ειρήνη ο ποιητής εν μέσω κατουρημένου ανθρώπινου κιμά, εντέρων και χυμένων μυαλών.
 


Προτείνω στον Δήμαρχο Κερατσινίου να σκαλίσει τους στίχους σε μάρμαρο και να τους βάλει σε κάποια περίοπτη θέση στον ομώνυμο δρόμο κοντά στο άγαλμα ώστε οι επόμενες γενιές να μπορούν να θαυμάσουν την πνευματική παρακαταθήκη του Φύσσα. Και γιατί όχι, ο Φίλης φαντάζομαι δεν θα είχε αντίρρηση να ενταχθούν στην διδακτέα ύλη των σχολείων.
 


Ο Φύσσας ήταν ένας φασίστας, ίδιος κι απαράλλαχτος με τους δολοφόνους του. 
Η μόνη διαφορά ήταν ότι αυτοί κρατούσαν το μαχαίρι. 
Thanos Tzimeros

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails