Sunday, October 2, 2016

Πρόεδρος παγκόσμιου εβραϊκού συνεδρίου: Εμείς μπορεί να είμαστε πρόσφυγες, αλλά... στο Ισραήλ δεν δεχόμαστε κανέναν!

Συνάντηση με τον Πάπα της Ρώμης είχε... 

αυτές τις μέρες ο Πρόεδρος του Παγκόσμιου Εβραϊκού Συνεδρίου (WJC) Ρόναλντ Λόντερ. Και κατά μια πολύ περίεργη σύμπτωση και οι δύο άνδρες αναφέρθηκαν στο λεγόμενο «προσφυγικό» ζήτημα.

Ο Πάπας ετάχθη υπέρ των… ανοιχτών συνόρων, για να καταπολεμήσουν τα «προσφυγάκια» την έλλειψη… δημιουργικότητας, την υπογεννητικότητα και την… ανεργία που υπάρχει στις χώρες της Ευρώπης:

«Η Ευρώπη συχνά ξεχνάει πως έχει εμπλουτιστεί με μετανάστες. Η Ευρώπη κλείνεται στον εαυτό της. Η Ευρώπη έχει έλλειψη δημιουργικότητας. Η Ευρώπη έχει προβλήματα υπογεννητικότητας και υψηλά ποσοστά ανεργίας. Είναι σημαντικό να σκεφτούμε την ενσωμάτωση των προσφύγων. Αυτοί που διέπραξαν τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Βέλγιο δεν ήταν κατάλληλα ενταγμένοι».

Στην αντιφώνησή του, ο πρόεδρος του WJC είπε τα εξής εξόχως υποκριτικά: «Εμείς οι Εβραίοι υπήρξαμε όλοι πρόσφυγες και μπορούμε να κατανοήσουμε τη θέση στην οποία βρίσκονται σήμερα».

Θα μπορούσε να προσθέσει και ότι «στο Ισραήλ βεβαίως δεν δεχόμαστε ούτε έναν, τους χειραγωγούμε όμως να πάνε στην Ευρώπη, για να την ισλαμοποιήσουν», αλλά… κρατήθηκε!

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails