Saturday, December 8, 2018

Μετά τους Τούρκους & οι Αλβανοί αιχμαλωτίζουν Έλληνες: Eπιασαν αστυνομικό στα σύνορα - Τον πάνε για ανάκριση

Στο αστυνομικό τμήμα των Αγίων Σαράντα κρατείται μέχρι και αυτή την ώρα ο αστυνομικός φρουρός του βουλευτή της ΝΔ του νομού Θεσπρωτίας, Γιόγιακα Βασίλη.
Ο αστυνομικός μαζί με τον βουλευτή πέρασαν κανονικά τα ελληνοαλβανικά σύνορα μέσω του μεθοριακού σταθμού της Σαγιάδας και την ώρα που βρίσκονταν στο χωριό Κρανιά, Αλβανοί αστυνομικοί τους σταμάτησαν και τους έκαναν σωματική έρευνα.

Οι τοπικές Αρχές διαπίστωσαν ότι ο αστυνομικός είχε μαζί του τον ατομικό του οπλισμό και τον μετέφεραν στο Αστυνομικό τμήμα των Αγίων Σαράντα, όπου και παραμένει.
Ο Ελληνας αστυνομικός παραμένει για ανάκριση στο Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Σαράντα.
Στο μεταξύ, σε βαρύ κλίμα έγινε στους Βουλιαράτες το μνημόσυνο για τις 40 ημέρες από τον θάνατο του ήρωα Κωνσταντίνου Κατσίφα, ο οποίος έπεσε νεκρός από πυρά της αλβανικής αστυνομίας.
Μνημόσυνο τελέστηκε και στη συνοριακή πύλη της Κακαβιάς.
 Η αλβανική αστυνομία δεν επέτρεψε σε Ελληνες να περάσουν τα σύνορα, το Σάββατο, προκειμένου να πάνε στους Βουλιαράτες. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να προκληθεί ένταση και οι συγκεντρωμένοι να εμποδίσουν οχήματα να περάσουν από την Αλβανία στην Ελλάδα, ενώ παρενέβησαν τα ΜΑΤ εις βάρος των Ελλήνων.
Λίγο αργότερα, όσοι δεν κατάφεραν να κάνουν στους Βουλιαράτες, έκαναν το δικό τους μνημόσυνο για τον 35χρονο ήρωα Κ.Κατσίφα, με ιερέα που μετέβη για αυτόν τον σκοπό από το Δελβινάκι, σύμφωνα με την ιστοσελίδα epirus-tv.
Ησυχία…. Μην ξυπνήσει το Ελληνικό ΥΠ.ΕΞ
Το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών δεν έχει αντιδράσει επίσημα στις πρακτικές εκφοβισμού εναντίον των Ελλήνων πολιτών και των βορειοηπειρωτών. Είναι προκλητικό και πρωτόγνωρο η αλβανική κυβέρνηση να θεωρεί επικινδύνους όλους τους Έλληνες πολίτες που βρέθηκαν σήμερα στα ελληνοαλβανικά σύνορα με προορισμό τους Βουλιαράτες.
Οι μεθοδεύσεις των Αλβανών δεν σταματούν στα σύνορα. Προ ολίγων ωρών συνελήφθησαν καθοδόν από Χιμάρα προς Βουλιαράτες ο της πρόεδρος της ΟΜΟΝΟΙΑ ΧΙΜΑΡΑΣ Διονύσιος - Φρέντης Μπελέρης μαζί με αλλά στελέχη του παραρτήματος.
Νίκος Νικολόπουλος: «Η μνήμη του Κ. Κατσίφα θα αφυπνίζει τον Ελληνισμό - Αλλού οι μαγκιές από τους τρομοκράτες του Ράμα»
 Στο μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Κατσίφα, στους Βουλιαράτες της Β. Ηπείρου παραβρέθηκε ο ανεξάρτητος βουλευτής και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδας, Νίκος Νικολόπουλος.
Παράλληλα, ο Νίκος Νικολόπουλος, με την ευκαιρία της παρουσίας του στην περιοχή, επισκέφθηκε και το χωριό Κρανιά, όπου πριν λίγες μέρες, Αλβανοί εθνικιστές «εισέβαλαν» στην πλατεία του χωριού και βανδάλισαν το μνημείο του Βορειοηπειρώτη Οπλαρχηγού Θύμιου Λιώλη, ενώ κατέβασαν και κατέστρεψαν και την ελληνική σημαία που ήταν αναρτημένη στον παρακείμενο ιστό. Επρόκειτο για μια ακόμα προκλητική δράση στα πλαίσια του ανθελληνικού κλίματος που τροφοδοτεί η ίδια η πολιτική ηγεσία της χώρας, όπως ανέφερε ο Νίκος Νικολόπουλος, τονίζοντας ωστόσο πως σε όλες τις εποχές, «πάντα θα υπάρχουν αετοί του βουνού και του κάμπου σαν τον Θύμιο Λιώλη για να υπερασπίζονται τα δικαιώματα του ελληνισμού και τις πατρογονικές εστίες».
Επίσης, μετά το μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Κατσίφα στους Βουλιαράτες, ο Νίκος Νικολόπουλος δήλωσε τα εξής: 
«Δεν γνωρίζει κανείς τι πάει να πει Ελλάδα και πάθος για την Ελλάδα εάν δεν πατήσει το πόδι του σε αυτά τα όμορφα και σκληρά χώματα της Βορείου Ηπείρου. Δεν ξέρει κανείς τι πάει να πει, γενιές και γενιές Ελλήνων να δίνουν αγώνα για να διατηρήσουν ακέραιες τις πατρογονικές εστίες, σε ένα περιβάλλον διαρκώς εχθρικό και απειλητικό. Η ουδέποτε πλήρως αναγνωρισμένη ελληνική μειονότητα της Αλβανίας αισθάνεται έντονη την ανάγκη να σηκώνει ψηλά την ελληνική σημαία και να χτυπάει δυνατά την καμπάνια της εκκλησιάς στα χωριά της Βόρειας Ηπείρου, γιατί αισθάνεται μονίμως υπό διωγμό και επί δεκαετίες εκλιπαρεί την Ελλάδα να στρέψει το βλέμμα της προς αυτή, με τις ελληνικές κυβερνήσεις όμως να επιδεικνύουν διαχρονικά, σκόπιμη ή μη, αδιαφορία.
Η Ελλάδα ουδέποτε αμφισβήτησε τα κυριαρχικά δικαιώματα της Αλβανίας. Μπορεί, άραγε κανείς να υποστηρίξει και το αντίθετο, όταν ακόμα και εντός Ελλάδας εγείρονται ζητήματα περί “Μεγάλης Αλβανίας” ή περί “Τσαμουριάς”; Η Ελλάδα, σταθερά τάσσεται υπέρ της ευρωπαϊκής Αλβανίας και των φιλικών διμερών σχέσεων. Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας όμως, ακόμα και την ημέρα της κηδείας του Κ. Κατσίφα, φρόντισε να κάνει εμπρηστικές δηλώσεις και να χαρακτηρίσει “γουρούνια” και “γαιδούρια” όσους παραβρέθηκαν στην κηδεία. Ο ελληνικός λαός δεν έχει τίποτα να χωρίσει με τον αλβανικό. Όσοι όμως υποδαυλίζουν τον άκρατο εθνικισμό σε βάρος του γνήσιου πατριωτισμού, καθώς και όσοι δεν πιστεύουν στις πατρίδες και στα έθνη, ας ξέρουν αυτό: Η μνήμη του Κωνσταντίνου Κατσίφα θα μένει ζωντανή. Και θα αφυπνίζει τον Ελληνισμό!»
«Αλλού οι μαγκιές από τους τρομοκράτες του Ράμα»!
Στο μεταξύ, με αφορμή την πολύωρη, πρωτοφανή ταλαιπωρία που υπέστη από την Αλβανική Αστυνομία, ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος, μόλις επέστρεψε από τους Βουλιαράτες στην Κακαβιά, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Γνώρισα απίστευτη ταλαιπωρία και κυρίως την περιφρόνηση που δείχνει το Αλβανικό Κράτος στις έννοιες της Δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Πρόθεση των Αλβανικών αρχών, επί πέντε ολόκληρες ώρες μέσα στα άγρια μεσάνυχτα, ήταν ο ευτελισμός, στο πρόσωπό μου, της κοινοβουλευτικής μας δημοκρατίας. Για φαινομενικά ακατανόητους λόγους και αγνοώντας την επίδειξη του διπλωματικού διαβατηρίου μου, με έσυραν στο αστυνομικό τμήμα των Αγίων Σαράντα και μου συμπεριφέρονταν σαν να είχαν απέναντί τους έναν εγκληματία (από κείνους που οι ίδιοι ξέρουν να εκτρέφουν) του κοινού ποινικού δικαίου!
Τα ίδια και χειρότερα υπέστησαν ο γιος μου και τρεις φίλοι που με συνόδευαν στο ταξίδι μου. Επί 3,5 ώρες στον συνοριακό σταθμό του Μαυροματίου βίωσαν τα «καψόνια» της… αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας των Τιράνων και σε δύο απ’ αυτούς δεν επετράπη η είσοδος στην Αλβανία με το αιτιολογικό ότι είχαν παραστεί στην κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα!
Η Αλβανία του Χότζα, του Αλία, του Μπερίσα και του Ράμα είναι εδώ και απέχει «έτη φωτός» από την ενοποιημένη Ευρώπη και τις αρχές και αξίες που πρεσβεύει ως πολιτισμένη πολιτικοκοινωνική οντότητα η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Για την ιταμή πρόκληση των Αλβανικών αρχών ενημέρωσα τα μεσάνυχτα την πρέσβη μας στα Τίρανα κ. Ελένη Σουρανή, η οποία κινητοποίησε τον πρόξενό μας στους Αγίους Σαράντα που κατέφθασε στο τμήμα και βρέθηκε στο πλευρό μου, αλλά και κοντά στους άλλους Έλληνες που υπέστησαν την ίδια πολύωρη ταλαιπωρία.
Άκουγα –και δεν ήθελα να πιστέψω- τα αγνώμονα και αχάριστα αισθήματα που εκδηλώνει σε βάρος μας η Αλβανική πλευρά. Σήμερα είμαι πια πεπεισμένος για τα αμέτρητα κόμπλεξ της εκάστοτε Αλβανικής πολιτικής ηγεσίας απέναντι στην Ελλάδα, τη χώρα που έχει προσφέρει απλόχερη στήριξη στη δεινοπαθούσα Αλβανία.
Φυσικά, τα εμπόδια της γειτονικής Αστυνομίας και της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας των Τιράνων δεν έκαμψαν το φρόνημά μου και δεν ακύρωσαν τον προορισμό μου. Και χαλάλι η ταλαιπωρία, μόλις βρέθηκα ανάμεσα στους ομογενείς μας και δίπλα στην χαροκαμένη οικογένεια του ήρωα Κωνσταντίνου Κατσίφα, για την τέλεση του 40νθήμερου μνημοσύνου του λεβέντη Βορειοηπειρώτη. Αλλού, λοιπόν, οι μαγκιές από τους τρομοκράτες του Ράμα!
Οφείλω, εξάλλου, να επισημάνω την οδυνηρή έκπληξή μου για την απαράδεκτη συμπεριφορά των ΜΑΤ που έριξαν δακρυγόνα και καπνογόνα και ξυλοκόπησαν Έλληνες στην Κακαβιά, που με λεωφορεία ταξίδευαν προς τα άγια χώματα της Βορείου Ηπείρου, χωρίς τελικά να τους επιτραπέι η είσοδος.
Όλα αυτά τα θλιβερά περιστατικά θ’ αποτελέσουν αντικείμενο κοινοβουλευτικού ελέγχου εκ μέρους μου.
Τέλος, δηλώνω ότι η απάνθρωπη στάση των Αλβανικών δεν θα περάσει απαρατήρητη και γι’ αυτό καλώ τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο να προχωρήσει σε όλα τα απαραίτητα διαβήματα, όπου δει, για να καταδειχθεί η αμετανόητη συμπεριφορά των «πραιτωριανών» του Ράμα, που σκορπάνε φόβο και τρόμο στη Βόρειο Ήπειρο, νομίζοντας ότι οι βαρβαρότητες τους δεν θα έχουν επιπτώσεις».
Σχετικές δηλώσεις on camera: Η απάνθρωπη στάση της Αλβανικής Αστυνομίας δεν θα περάσει! Oι βαρβαρότητες τους θα έχουν επιπτώσεις!

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails