Tuesday, May 28, 2019

Σάλος με αποκαλύψεις του FBI για τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ: Γελάει ενώ βιάζουν μπροστά του μια γυναίκα



Φως στη «σκοτεινή» πλευρά του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, «ρίχνουν», σύμφωνα με το FBI, έγγραφα της Υπηρεσίας που είδαν το φως της δημοσιότητας, προκαλώντας σάλο και αντιδράσεις

Ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ ήταν Αμερικανός ιερέας των Βαπτιστών, οπαδός της δράσης μέσω της παθητικής αντίστασης και ηγέτης του Αφροαμερικανικού Κινήματος για τα πολιτικά δικαιώματα των μαύρων ανθρώπων.
Έγγραφα ωστόσο του FBI αποκαλύπτουν μια άλλη πτυχή του εαυτού του επιχειρώντας να γκρεμίσουν την εικόνα του χαρισματικού «ηγέτη» που ενέπνευσε γενιές και γενιές, ενώ τιμήθηκε ακόμα και με το Νόμπελ Ειρήνης.  Σύμφωνα με αυτά, ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ δεν φαίνεται να είχε την ίδια ευαισθησία για τα θύματα βιασμού, ενώ διατηρούσε δεκάδες εξωσυζυγικές σχέσεις (σ.σ. 45!) την περίοδο που ταξίδευε ανά τον κόσμο για την προεκλογική του καμπάνια, παίρνοντας μέρος ακόμα και σε σεξουαλικά όργια, όπως αναφέρει το Sputnik International.
Ανώτερος υπάλληλος του FBI γνώριζε ότι ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ ήταν στόχος μίας καμπάνιας αντικατασκοπείας ώστε να «εξουδετερωθεί καθώς ήταν αποτελεσματικός ηγέτης των ατομικών δικαιωμάτων» από τα τέλη του 1963 έως τη δολοφονία του τον Απρίλιο του 1968.
Ομοσπονδιακοί πράκτορες είχαν αρχικά τοποθετήσει κοριούς σε δωμάτια που διέμενε ο Κινγκ. Οι Αρχές φοβούνταν πως ίσως επηρεαζόταν από το βρετανικό Κομμουνιστικό Κόμμα διότι είχε ένα σύμβουλο, τον οποίο το FBI θεωρούσε κομμουνιστή.
Κι ενώ απέτυχαν να βρουν αποδείξεις ότι ο Κινγκ ήταν κομμουνιστής ή πως τουλάχιστον είχε σχέσεις με το κόμμα, συνέχισαν τις έρευνές τους, μόνος στόχος των οποίων ήταν να ανακαλύψουν τη «σκοτεινή» πλευρά του.
Και κάπου εκεί «έρχεται» ο ιστορικός David Garrow, ο οποίος μετά από σημαντική έρευνα σε Εθνικά Αρχεία ανακάλυψε πολλά περισσότερα από ό,τι ίσως περίμενε.
Η εφημερίδα Sunday Times έφερε στο «φως» μερικές από τις πληροφορίες που συγκέντρωσε ο ιστορικός ανά τα χρόνια: Σύμφωνα λοιπόν με αυτές, φέρεται να υπάρχει ένα σημείωμα που πιθανώς έχει γραφτεί από τον πρώην επικεφαλής του FBI, William Sullivan, το οποίο θέλει τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ να κάνει σεξιστικά αστεία με τους φίλους του.
«Ο Κινγκ “κοιτούσε, γελούσε και προσέφερε συμβουλέςενώ ο φίλος του Logan Kearse βίαζε μπροστά του μία γυναίκα, η οποία σύμφωνα με τον ίδιο ανήκε στην ενορία του» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο σημείωμα του πράκτορα, ο οποίος φέρεται να βρισκόταν σε διπλανό δωμάτιο.
Ο Kearse και ο Κινγκ φαίνεται πως είχαν επίσης «συζητήσει για το ποιες γυναίκες από την ενορία τους θα ήταν ιδανικές για "φυσιολογικές" και "μη φυσιολογικές" σεξουαλικές πράξεις, ενώ το επόμενο βράδυ συμμετείχαν σε ένα σεξουαλικό όργιο μαζί με πολλά ακόμη άτομα».
Οι πράκτορες του FBI έστειλαν στη συνέχεια μία κασέτα και ένα ανώνυμο γράμμα στον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, προειδοποιώντας τον πως το Ομοσμπονδιακό Γραφείο Ερευνών «γνωρίζει» και καλό θα ήταν να... αυτοκτονήσει, κάτι που αργότερα ο Κινγκ το περιέγραψε ως «παρενόχληση» και επιχείρηση να «λυγίσουν το πνεύμα» του.
Ο πράκτορας είχε επίσης κρυφακούσει συζητήσεις του Κινγκ με τη σύζυγό του Κορέττα, η οποία παραπονιόταν πως ο σύζυγός της «δεν κάλυπτε τις συζυγικές του ευθύνες». Η απάντηση του ιερέα ήταν πως θα «πρέπει να βγει έξω και να τον απατήσει»...
Ανάμεσα στα «λαβράκια» που έβγαλε το FBI περιλαμβάνονται ένα... παιδί του Λούθερ Κινγκ κάπου στο Λος Άντζελες καθώς και ένα «τρίο» με δύο γυναίκες, μία λευκή και μία μαύρη σε ξενοδοχείο του Λας Βέγκας.
Περισσότερες αποκαλύψεις αναμένεται να δημοσιευτούν από τον ίδιο τον Garrow τον επόμενο μήνα στο βρετανικό περιοδικό Standpoint.

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails