Η προσπάθεια εγκαθίδρυσης πολυπολιτισικής κοινωνίας στη Γερμανία «απέτυχε εντελώς» είπε σε ομιλία της η Άνγκελα Μέρκελ, ρίχνοντας λάδι στη φωτιά, καθώς έχει ανάψει για τα καλά στη Γερμανία η διαμάχη για την μετανάστευση και το Ισλάμ εντός του συντηρητικού στρατοπέδου.


Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, η Γερμανίδα Καγκελάριος μίλησε στη νεολαία του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος και είπε πως το ότι επιτράπηκε σε ανθρώπους διαφορετικών πολιτισμών να ζήσουν στη χώρα χωρίς να ενσωματωθούν δεν λειτούργησε όπως αναμενόταν, υπενθυμίζοντας πως στη χώρα ζουν 4 εκατομμύρια μουσουλμάνοι.
«Αυτή η (πολυπολιτισμική) προσέγγιση απέτυχε εντελώς» είπε η Άνγκελα Μέρκελ στην ομιλία της στο Πότσδαμ, μια πόλη νότια του Βερολίνου.
Η Γερμανίδα Καγκελάριος αντιμετωπίζει πίεση από το εσωτερικό του κόμματός της για να κρατήσει σκληρότερη γραμμή σε σχέση με τους μετανάστες.
Η κ. Μέρκελ είπε πως οι απαιτήσεις προς τους μετανάστες ήταν ελάχιστες και επανέλαβε πως πρέπει να μάθουν Γερμανικά ώστε να μπορούν να φοιτούν στο σχολείο και να αποκτήσουν εργασιακές ευκαιρίες.

Η διαμάχη για τους ξένους στη Γερμανία άναψε από τη στιγμή που ο πρώην κεντρικός τραπεζίτης Thilo Sarrazin δημοσίευσε ένα βιβλίο που κατηγορούσε τους μουσουλμάνους μετανάστες για μείωση της νοημοσύνης της Γερμανικής κοινωνίας.
Ο Thilo Sarrazin κατηγορήθηκε για τις απόψεις του και απολύθηκε από την Bundesbank, αλλά το βιβλίο του αποδείχθηκε άκρως δημοφιλές και οι δημοσκοπήσεις έδειξαν ότι η πλειοψηφία των Γερμανών συμφωνεί με τις απόψεις και τα επιχειρήματά του.
Η κ.Μέρκελ προσπάθησε να ισορροπήσει και με τις δύο πλευρές, ασκώντας σκληρή κριτική στα θέματα ένταξης, αλλά και λέγοντας στους Γερμανούς ότι πρέπει να δεχτούν ότι πλέον τα τζαμιά έχουν γίνει μέρος του τοπίου της χώρας.
Στην ομιλία της η Καγκελάριος είπε πως η εκπαίδευση των ανέργων Γερμανών θα πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα, παρά η εισαγωγή εργατών από το εξωτερικό, συμπληρώνοντας πως η Γερμανία χρειάζεται ξένους εργάτες με ειδικά προσόντα.
Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Allgemeine Sonntagszeitung, η Υπουργός Ursula von der Leyen είπε πως υπάρχει η πιθανότητα να μειωθούν τα προαπαιτούμενα για είσοδο στη χώρα ορισμένων εξειδικευμένων εργατών από το εξωτερικό, καθώς για αρκετά χρόνια περισσότεροι άνθρωποι εγκαταλείπουν τη Γερμανία, παρά έρχονται!
Τα επίσημα στοιχεία δείχνουν πως η Γερμανία χρειάζεται περίπου 400.000 εξειδικευμένους εργάτες.
Πάντως, σύμμαχοι και εχθροί της Άνγκελα Μέρκελ δηλώνουν πως δεν υπάρχει χώρος στη Γερμανία για περισσότερες ξένες κουλτούρες.
Πηγή: cosmostatus.blogspot.com