Saturday, January 25, 2020

Ρόδος: Ηλικιωμένος… Έδωσε νερό σε τσιγγάνο και αυτοί τον πλάκωσαν στο ξύλο!


4757106
Απίστευτο σκηνικό στην Ρόδο. Τσιγγάνοι χτύπησαν την πόρτα ηλικιωμένου και του ζήτησαν λίγο νερό, τελικά τον χτύπησαν και τον λήστεψαν. Συγκεκριμένα δύο 20χρονοι τσιγγάνοι και ένας 14χρονος ομόφυλο τους. Χθες πέρασαν την πόρτα της ανακρίτριας Ρόδου για να απολογηθούν.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας και οι τρεις κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι ενώ μόνο στον έναν 20χρονο επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι.
Η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης το καλοκαίρι του 2018, οπότε και ο 77χρονος κατήγγειλε το περιστατικό που είχε συμβεί σε βάρος του από τους τρεις τσιγγάνοι, στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου.
Πιο συγκεκριμένα, στις 23 Ιουλίου 2018 στις 02.00 ξημερώματα πήγε ο 77χρονος στην αστυνομία και δήλωσε ότι μερικές ώρες νωρίτερα, στις 22.00 το βράδυ, βρισκόταν στο σπίτι του όταν δύο άγνωστοι του χτύπησαν την πόρτα και του ζήτησαν ένα ποτήρι νερό.
Όμως οι δράστες με το πρόσχημα ότι θέλουν νερό, αποπειράθηκαν να του αφαιρέσουν από το λαιμό μία χρυσή αλυσίδα και όταν δεν τα κατάφεραν τον χτύπησαν με ένα ξύλο στο κεφάλι και στο αριστερό χέρι και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή, καταφέρνοντας ωστόσο να πάρουν μαζί τους ένα χρυσό φυλακτό που ο ηλικιωμένος φόραγε στο λαιμό του.
Αξιοποιώντας όλα τα στοιχεία που είχαν στη διάθεσή τους οι αστυνομικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι δράστες είναι οι τρεις Ρομά και μετά από αναζητήσεις, στις 24 Ιουλίου 2018 το απόγευμα προσήγαγαν στην υπηρεσία τον πρώτο 20χρονο και τον 14χρονο ενώ ο έτερος 20χρονος εμφανίστηκε αυτοβούλως την ίδια ημέρα στην αστυνομία.
Σε βάρος των τριών νεαρών- που δεν είχαν συλληφθεί λόγω παρέλευσης των χρονικών ορίων του αυτοφώρου- σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της ληστείας κατά συναυτουργία και χθες κλήθηκαν να απολογηθούν στην ανακρίτρια Ρόδου, συνοδευόμενοι από το συνήγορό τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, και οι τρεις κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τα όσα τους καταλογίζονται. Όπως είπαν στην ανακρίτρια Ρόδου, πράγματι χτύπησαν την πόρτα του 77χρονου και του ζήτησαν νερό, όμως ο ηλικιωμένος τους έβαλε τις φωνές και λογομάχησε μαζί τους με αποτέλεσμα να τσακωθούν.
Με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας και οι τρεις τσιγγάνοι αφέθηκαν ελεύθεροι και μόνο στον πρώτο 20χρονο επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της εμφάνισής του μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.
Πηγή: rodiaki.gr

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails