Ένας οδηγός λεωφορείων στη Δρέσδη της Γερμανίας απολύθηκε  επειδή τοποθέτησε ένα σημείωμα στο παράθυρο του λεωφορείου του που έγραφε «Αυτό το λεωφορείο οδηγείται από έναν Γερμανό οδηγό».


Η διαμάχη πυροδοτήθηκε όταν ο επιβάτης Peter Dörffel είδε το σημείωμα, τράβηξε φωτογραφία και το διαβίβασε στην εταιρεία μεταφοράς της Δρέσδης (DVB) σύμφωνα με την Deutsche Welle.
Λίγο αργότερα, η Αρχή Μεταφορών της Δρέσδης (DVB) απάντησε στην οργή που προκλήθηκε μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, λέγοντας: «Γεια σας, το μήνυμα έχει φτάσει. Αναρωτιόμαστε επίσης τι συμβαίνει με αυτόν τον συνάδελφο. Δεν είναι πλέον στο δρόμο και αυτή η συμπεριφορά θα έχει συνέπειες. »
Η Anja Ehrhardt, εκπρόσωπος της DVB, επιβεβαίωσε ότι η απασχόληση του οδηγού είχε τερματιστεί με βάση έναν κανόνα που απαγορεύει στους οδηγούς να εκφράζουν τις πολιτικές τους απόψεις.
«Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να ανεχόμαστε τέτοιες ενέργειες», δήλωσε η Ehrhardt.

Η ιστορία όμως έχει και παρασκήνιο αφού η απόφαση αυτή ελήφθη στην λογική της στρατηγικής της εταιρείας τους τελευταίους μήνες. Η DVB, λοιπόν, το τελευταίο διάστημα έχει προχωρήσει σε μια προσπάθεια να φέρει ξένους οδηγούς να καλύψουν τις κενές θέσεις στο διευρυνόμενο δίκτυο. Είναι λογικό να υποθέσουμε ότι ο οδηγός που παρουσίασε το σήμα πιθανότατα απογοητεύτηκε από την προσπάθεια της εταιρείας να καλύψει θέσεις με μετανάστες αντί για ντόπιους εργαζόμενους.
Πρόσφατα, η εταιρεία προσέλαβε 19 οδηγούς από τη Σερβία, παρόλο που δεν γνώριζαν τη γερμανική γλώσσα.