Sunday, October 18, 2020

Ετοιμαστείτε για εγγόνια μαύρα! - Πρωτοφανές! - Με εντολή της Κυβέρνησης οι αιτούντες άσυλο θα παίρνουν ΠΑΑΥΠΑ, ΑΦΜ και τραπεζικό λογαριασμό

 

 



Η Αθήνα δεν ''βλέπει'' τον κίνδυνο

Δομικές αλλαγές στον τρόπο πρόσβασης των αιτούντων άσυλο στο κοινωνικό κράτος με τη λήψη τριών βασικών αριθμών (ΠΑΑΥΠΑ, ΑΦΜ, τραπεζικό λογαριασμό) με το πέρας του σταδίου καταγραφής τους προανήγγειλε σε ομιλία του ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης.

Όπως επισήμανε μιλώντας σε σεμινάριο της ΔΑΚΕ με θέμα την «Ενσωμάτωση Μεταναστών στην Ευρωπαϊκή Αγορά Εργασίας», «η πολιτική που ακολουθούμε είναι αυστηρή, είναι δίκαιη και τοποθετεί στο επίκεντρο της τον άνθρωπο. 

Στην κατεύθυνση αυτή βελτιώνουμε τις συνθήκες διαβίωσης για τους αιτούντες άσυλο και προωθούμε την ομαλή ένταξη όσων δικαιούνται διεθνούς προστασίας, στην ελληνική οικονομία και κοινωνία. 


Έχουμε λάβει τολμηρές πρωτοβουλίες για την ενίσχυση του προενταξιακού σταδίου και για να προλειάνουμε το δρόμο της ομαλής κοινωνικής ενσωμάτωσης των αναγνωρισμένων προσφύγων. Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν στη χώρα μας 82.000 αναγνωρισμένοι πρόσφυγες. 


Προχωράμε σε δομικές αλλαγές στον τρόπο πρόσβασης των αιτούντων άσυλο στο κοινωνικό κράτος. Συντονίζουμε την λήψη τριών βασικών αριθμών ήδη με το πέρας του σταδίου καταγραφής. Πλέον, ο αιτών θα λαμβάνει ΠΑΑΥΠΑ, ΑΦΜ και τραπεζικό λογαριασμό».

Επίσης ο κ. Μηταράκης επισήμανε ότι σχεδιάζεται μαζί με τον ΟΑΕΔ και το υπουργείο Εργασίας, ένα νέο πιλοτικό πρόγραμμα, «με στόχο τη χαρτογράφηση δεξιοτήτων, επαγγελματική συμβουλευτική, επαγγελματική κατάρτιση και πρακτική άσκηση» των αναγνωρισμένων προσφύγων με σκοπό τη διευκόλυνση της ένταξης τους στην αγορά εργασίας. Στο πλαίσιο του προγράμματος «θα προβλέπεται ειδική κατάρτιση όπως γλώσσα (επιπέδου ελληνομάθειας Α2) και “soft skills” (πολιτιστικό προσανατολισμό, επαγγελματικό προσανατολισμό, επιχειρηματικότητα)», είπε. Το πρόγραμμα θα χρηματοδοτηθεί από κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης.

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails