Monday, January 25, 2021

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΕΛΟΣ...ΗΣΥΧΙΑ, ΤΑΞΙΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ – Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Συναθροίσεων

ethniko_sxedio
 

Αλλάζουν όλα στις συναθροίσεις – Ακόμα και ένα άτομο θεωρείται συνάθροιση – Ο κορωνοϊός στο επίκεντρο…

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης παρουσίασε σήμερα, Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021, στη διάρκεια διαδικτυακής συνέντευξης Τύπου, το νέο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης των Δημοσίων Υπαίθριων Συναθροίσεων, το οποίο χαρακτήρισε ως το πρώτο δημόσιο βήμα των αλλαγών που θα γίνουν και θα οδηγήσουν την Αστυνομία στον 21ο Αιώνα.

Όπως είπε, «η αστυνομία δηλώνει, για πρώτη φορά, δημόσια το πώς θα εφαρμόσει τον νόμο περί συναθροίσεων».

Επομένως, όλοι θα ξέρουν εκ των προτέρων τι ισχύει και θα δρουν ΜΟΝΟ ελεγχόμενα.

«Το 2021 η Αστυνομία ΑΛΛΑΖΕΙ ΕΠΟΧΗ, θα γίνει η ΕΛ.ΑΣ. του 21ου αιώνα. Εξωστρεφής, σύγχρονη, ευέλικτη, αποτελεσματική. Από την στολή μέχρι την ψυχή», σημείωσε χαρακτηριστικά, χαρακτηριστικά ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέρθηκε στην καθιέρωση ενός νέου modus operandi, το οποίο προβλέπει την αξιολόγηση σε διαβαθμισμένη κλίμακα της επικινδυνότητας μιας συνάθροισης, που αποτελεί και την καρδιά του συστήματος, καθώς «στην βάση της αξιολόγησης καταρτίζονται τα επιχειρησιακά σχέδια».

Μεταξύ άλλων θα διώκονται, με διάφορους τρόπους, όσοι συναθροίζονται και δεν τηρούν τα μέτρα περιορισμού της ελευθερίας με αφορμή τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΣΤΑΔΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗΣ:

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΣΥΝΑΘΡΟΙΣΕΩΝ (Από το ένα άτομο έχουμε δηλαδή συνάθροιση;;;;;;):

Οι πολίτες μέσω της ιστοσελίδας της ΕΛ.ΑΣ θα έχουν την δυνατότητα να ενημερώνονται για τις προγραμματισμένες ή τρέχουσες συναθροίσεις, τους περιορισμούς και τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Η Αστυνομία στην ειδική πλατφόρμα για τις συναθροίσεις θα ενημερώνει τους διοργανωτές για το αν θα υπάρξουν περιορισμοί ενω αστυνομικός ειδικός διαμεσολαβητης θα αναλαμβάνει την επικοινωνια. Οι διοργανωτές δε, υποχρεούνται να γνωστοποιούν την πρόθεση διοργάνωσης στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής.

Οι αστυνομικοί θα φέρουν κάμερες, προκειμένου να καταγράφουν τους πάντες, ενώ θα χρησιμοποιούν drones και άλλα «καλά» της τεχνολογίας.

ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑΣ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΩΝ:

Η παρουσίαση του Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης των Δημοσίων Υπαίθριων Συναθροίσεων εδώ

Δείτε το αναλυτικό Σχέδιο Διαχείρισης των Δημοσίων Υπαίθριων Συναθροίσεων

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails