Tuesday, March 23, 2021

Μελέτη στην Κίνα: τριπλασιάστηκε η μυωπία στα παιδιά από την αρχή του α΄ lockdown. Αμερικανική Οφθαλμολογική Εταιρεία: το 1/2 του παγκόσμιου πληθυσμού θα είναι μύωπες ως το 2050.

 

Covid-19 :τριπλασιάστηκαν τα παιδιά με μυωπία.Το ψηφιακό ”σχολείο” θα τα στραβώσει.. γενικότερα και το παρατεταμένο lockdown θα τα τυφλώσει!!!Eνώ η Αμερικανική Οφθαλμολογική Εταιρεία προειδοποιεί: το 1/2 του παγκόσμιου πληθυσμού θα είναι μύωπες ως το 2050.

Σύμφωνα με μελέτη στην Κίνα ο αριθμός των παιδιών των 6 ετών που υποφέρουν από μυωπία τριπλασιάστηκε από ην αρχή του πρώτου lockdown.

Κατά την τελευταία δεκαετία, ένας αυξανόμενος αριθμός μελετών έδειξε τη σχέση μεταξύ της έλλειψης έκθεσης στο φως της ημέρας και της ανάπτυξης μυωπίας στα παιδιά. Το φως της ημέρας είναι πράγματι απαραίτητο για την παραγωγή ντοπαμίνης, ενός νευροδιαβιβαστή που είναι γνωστός για τις θετικές επιδράσεις του στη διάθεση, αλλά είναι επίσης απαραίτητος για την ορθή λειτουργία του αμφιβληστροειδούς.(σσ εγκληματικές οι συνέπειες από το διαρκές lockdown στα έγκλειστα ψηφιόπαιδα)
Πώς θα σταματήσει η μυωπία στα παιδιά;
Ωστόσο, κατά τη διάρκεια του πρώτου lockdown, τα παιδιά που δεν είχαν ούτε πρόσβαση σε κήπο, ούτε στο παραμικρό αίθριο, υπέφεραν από έλλειψη έκθεσης στο φως της ημέρας. Αυτό μάλλον εξηγεί γιατί μετά από 4 μήνες lockdown από τον Φεβρουάριο έως τον Μάιο του 2020, το ποσοστό των μυωπικών παιδιών σε ηλικία 6 ετών έχει υπερ-τριπλασιαστεί στην Κίνα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα μιας μελέτης που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό JAMA Ophthalmology.

Όταν τα κινεζικά σχολεία άνοιξαν ξανά τον Ιούνιο του 2020, οι ερευνητές πραγματοποίησαν οφθαλμιατρικές εξετάσεις σε παιδιά ηλικίας 6 έως 13 ετών σε 10 δημοτικά σχολεία στο Feicheng της Κίνας. (σσ. εδώ θα ρίξουν μια ματιά στα μάτια των παιδιών;) Πάνω από 120.000 παιδιά συμμετείχαν στη μελέτη. Τα αποτελέσματα συγκρίθηκαν με αυτά των προηγούμενων ετών και οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ο επιπολασμός της μυωπίας στα παιδιά αυξήθηκε κατά 10-15% το 2020 σε σύγκριση με το 2019. «Το 2019, μόνο το 5,7% των παιδιών σε έξι χρόνια της μελέτης ήταν μυωπικό, αλλά το 2020, ένα στα 5 των έξι ετών υπέφερε από μυωπία », εξηγούν.
Ο ΜΙΣΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΘΑ ΕΊΝΑΙ ΜΥΩΠΑΣ ΤΟ 2050
Σύμφωνα με την Αμερικανική Οφθαλμολογική Εταιρεία, η οποία έχει μελετήσει την εξέλιξη της μυωπίας στον πληθυσμό από τη δεκαετία του 2000 και έκανε προβολές για τα επόμενα 30 χρόνια, ο μισός πληθυσμός του κόσμου θα μπορούσε να είναι μύωπας το 2050. Οι Αμερικανοί οφθαλμολόγοι ζητούν την εφαρμογή στρατηγικών πρόληψης σε παγκόσμια κλίμακα για τον έλεγχο της εξέλιξης της μυωπίας, ιδίως την πραγματοποίηση τακτικής οφθαλμολογικής εξέτασης σε παιδιά αλλά και σε ενήλικες. Σύμφωνα με αυτούς τους επιστήμονες, λόγω της έλλειψης έκθεσης στο φως της ημέρας, η μυωπία θα μπορούσε να γίνει η κύρια αιτία μόνιμης τύφλωσης παγκοσμίως.

dimpenews.com

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails