Saturday, December 2, 2023

Γαλλία: Η κυβέρνηση βάζει στο στόχαστρο τους «συνωμοσιολόγους» και την εναλλακτική ιατρική.

 

Bild: K. Demeter/Midjourney; Impfung: 182017814 © Kchungtw | Dreamstime.com




Ένα σχέδιο νόμου για την «ενίσχυση του αγώνα κατά των απόψεων που αποκλίνουν από τα αποδεκτά πλαίσια» εισάγει νέα ποινικά αδικήματα. Η συμβουλή για διακοπή της θεραπείας του καρκίνου, για παράδειγμα, θα μπορούσε τελικά να οδηγήσει σε ποινή φυλάκισης 3 ετών και πρόστιμο 45.000 ευρώ. Η κατευθυντήρια γραμμή είναι αυτό που είναι "προφανές σύμφωνα με το επίπεδο της ιατρικής γνώσης".

Το γαλλικό κοινοβούλιο εξετάζει νομοσχέδιο που αποσκοπεί στην ενίσχυση του αγώνα κατά των «απόψεων που αποκλίνουν από τα αποδεκτά πλαίσια», ιδίως στον τομέα της υγείας. Αυτό αναφέρεται λεπτομερώς από την πύλη ειδήσεων The Exposé.

Η Υφυπουργός Ιθαγένειας και Αστικής Ανάπτυξης, Sabrina Agresti-Roubache, υπέβαλε αυτό το νομοσχέδιο στη Γερουσία. Στόχος είναι η ενίσχυση του υφιστάμενου νομοθετικού οπλοστασίου για την καταπολέμηση των αποκλίσεων. Ο τίτλος είναι: «Σχέδιο νόμου (ταχεία διαδικασία) για την ενίσχυση του αγώνα κατά των απόψεων που αποκλίνουν από τα αποδεκτά πλαίσια» (έμφαση στο πρωτότυπο).

Η «Διυπουργική Επιτροπή για την Παρακολούθηση και την Καταπολέμηση της Λατρευτικής Κακοποίησης» (Miviludes) είχε ήδη λάβει σαφή θέση στα τέλη Σεπτεμβρίου. Ανακοινώνοντας την ανανέωση της συνεργασίας της με το Εθνικό Συμβούλιο Ιατρών (CNOM), η επιτροπή δήλωσε:

«Δεδομένου του ενθουσιασμού του κοινού για θεραπευτικές πρακτικές που δεν είναι επιστημονικά επιβεβαιωμένες, της αναζήτησης ευημερίας και προσωπικής ανάπτυξης και της αύξησης των εκπαιδευτικών μαθημάτων που δεν απονέμουν διπλώματα αναγνωρισμένα από το κράτος, οι ασθενείς μπορεί να κακοποιηθούν ή να υποβληθούν σε θεραπευτικές παρεκκλίσεις, ειδικά σεχταριστικές».

Ο όρος «σεχταριστής» ορίζεται στο Larousse ως εξής:

«Οπαδοί θρησκευτικού ή φιλοσοφικού δόγματος και, ειδικότερα, μέλος αίρεσης, διασπασμένης φατρίας θρησκείας».

Για τους Miviludes, από την άλλη πλευρά, είναι «κατάχρηση της ελευθερίας της σκέψης, της έκφρασης ή της θρησκείας που θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη, τους νόμους ή τους κανονισμούς, τα θεμελιώδη δικαιώματα, την ασφάλεια ή την ακεραιότητα των προσώπων»γράφει η The Exposé.

Μια λίστα ενδείξεων που θα μπορούσαν να χρησιμεύσουν ως σήματα συναγερμού για τέτοιου είδους «εκτροπές» δίνεται από την Miviludes στην ιστοσελίδα της. Αυτές περιλαμβάνουν την «υιοθέτηση γλώσσας συγκεκριμένης ομάδας» και την «απώλεια κριτικής σκέψης».

Η γαλλική πύλη ειδήσεων Actu.fr έχει επίσης δημοσιεύσει τέτοια κριτήρια. Εκεί θα βρείτε, μεταξύ άλλων:

  • ψυχολογική αποσταθεροποίηση
  • υπερβολικό επίπεδο οικονομικών απαιτήσεων
  • ρήξη με το αρχικό περιβάλλον
  • αντικοινωνικές δηλώσεις
  • διατάραξη της δημόσιας τάξης
  • προσπάθειες διείσδυσης στις αρχές

Το σχέδιο νόμου προβλέπει τώρα δύο νέα ποινικά αδικήματα για την καταπολέμηση αυτών των «σεχταριστών». Ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε από την εφημερίδα L'Express συνοψίζει τα πέντε άρθρα του νομοσχεδίου και αναφέρει:

Το άρθρο 4 δημιουργεί επίσης ένα νέο αδίκημα που τιμωρείται με φυλάκιση ενός έτους και πρόστιμο 15.000 ευρώ για «υποκίνηση εγκατάλειψης ή παράλειψης θεραπείας ή υιοθέτηση πρακτικών που προφανώς εκθέτουν τον στόχο σε σοβαρό ή επικείμενο κίνδυνο για την υγεία». Αυτή είναι μια απάντηση στις πολλές περιπτώσεις στις οποίες οι θεωρητικοί συνωμοσίας και οι εναλλακτικοί θεραπευτές προτείνουν, για παράδειγμα, να σταματήσει η θεραπεία του καρκίνου».

Αλλά το νομοσχέδιο προχωρά ακόμη περισσότερο: Εάν το «κίνητρο» είναι επιτυχές, δηλαδή εάν ο ασθενής ενεργήσει ανάλογα, οι ποινές τριπλασιάζονται – τρία χρόνια φυλάκισης και πρόστιμο 45.000 ευρώ. Σύμφωνα με τον ισχυρισμό, η αξιολόγηση των γεγονότων περιλαμβάνει το αν κάτι είναι «προφανές σύμφωνα με το επίπεδο των ιατρικών γνώσεων».(!!!!!!!!)

Όποιος τολμά να επικρίνει τις ιατρικές θεραπείες θα μπορούσε να παραβιάσει αυτόν τον νόμο, σημειώνει το The Exposé. Υπό το φως του ψευδούς ισχυρισμού της κυβέρνησης ότι τα εμβόλια είναι «ασφαλή και αποτελεσματικά», αυτός ο νόμος δεν είναι τίποτα λιγότερο από εξωφρενικός.



No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails