Sunday, April 6, 2014

ΔΩΡΟΔΟΚΙΕΣ: “…ΒΑΣΗ 180.000 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΕΗ ΔΙΚΑ ΜΑΣ”- ΝΙΚΟΣ ΜΙΧΟΣ: «ΜΕ ΠΛΗΣΙΑΣΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕ ΔΩΡΟΔΟΚΗΣΟΥΝ ΜΕ ΒΑΣΗ 180.000. ΤΟΥΣ ΕΣΠΑΣΑ ΣΤΟ ΞΥΛΟ». ΑΥΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ “ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΑ”;

ΓΑΔΑ ΜΑΤΘΑΙΟΠΟΥΛΟΣ Α  ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ

«Κουλουβάχατα» σε κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ, μετά το δημοσιοποιηθέν βίντεο που εικονίζει τον πρώην γενικό γραμματέα της κυβέρνησης και επιστήθιο φίλο του Αντώνη Σαμαρά επί 32 χρόνια να ομολογεί τα «όπλα» του καθεστώτος που έκλεισαν φυλακή την ακροδεξιά παράταξη της «Χρυσής Αυγής».
Σύμφωνα με πληροφορίες από ασφαλείς πηγές, η ομάδα των διωχθέντων βουλευτών που κατηγορείται για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση διαθέτει κι άλλο οπτικοακουστικό υλικό στη «φαρέτρα» της. Με αποτέλεσμα αντί για διωκόμενοι να έχουν αναχθεί σε θορυβώδεις πρωταγωνιστές του συστήματος που τους κυνηγάει και τη ΝΔ να έχει μεταβληθεί σε παράταξη υπό ομηρία, πέφτοντας μέσα στην παγίδα και στο δόκανο που η ίδια έστησε. Κατά τις ίδιες πηγές, ο νομικός από το Γύθειο, Παναγιώτης Μπαλτάκος, έχει συνομιλήσει πλείστες φορές με τον αρχηγό της «Χρυσής Αυγής», Νίκο Μιχαλολιάκο αλλά και με τον «υπαρχηγό» της οργάνωσης και θεωρητικό της Χ.Α, Χρήστο Παππά. Τις εν κρυπτώ αυτές συναντήσεις, πιθανόν και μέσα στα γραφεία της Βουλής, δεν είναι σίγουρο εάν τις γνώριζε ο Αντώνης Σαμαράς. Πάντως στα βίντεο φαίνεται να έχουν καταγραφεί διάλογοι-φωτιά που θα δημιουργήσουν πλήθος αναταράξεων και που πολύ πιθανόν να οδηγήσουν σε πτώση την συγκυβέρνηση των δούλων του ΔΝΤ και της Μέρκελ. Μιλώντας τη νύχτα της Τετάρτης στο τηλεοπτικό ΜΑΚΕΛΕΙΟ, ο υποψήφιος περιφερειάρχης και διωκόμενος βουλευτής της Χ.Α, Ηλίας Παναγιώταρος, αποκάλυψε ξεκάθαρα ότι η ακροδεξιά παράταξη κρατάει κι άλλους άσους στο μανίκι της που θα βγάλει πριν από τις εκλογές. Όσα δηλαδή είχε πει και ο αρχηγός του κόμματος, Νίκος Μιχαλολιάκος, μέσα από τον Κορυδαλλό. Ο Ηλίας Παναγιώταρος ήταν σαφέστατος: “Αυτά που είδατε είναι τα λιγότερα. Υπάρχουν κι άλλα αποτυπωμένα πιθανόν και σε ήχο και σε εικόνα. Αλλά αυτή την ώρα δεν θα αποκαλύψω τίποτα. Έχουμε χρόνο γι αυτα και και δεν είναι της δικαιοδοσίας μου. Πάντως δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια…”. Λίγες ώρες αργότερα ο Ηλίας Παναγιώταρος επανέλαβε στη Βουλή, όσα είχε πει την προηγούμενη νύχτα: «Για οπτικοακουστικό υλικό που καίει».  Απαντώντας στην αναφορά της Σοφίας Βούλτεψη της Νέας Δημοκρατίας, η οποία έκανε λόγο για ανοησία Μπαλτάκου, ο κ. Παναγιώταρος είπε χαρακτηριστικά: “Αν το χθεσινό ήταν ανοησία, τότε ετοιμαστείτε και για άλλες ανοησίες”.
Τις σιβυλλικές φράσεις Παναγιώταρου, ουσιαστικά επιβεβαίωσε ο ίδιος ο Μπαλτάκος σε ραδιοφωνική του συνέντευξη. Ο τέως Γενικός Γραμματέας της Κυβέρνησης θυμήθηκε ότι στο γραφείο του τον είχαν επισκεφθεί οι Μιχαλολιάκος και Παππάς με αίτημα την αύξηση των προσώπων που συγκροτούν τη συνοδεία φύλαξής τους.
Στην ερώτηση αν θυμάται το περιεχόμενο των συνομιλιών που είχε με τα στελέχη της Χρυσής Αυγής απάντησε: «Δεν θυμάμαι, άλλωστε έχουν περάσει 6 μήνες», ενώ υποστήριξε ότι δεν μπορεί να γνωρίζει αν έχουν καταγραφεί και άλλες συνομιλίες. Ο κ. Μπαλτάκος τόνισε ότι η πρωτοβουλία των επαφών με τα στελέχη της Χρυσής Αυγής ήταν δική του και στόχο είχε, όπως είπε χαρακτηριστικά, να απεγκλωβιστούν οι 500 χιλιάδες ψηφοφόροι και κυρίως οι ένστολοι και οι άνθρωποι που βρίσκονται κοντά στην εκκλησία. «Ο πρωθυπουργός γνωρίζει και χαράσσει μία πολιτική γραμμή. Ο πρωθυπουργός μετά δεν κάθεται να παρακολουθεί την κάθε λεπτομέρεια. Εγώ ήξερα ότι η Ν.Δ. πρέπει να απεγκλωβίσει ψηφοφόρους κυρίως από τους ένστολους και την εκκλησία. Το τι έκανα εγώ μετά για να το πετύχω αυτό, τι μεθόδους χρησιμοποίησα, τι είπα, με ποιους μίλησα και πως το προσπάθησα…», σημείωσε.
Στο ερώτημα δε αν ο κ. Σαμαράς του ανέθεσε να απεγκλωβίσει ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής ο κ. Μπαλτάκος απάντησε: «Δεν μου ανέθεσε τίποτα».
Ο τέως Γενικός Γραμματέας της Κυβέρνησης επανέλαβε αρκετές φορές, κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του, ότι δεν ενημέρωνε τον κ. Σαμαρά για τις κινήσεις του. «Θα έπρεπε εγώ να τον φορτώνω με τον Κασιδιάρη; Δεν είχα αυτοεξουσιότητα πάνω μου; Δεν είχα πρωτοβουλία, δεν έχω προσωπικότητα να κάνω μόνος μου κινήσεις;».
Ξεκινώντας την αποκαλυπτική συνέντευξη ο Π. Μπαλτάκος είπε: «Αποφάσισα να διαδραματίσω ένα συγκεκριμένο ρόλο για το καλό της παράταξης και της χώρας. Κάποιος έπρεπε να έχει επαφή με αυτούς τους ανθρώπους. Δεν μπορούσαμε να αφήσουμε 500 χιλιάδες Ελληνες εγκλωβισμένους στη Χρυσή Αυγή και να μην κάνουμε τίποτα. Κανένας από αυτούς τους ψηφοφόρους δεν είναι ναζί. Κανένας. Μίλαγα με τους Χρυσαυγίτες. Τους έλεγα μερικά από αυτά που ήθελαν να ακούσουν για να κρατάω την επαφή. Δεν γινόταν αλλιώς.
Προχώρησε δε λέγοντας: «Έφθασα στο σημείο να μου ζητάνε μέχρι και αφιερώσεις για τα βιβλία που έχω γράψει για τη Σπάρτη. Μπορεί να έχουν μαγνητοφωνήσει, όπως λένε και άλλες συνομιλίες. Αυτό άλλωστε είναι το ποιόν τους. Αποδείχθηκε. Δεν σημαίνει τίποτα. Ο,τι έλεγα εξυπηρετούσε ένα σκοπό κι έτσι έπρεπε να γίνει. Επρεπε να γνωρίζουμε σκέψεις, στρατηγικές και κινήσεις».
Πάντως το θέμα με τις αποκαλύψεις για τη Χ.Α, δεν σταματά εδώ. Ο βουλευτής της Χ.Α στην Εύβοια, Νίκος Μίχος, έριξε νέες βόμβες στην εκπομπή ΜΑΚΕΛΕΙΟ, μιλώντας για πρόσθετες προσπάθειες δωροδοκίας στελεχών από τη ΝΔ: «Με πλησίασαν τον Μάιο του 2012, όταν ήταν να κατέβω για βουλευτής. Γνώριζαν την άθλια οικονομική μου κατάσταση και το άνοιγμά μου. Κύριος με καθωσπρέπει εμφάνιση, μου πρότεινε βάση 180.000 ευρώ και επιπλέον χρήματα για να καλυφθούν τα χρέη μου. Τον έστειλα στο διάολο και τον πλάκωσα στο ξύλο, τον τσάκισα, αντί να τον στείλω στον εισαγγελέα. Νόμισαν ότι πουλιόμαστε. Αλλά δεν μας είχαν καταλάβει».

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails