Saturday, April 5, 2014

Συγκλονιστική παραδοχή από υπουργό Δικαιοσύνης Χ.Αθανασίου: "Ναι, πήρα τηλέφωνο τους δικαστές"!


O υπουργός Δικαιοσύνης Χ.Αθανασίου παραδέχθηκε πριν λίγο ότι μετά την απόφαση μη προφυλάκισης των βουλευτών του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή Η.Κασιδιάρη, Η.Παναγιώταρου και Ν.Μίχου επικοινώνησε με την προϊσταμένη του Πρωτοδικείου αν και βρισκόταν στις Βρυξέλλες!

Όχι βέβαια για να παρέμβει (αλίμονο!) αλλά για να μάθει τι ώρα θα αποφασιζόταν η τύχη του γ.γ. του κόμματος Ν.Μιχαλολιάκου του Χ.Παππά και των άλλων διωκώμενων!
Ας δούμε ακριβώς τι είπε χωρίς να σχολιάσουμε αφού ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του:
"Βίσκομαι στις Βρυξέλλες, στο Συμβούλιο Υπουργών Δικαιοσύνης και ο πρωθυπουργός στην Ουάσινγκτον και είναι η μέρα που γίνεται η ανάκριση.
Παίρνω τηλέφωνο την προϊσταμένη του Πρωτοδικείου, την κυρία Τσάμη, για να ενημερωθώ πώς έχει το θέμα, εξαιτίας του ότι ξέσπασε ο θόρυβος και δεν ξέραμε ποια ώρα θα αποφάσιζε ανακριτής και εισαγγελέας για την τύχη των κατηγορουμένων.
Είχε δημιουργηθεί, δηλαδή, θόρυβος ότι απολογήθηκαν και αφέθηκαν ελεύθεροι.
Είχα δικαίωμα όπως κάθε πολίτης – και πολύ περισσότερο ως υπουργός Δικαιοσύνης – να ενημερωθώ για την τύχη της απόφασης.
Ποιον δεν ενδιέφερε; Τους δημοσιογράφους; Τον κόσμο; Πήρα τηλέφωνο για να ενημερωθώ και να ενημερώσω τον πρωθυπουργό. Ποιον πήρα τηλέφωνο;
Πήρα κανέναν ανακριτή; Την προϊσταμένη του Πρωτοδικείου να της πω ότι είμαι στις Βρυξέλλες και να ενημερωθώ.
Και μου είπε ότι απολογήθηκαν τρεις κατηγορούμενοι και αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Να μην ενημερωθώ; Για ποιες εντολές (λένε); Αφού είχαν απολογηθεί και είχαν αφεθεί ελεύθεροι. Ποια παρέμβαση; Έχουν μπερδέψει τα πράγματα…"
Ξέχασε να αναφέρει ότι σε λίγες ώρες ξεκινσούσαν οι απολογίες του Ν.Μιχαλολιάκου του Χ.Παππά κλπ
Βέβαια ο γ.γ. της κυβέρνησης, φίλος και συνεργάτης του Χ.Αθανασίου Π.Μπαλτάκος είπε άλλα:
ΚΑΣ.: Με τους ανακριτές που μας αφήσανε, εκεί στο επίμαχο στάδιο, τι έγινε; Γιατί αυτοί το γυρίσανε κωλοτούμπα μετά, αφ’ ότου αφήσανε εμάς, μετά που πήρανε τους άλλους το γυρίσανε κωλοτούμπα.
ΜΠΑ.: Σας αφήσανε για τον απλό λόγο ότι δεν υπάρχουν στοιχεία.
ΚΑΣ.: Ναι, ωραία δεν υπήρχε τίποτα.
ΜΠΑ.: Και δεν τους πήρε κανείς τηλέφωνο να τους πιέσει, γιατί το θεωρούσαν όλοι αυτονόητο… όλοι θεωρούσαν σαν δεδομένο: «ε, τι θα κάνει ο ανακριτής;» Ο ΑΝΑΚΡΙΤΗΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΟ! ΚΑΝΕΝΑ!
ΚΑΣ.: Ούτε για τους άλλους είχε όμως…
ΜΠΑ.: Μα με τους άλλους ήτανε… (κάνει την κίνηση κλήσης στο τηλέφωνο και τηλεφωνικής συνομιλίας).
ΚΑΣ.: Ποιος την έκανε τη ζημιά εκεί;
ΜΠΑ.: Και οι δυο.
ΚΑΣ.: Δένδιας, Αθανασίου;
ΜΠΑ.: Ποιος άλλος να το κάνει…

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails