Friday, November 20, 2015

“ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΟ ΚΟΡΑΝΙ;…ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ!”-ΝΕΚΡΟΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΣΚΟΡΠΙΣΑΝ ΤΟΝ ΤΡΟΜΟ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΜΗΡΙΑΣ 170 ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΤΟΥ ΜΑΛΙ-ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 27 ΝΕΚΡΟΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ “ΝΤΟΥ” ΣΤΡΑΤΟΥ,ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΓΑΛΛΩΝ ΚΟΜΑΝΤΟ! ΠΤΩΜΑΤΑ ΠΑΝΤΟΥ!(BINTEO&ΦΩΤΟ)


mali

Δείτε live
Υπόθεση ομηρίας φαίνεται ότι είναι σε εξέλιξη στο πολυτελές ξενοδοχείο της αλυσίδας Radisson Blu στην πρωτεύουσα του Μάλι, πρώην γαλλικής αποικίας, στο οποίο ένοπλοι επιτέθηκαν το πρωί.

Ένοπλοι επιτέθηκαν σε ξενοδοχείο στο Bamako, στο Μάλι, παίρνοντας 170 ομήρους. Ακούστηκαν πυροβολισμοί και εκρήξεις. Υπάρχουν αναφορές, σύμφωνα με τη Mirror, για πέντε νεκρούς. “Πολύ νωρίς το πρωί σημειώθηκε ανταλλαγή πυροβολισμών. Προφανώς έγινε προσπάθεια να συλληφθούν όμηροι. Η αστυνομία βρίσκεται επί τόπου κι έχει αποκλείσει την περιοχή”, σημείωσε υψηλόβαθμη πηγή ασφαλείας.
“Όλα συμβαίνουν στον έβδομο όροφο. Τζιχαντιστές πυροβολούν στον διάδρομο”, σημειώνει στο Twitter o Adam Więckowski. Μάρτυρας ισχυρίζεται ότι οι ένοπλοι φωνάζαν Allahu Akbar. Έχουν ακουστεί πυρά στον έβδομο όροφο του ξενοδοχείου. Η επίθεση είναι η πρώτη του είδους στο Μάλι.Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη
Ομηρία σε ξενοδοχείο στο Μάλι: Απελευθέρωσαν 80 από τους 170 ομήρους - Τρεις νεκροί μέχρι στιγμής
Διαβάστε όλες τις εξελίξεις στο makeleio.gr
15:51 Σώθηκαν πέντε Τούρκοι
Τέλος, ο τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε πως πέντε από τα επτά μέλη των πληρωμάτων καμπίνας της Turkish Airlines διασώθηκαν από το ξενοδοχείο Radisson.
Ο Νταβούτογλου είπε επίσης πως οι αρχές είναι σε επαφή με τα άλλα δύο μέλη των πληρωμάτων καμπίνας που εργάζονται για την κρατική αεροπορική εταιρία.
15:51 Επιστρέφει εσπευσμένα ο πρόεδρος του Μάλι
Ο πρόεδρος του Μαλί Ιμπραχίμ Μπουμπακάρ Κεϊτά, που βρισκόταν στην Ντζαμένα για μια περιφερειακή σύνοδο αφιερωμένη στην τρομοκρατία στο Σαχέλ, αναχώρησε άμεσα από την πρωτεύουσα του Τσαντ, έπειτα από την επίθεση στο ξενοδοχείο του Μπαμακό, μετέδωσε δημοσιογράφος του AFP .
15:51 Ματαιώνει πτήσεις η Air France
Για προληπτικούς λόγους οι σημερινές πτήσεις της Air France από και προς το Μπαμακό έχουν ματαιωθεί.
15:50 Οι 50 θαραλλέοι
Η δημόσια τηλεόραση του Μάλι μετέδωσε ότι μετά την επιχείρηση των ειδικών δυνάμεων, αφέθηκαν ελεύθεροι 80 όμηροι. “Οι ειδικές δυνάμεις απελευθέρωσαν περίπου τριάντα ομήρους και άλλοι κατάφεραν να ξεφύγουν μόνοι τους”, δήλωσε από την πλευρά του ο συνταγματάρχης Τραορέ.
Ένας από τους ομήρους που αφέθηκε ελεύθερος, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο Ρόιτερς, δήλωσε ότι άκουσε τους ενόπλους να μιλούν αγγλικά.
15:46 Οι δράστες
Συγκεχυμένες παραμένουν και οι πληροφορίες για τους δράστες. Σύμφωνα με το υπουργείο Ασφάλειας, οι δράστες είναι “δύο ή τρεις”, ενώ μάρτυρες κάνουν λόγο από την πλευρά τους για “περίπου δέκα” ενόπλους.
15:45 Οι τρεις νεκροί
Άγνωστες παραμένουν για την ώρα οι συνθήκες υπό τις οποίες σκοτώθηκαν οι τρεις όμηροι. Το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας που ανακοίνωσε το θάνατό τους, δεν διευκρίνισε ούτε την εθνικότητά τους ούτε το πως σκοτώθηκαν.
Ο υπουργός Ασφάλειας, πάντως, ο συνταγματάρχης Σαλίφ Τραορέ, δήλωσε αργότερο στο Γαλλικό Πρακτορείο πως είναι ξένοι.
15:42
Σύμφωνα με τον Jim Sciutto του CNN, ειδικές δυνάμεις του αμερικανικού στρατού συνδράμουν στην απελευθέρωση των ομήρων από το ξενοδοχείο Radisson
15:35 “Κρατούν ακόμα 138 ομήρους”
Η εταιρία που διαχειρίζεται το ξενοδοχείο Radisson ανακοίνωσε ότι οι δράστες κρατούν ακόμη 138 ομήρους! “Παρακολουθούμε στενά την ομηρία που βρίσκεται σε εξέλιξη στο ξενοδοχείο Radisson Blu. Σύμφωνα με την τελευταία μας πληροφόρηση, 125 πελάτες και 13 εργαζόμενοι παραμένουν μέσα στο κτίριο. Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον μας είναι για την ασφάλεια των πελατών και των εργαζόμενων στο ξενοδοχείο. Είμαστε σε διαρκή επαφή με τις αρχές και θα ενημερώσουμε όταν έχουμε κάτι νεότερο”.
15:30 Τραγουδιστής από τη Γουιάνα ανάμεσα στους ομήρους
Ο τραγουδιστής από τη Γουιάνα Sékouba ‘Bambino’ Diabate ήταν ανάμεσα στους ομήρους στο Radisson του Μάλι. Είναι ο άνθρωπος που όταν κατάφερε να απελευθερωθεί να γνωστοποιήσει ότι οι δράστες μιλούσαν αγγλικά. “Τους άκουσα να λένε στα αγγλικά “Το γέμισες; Πάμε”. Δεν μπόρεσα να τους δω, είναι δύσκολο σε τέτοιες καταστάσεις”.
15:08 Σώοι οι 12 εργαζόμενοι της Air France
Ο γαλλικός αερομεταφορέας ανακοίνωσε ότι οι 12 εργαζόμενοι της Air France που βρίσκονταν στο ξενοδοχείο Radisson τη στιγμή της ομηρίας, είναι σώοι.
14:59 Καρέ καρέ η απελευθέρωση ομήρων

14:43 Μαρτυρίες ομήρων
Όπως μεταδίδει το BBC, όμηροι που κατάφεραν να απελευθερωθούν δήλωσαν ότι άκουσαν τους δράστες να μιλούν αγγλικά.
14:32 Η στιγμή της απελευθέρωσης ομήρων
14:24 Ολάντ σε Γάλλους πολίτες: Να προσέχετε!
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ ζήτησε από τους Γάλλους πολίτες που βρίσκονται σε χώρες “ευαίσθητες” για επιθέσεις, να παίρνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα
14:10 Στο δρόμο για Μάλι Γάλλοι στρατιώτες
Η Air France επιβεβαίωσε ότι 12 μέλη του πληρώματός της είναι ανάμεσα στους ομήρους του Radisson. Η Γαλλία στέλνει 50 μέλη των επίλεκτων δυνάμεών της στη χώρα
14:04 Ελεύθεροι άλλοι 80 όμηροι
Η τηλεόραση του Μάλι μετέδωσε ότι μετά την εισβολή των δυνάμεων ασφαλείας στο ξενοδοχείο απελευθερώθηκαν άλλοι 80 όμηροι.
13:45 Euronews: Μπήκαν οι δυνάμεις ασφαλείας
Το δίκτυο Euronews, επικαλούμενο αυτόπτη μάρτυρα μεταδίδει ότι οι δυνάμεις του Μάλι εισέβαλαν στο ξενοδοχείο όπου οι δράστες κρατούν τους ομήρους!
13:34 Δείτε το πρώτο βίντεο από την ομηρία
Φωτογραφίες από το σημείο

13:22 BBC: Το έσκασαν τρεις όμηροι
Σύμφωνα με το BBC, τρεις από τους έξι εργαζόμενους της Turkish Airlines που κρατούνταν όμηροι, κατάφεραν να αποδράσουν από το ξενοδοχείο
13:15 Ανακεφαλαίωση – Όσα ξέρουμε μέχρι τώρα
Ένοπλοι φωνάζοντας “Allahu Akbar” (Ο Θεός Είναι Μεγάλος, στα αραβικά) και πυροβολώντας εισέβαλαν το πρωί της Παρασκευής στο πολυτελές ξενοδοχείο Radisson Blu, το οποίο βρίσκεται στα δυτικά του κέντρου της πρωτεύουσας κοντά σε υπουργεία και πρεσβείες
Κρατούν σχεδόν 170 ομήρους – Κάποιους τους απελευθέρωσαν γιατί μπορούσαν να απαγγείλουν στίχους από το Κοράνι
Σύμφωνα με το υπουργείο Ασφαλείας του Μαλί τρεις όμηροι είναι νεκροί
Σύμφωνα με την πηγή στις δυνάμεις ασφαλείας, οι δράστες είναι περίπου δέκα. Ωστόσο, σύμφωνα με την διαχειρίστρια εταιρεία Rezidor, οι δράστες είναι δύο και οι όμηροι 140 πελάτες και 30 υπάλληλοι.
Υπάρχουν πληροφορίες πως οι δράστες έφτασαν στο ξενοδοχείο με αυτοκίνητο που είχε διπλωματικές πινακίδες
Ανάμεσα στους ομήρους είναι επτά Κινέζοι τουρίστες, ένας έξι εργαζόμενοι της αεροπορικής εταιρείας Turkish Airlines και τουλάχιστον δυο Γάλλοι πολίτες
Σύμφωνα με υψηλόβαθμη πηγή στις δυνάμεις ασφαλείας, οι δράστες κινούνται στο ξενοδοχείο από όροφο σε όροφο, το οποίο διαθέτει 190 δωμάτια, κι έχουν φθάσει στον έβδομο.
Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη
12:40 France24: Εισβολή στο ξενοδοχείο
Σύμφωνα με το France24 οι δυνάμεις ασφαλείας εισέβαλλαν στο ξενοδοχείο. Τρείς όμηροι νεκροί και 15 ελεύθεροι
12:29 Και Γάλλοι ανάμεσα στους ομήρους
Η γαλλική προεδρία μεταδίδει πως ανάμεσα στους ομήρους στο Μάλι είναι και Γάλλοι πολίτες
12:28 Reuters: Αφήνουν ελεύθερους ομήρους που απαγγέλλουν το Κοράνι
Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, οι δράστες της ομηρίας στο ξενοδοχείο Radisson Blue στο Μάλι έχουν αφήσει ελεύθερους ομήρους, οι οποίοι μπορούσαν να απαγγείλλουν στίχους από το Κοράνι!
12:25 Ελεύθερες δυο γυναίκες
Οι δυνάμεις ασφαλείας του Μάλι κατάφεραν να απομακρύνουν από το ξενοδοχείο δυο γυναίκες μεταδίδουν η Monde και το BBC.
12:07
Οι εθνικότητες των ομήρων
Τα τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν πως οι περισσότεροι από τους πελάτες του ξενοδοχείου που κρατούνται όμηροι είναι Κινέζοι και Αμερικάνοι.
Ώρα 12:00
Τουλάχιστον δύο ώρες μετά την εισβολή, οι δράστες απελευθέρωσαν κάποιους από τους ομήρους, μεταξύ αυτών τουλάχιστον δύο γυναίκες. Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, απελευθερώθηκαν μόνο όσοι μπόρεσαν να απαγγείλουν αποσπάσματα από το Κοράνι!
Ήδη υπάρχουν «αρκετά θύματα» λένε γαλλικά μέσα ενημέρωσης, που επίσης αναφέρουν πως οι τρομοκράτες είναι «τουλάχιστον δύο», την ώρα που πηγές του Reuters κάνουν λόγο για δέκα ενόπλους. Σύμφωνα με μαρτυρία, οι ένοπλοι εισέβαλαν στο ξενοδοχείο φωνάζοντας «Αλλαχού Ακμπάρ». Τον αριθμό των ομήρων επιβεβαίωσε και ο Ολιβιέρ Σαλδάγο, εκπρόσωπος της Αποστολής των Ηνωμένων Εθνών για την Σταθερότητα στο Μάλι.
Πρόκειται για το ξενοδοχείο Radisson, 190 δωματίων, που προτιμούν για την διαμονή τους μέλη διπλωματικών αποστολών και ξένων αντιπροσωπειών στη χώρα. Σύμφωνα με την Le Monde, είναι επίσης το ξενοδοχείο όπου καταλύουν τα πληρώματα της Air France. Οι πρώτες πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί, αναφέρουν πως οι νεκροί είναι εννιά, ανάμεσά τους δύο άνδρες της ασφάλειας του ξενοδοχείου, ενώ τα περισσότερα από τα θύματα είναι γαλλικής και βελγικής υπηκοότητας.
Ο διευθυντής του ξενοδοχείου μίλησε στα μέσα ενημέρωσης και ανέφερε ότι το ξενοδοχείο έχει 190 δωμάτια και είναι κατά 90% γεμάτο αυτή την στιγμή. Υπολογίζεται ότι οι ένοικοι είναι 140 και περίπου 30 άτομα το προσωπικό. Η εταιρεία Rezidor στην οποία ανήκει η αλυσίδα ξενοδοχείων ανέφερε λίγα λεπτά αργότερα σε Δελτίο Τύπου ότι «σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαθέτει, δύο δράστες κρατούν ομήρους 140 πελάτες και 30 υπαλλήλους».
Νέος χάρτης της περιοχής
Ώρα :11:10
Εκπρόσωπος της εταιρείας Rezidor, στην οποία ανήκει η αλυσίδα ξενοδοχείων, δήλωσε ότι «σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαθέτει, δύο δράστες κρατούν ομήρους 140 πελάτες και 30 υπαλλήλους».
Πάντως, λίγα λεπτά αργότερα, πηγή των δυνάμεων ασφαλείας ανέφερε ότι εκτιμάται πως μέσα στο ξενοδοχείο βρίσκονται 10 ένοπλοι.
«Πολύ νωρίς το πρωί σημειώθηκε ανταλλαγή πυροβολισμών. Προφανώς έγινε προσπάθεια να συλληφθούν όμηροι. Η αστυνομία βρίσκεται επί τόπου κι έχει αποκλείσει την περιοχή» ανέφερε νωρίτερα υψηλόβαθμη πηγή ασφαλείας.
Το ξενοδοχείο, στο οποίο διαμένουν κυρίως αλλαδαποί, βρίσκεται δυτικά του κέντρου της πρωτεύουσας το Μπαμακό, σε μία συνοικία όπου υπάρχουν υπουργεία και πρεσβείες.
ΩΡΑ 10: 45 Είδηση την τελευταίας στιγμής…
Ένοπλη ομάδα εισέβαλε πριν λίγο σε ξενοδοχειακό συγκρότησα στο Μαλάι
Ήδη γαλλικός στρατός, που βρίσκεται στη χώρα από το 2013 στο πλαίσιο καταπολέμησης των παρακλαδιών της Αλ Κάιντα που δρουν στη Δυτική Αφρική, έχει αναπτυχθεί γύρω από το ξενοδοχείο.
Σύμφωνα με το τοπικό σάιτ News Mali, ένοπλοι άντρες, που έφτασαν στο σημείο μέσα σε οχήματα με διπλωματικές πινακίδες, πυροβόλησαν τους φρουρούς του ξενοδοχείου και εισέβαλαν στις εγκαταστάσεις. Στην περιοχή ακούστηκαν πυροβολισμοί και εκρήξεις, ενώ μια πηγή από τις δυνάμεις ασφαλείας ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως όλα εκτυλίσσονται στον έβδομο όροφο, όπου πέφτουν πυροβολισμοί στους διαδρόμους.
πρώτη δημοσίευση 10:15
Πληροφορίες που μεταδίδει το πρακτορείο Reuters αναφέρουν ότι οι ένοπλοι κρατούν ομήρους. Από το ξενοδοχείο ακούστηκαν πυροβολισμοί και εκρήξεις, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.
KSENODOXEIO
Η επίθεση λαμβάνει χώρα στο ξενοδοχείο Radisson στην πρωτεύουσα Μπαμάκο.
Οι πρώτες πληροφορίες, που δεν έχουν επιβεβαιωθεί, αναφέρουν ότι ήδη υπάρχουν πέντε θύματα, όλα γαλλικής ή βελγικής υπηκοότητας.
Το γαλλικό κανάλι RTL μεταδίδει πως οι δράστες είναι τζιχαντιστές, αλλά δεν έχει επιβεβαιωθεί ούτε αυτή η πληροφορία προς το παρόν.
Περίπου 1.500 Γάλλοι στρατιώτες βρίσκονται στο Μάλι από το 2013, στο πλαίσιο της προσπάθειας αναχαίτισης των τζιχαντιστών της Αλ Κάιντα που έχουν υπό τον έλεγχό τους το βορρά της χώρας από το 2012.
Mali hostage situation

malawi


Ήδη η αμερικανική πρεσβεία στο Μάλι εξέδωσε ειδοποίηση προς τους αμερικανούς πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια ή τα γραφεία τους.

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails