Monday, November 30, 2015

Φααααπ το χαστούκι – Απειλή για τη ρωσική εθνική ασφάλεια το Ίδρυμα Σόρος!

Το Γραφείο του ρωσικού Γενικού Εισαγγελέα αναγνώρισε το Ινστιτούτο του George Soros «Ανοικτή Κοινωνία» και μια άλλη συνδεδεμένη οργάνωση, ως ανεπιθύμητες ομάδες και απαγόρευσε στους Ρώσους πολίτες και οργανισμούς να συμμετέχουν σε πρότζεκτ τους.

Σε μια ανακοίνωση που κυκλοφόρησε τη Δευτέρα, οι εισαγγελείς είπαν ότι οι δραστηριότητες του «Ινστιτούτου Ανοικτής Κοινωνίας» και του «Ιδρύματος Βοήθειας Ινστιτούτου Ανοικτής Κοινωνίας» είναι μια απειλή για τα θεμέλια της ρωσικής Συνταγματικής τάξης και της εθνικής ασφάλειας. Πρόσθεσαν ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης θα πρέπει να ενημερωθεί δεόντως για τα συμπεράσματα αυτά και να προσθέσει τις δύο ομάδες στη λίστα ανεπιθύμητων ξένων οργανισμών της Ρωσίας.
Οι εισαγγελείς ξεκίνησαν έρευνα σχετικά με τις δραστηριότητες των δύο οργανισμών – και οι δύο χρηματοδοτούμενοι από τον γνωστό Αμερικανό Τζορτζ Σόρος – τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους, αφότου Ρώσοι γερουσιαστές ενέκριναν την λεγόμενη «πατριωτική λίστα-απαγόρευσης» 12 ομάδων που απαιτούσαν άμεση προσοχή για φερόμενες αντι-ρωσικές δραστηριότητες. Άλλες ομάδες στον κατάλογο ήταν το National Endowment for Democracy, το Διεθνές Ρεπουμπλικανικό Ινστιτούτο, το Εθνικό Δημοκρατικό Ινστιτούτο, το Ίδρυμα MacArthur και το Freedom House.
Μόλις μια ομάδα αναγνωριστεί ως ανεπιθύμητη, τα περιουσιακά στοιχεία της στη Ρωσία «παγώνουν», τα γραφεία της κλείνουν και η διανομή οποιουδήποτε από τα προϊόντα της απαγορεύεται.
Εάν η απαγόρευση παραβιαστεί, το προσωπικό της παράνομης ομάδας και όποιος Ρώσος πολίτης συνεργάζεται μαζί της, θα μπορούσε να αντιμετωπίσει βαριά πρόστιμα, ή ακόμη και ποινές φυλάκισης σε περίπτωση επαναλαμβανόμενων αδικημάτων.
Το Ίδρυμα Σόρος άρχισε εργασίες στη Ρωσία, στα μέσα της δεκαετίας του 1990, αλλά έκλεισε τις ενεργές δραστηριότητές του το 2003.

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails