Monday, November 9, 2015

Γ.Πανούσης: "Έδωσα τα ονόματα των κυβερνητικών που ήθελαν να με σκοτώσουν


του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Mόλις εξήλθε απο τον Άρειο Πάγο όπου και κατέθεσε στην εισαγγελέα Ευτέρπη Γκουτζαμάνη ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γ.Πανούσης και δήλωσε στους δημοσιογράφους εξερχόμενος "προκύπτουν ποινικές ευθύνες, έδωσα τα ονόματα" αυτών που κατά τον ίδιο απειλούσαν ότι θα τον σκοτώσουν.
 
Περίπου 20 λεπτά παρέμεινε ο Γιάννης Πανούσης στο γραφείο της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη όπου και έφτασε στις 11 το πρωί της Δευτέρας.
 
Ο πρώην υπουργός κατέθεσε υπ' όψιν της φάκελο με όλα τα στοιχεία και τα ονόματα αλλά και απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες, όπως ο ίδιος δήλωσε στους δημοσιογράφους αμέσως μετά. 
 
Τα στοιχεία κάνουν αναφορά σε πρόσωπα πολιτικά και μη, είτε αυτά τον απείλησαν είτε γνώριζαν για τις απειλές.
 
"Κατέθεσα το σύνολο των στοιχείων για να κάνει η κυρία Εισαγγελέας τη δική της αξιολόγηση η δική μου άποψη είναι ότι προκύπτουν ποινικές ευθύνες"
 
«Το πολιτικό σύστημα δεν μπόρεσε να κάψει τα καρκινώματά του και τώρα είναι η ώρα της δικαιοσύνης»
Σημειώνεται ότι ο Γ.Πανούσης κατέθεσε μετά τις καταγγελίες του σε κυριακάτικη εφημερίδα ότι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν διασύνδεση με την τρομοκρατία και ότι απειλείται η ζωή του.Οπως γράφουν σήμερα «Τα Νέα» σε άρθρο του ο Γιώργου Παπαχρήστου, ο  Γ.Πανούσης θα υποδείκνυε δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ένα μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος ως «έχοντες ευθέως σχέσεις με κρατουμένους ως μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων», στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Όσο για την προτροπή του Μεγάρου Μαξίμου στον πρώην υπουργό να πάει στην Δικαιοσύνη αντί να δίνει συνεντέυξεις δήλωσε στην ίδια εφημερίδα:«Δεν ξέρω γιατί το κάνει ο Τσίπρας, αφού ο ίδιος γνωρίζει περί τίνος ακριβώς πρόκειται. Έχει ενημερωθεί».«Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τον Τσίπρα. Εγώ προσπάθησα να κρατήσω το θέμα σε πολιτικό επίπεδο, γι αυτό και πήγα σε συμβολαιογράφο όπου και παρέδωσα όλα τα στοιχεία. Εκείνος θέλει τη δημοσιότητα. Θα την έχει. Εκτιμώ ότι μόνο ένας λόγος δικαιολογεί αυτή τη στάση. Αυτούς τους 2-3 θέλει να τους ''σεντράρει''», προσέθεσε.
Πάντως σε νέες δηλώσεις του στο Βήμα FM διευκρίνισε ότι αυτοί που τον απειλούν δεν είναι ούτε υπουργοί, ούτε βουλευτές αλλά στελέχη που βρίσκονται ακόμα στα κομματικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται λοιπόν για στελέχη του κυβερνώντος κόμματος.Σε δήλωσή στην Καθημερινή, ο Γ.Πανούσης, ανέφερε ότι τα έγγραφα που θα καταθέσει αφορούν μια περίοδο «που αρχίζει από τον προηγούμενο Απρίλιο και καταδεικνύουν πέραν πάσης αμφιβολίας» ότι υπήρξε στόχος συγκεκριμένων μελών της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ που συνδέονται με ποινικούς κρατουμένους, ενώ φέρεται να υπάρχει και υψηλά ιστάμενο πρόσωπο του κυβερνώντος κόμματος (όχι υπουργός) το οποίο ήταν απολύτως αναμεμειγμένο στην καθ' όλα πρωτοφανήαυτή υπόθεση που όπως φάινεται θα ανάψει "φωτιές" στο πολιτικό σκηνικό.Μιλώντας το μεσημέρι της Κυριακής στο ΒΗΜΑ FM αποκάλυψε ακόμη:Ορισμένες από τις απειλές εναντίον του έγιναν εγγράφως και επωνύμως και έχουν παραδοθεί στον διοικητή της ΕΥΠ Ι. Ρουμπάτη, ο οποίος και αυτός είναι ενήμερος της όλης υπόθεσης ενώ διευκρίνησε ότι δεν υπάρχουν απειλές από μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που προσχώρησαν στο κόμμα του Π. Λαφαζάνη.Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι την τελευταία απειλή  κατά της ζωής του την δέχτηκε μόλις πριν από μία εβδομάδα καθώς δεν είναι πλέον υπουργός.Μετά την κατάθεσή του στην εισαγγελέα του Άρειου Πάγου ο Γ.Πανούσης πήγε στην Εισαγγελία Διαφθοράς όπου και κατέθεσε στην Εισαγγελέα Ε.Ράϊκου.Περίπου μισή ώρα έμεινε στο γραφείο της εισαγγελέως Ελένης Ράικου ο Γιάννης Πανούσης, ο οποίος κλήθηκε να καταθέσει στο πλαίσιο εισαγγελικής έρευνας για υποθέσεις διαφθοράς στην ΕΛ.ΑΣ.  Εξερχόμενος τόνισε στους δημοσιογράφους: «Ο Αλέξης Τσίπρας με τίμησε δυο φορές, μια που με έβαλε στη κυβέρνηση και μια που με έβγαλε για να με προστατέψει»."Ακολούθησα τη γνώμη του πρωθυπουργού που πιστεύει ότι σε αυτά τα θέματα πρέπει να ακολουθούμε τη δικαστική οδό. Πρέπει να αποφευχθεί η συγκάλυψη. Θεωρώ ότι οποιαδήποτε μετακίνηση ή κρίση των προσώπων αυτών αυτή τη περίοδο θα ήταν άστοχη. Υπάρχουν ονόματα, είναι γνωστά τα στοιχεία, τα γνωρίζουν», δήλωσε ο πρώην υπουργός.

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails