Wednesday, December 30, 2009

ΑΠΟΜΥΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΧΡΕΩΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ

Σ.Α:Τα κόμματα εξουσίας αφού δανείσθηκαν απίστευτα για την Ελλάδα ποσά απο τους Διεθνείς Τραπεζίτες και τα καταχράσθηκαν με τον χειρότερο και πιο επαίσχυντο τρόπο,τώρα θέλουν οι πολίτες να ξεχρεώσουν τα χρέη της δίκης τους κακοδιαχείρισης....
Συνδυάστε την είδηση αυτή με το άρθρο μας σχετικά με τα χρέη της Διεθνούς Κοινότητας στους Κεντρικούς Τραπεζίτες...


Απο fimotro

Ρεπορτάζ : Έλενα Λάσκαρη
(από
ΤΑ ΝΕΑ)

Πέντε νέους φόρους και μία... διόρθωση φέρνει το 2010, με την κυβέρνηση να ζυγίζει από τη μία τις ανάγκες του προϋπολογισμού και από την άλλη τις έντονες κοινωνικές αντιδράσεις για τα πανάκριβα τέλη κυκλοφορίας στα Ι.Χ. Αύξηση ειδικών...
φόρων κατανάλωσης σε τσιγάρα και ποτά από την 1η Ιανουαρίου, αύξηση των φόρων στα καύσιμα, αλλά και αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών ακινήτων περιλαμβάνει η ατζέντα της κυβέρνησης, η οποία μελετά παράλληλα επέκταση του ΦΠΑ και σε άλλες κατηγορίες επαγγελματιών που σήμερα εξαιρούνται (γιατροί, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι). Ως σενάριο έκτακτης ανάγκης, άλλωστε, προβάλλει το ενδεχόμενο αύξησης των συντελεστών του ΦΠΑ, ενδεχόμενο το οποίο δεν απέκλεισε οριστικά χθες ο Πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, αν και διευκρίνισε ότι δεν έχει δεχθεί μέχρι σήμερα σχετική εισήγηση από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.


Παράλληλα με τους σχεδιασμούς της νέας φορολογικής πολιτικής, η κυβέρνηση εξαναγκάζεται να κάνει όπισθεν ολοταχώς αλλά... από του χρόνου στο θέμα των νέων αλμυρών τελών κυκλοφορίας που έδωσαν την αφορμή για αντιδράσεις προκαλώντας την έντονη δυσφορία των πολιτών. Τo υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε χθες πως θα προχωρήσει σε διορθωτικές κινήσεις για τα τέλη κυκλοφορίας του 2011, ενώ ο Γ. Παπακωνσταντίνου μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Αntenna περιέγραψε ένα νέο σύστημα τελών όπου δεν θα επιβαρύνεται τόσο η κατοχή Ι.Χ., όσο η χρήση του. «Στην πράξη θα δούμε μια αυξομείωση, όπου θα μειωθούν τα τέλη και θα αυξηθούν περισσότερο οι φόροι που έχουν να κάνουν με την κίνηση του αυτοκινήτου, κυρίως στα καύσιμα, κάτι που έχει να κάνει και με την κατεύθυνση της Ε.Ε. Έχουμε υποχρέωση να αυξηθούν προοπτικά στα επόμενα χρόνια, μέχρι το 2012. Εμείς λέμε ότι την προσαρμογή θα την κάνουμε ταυτόχρονα με μια μείωση των τελών», είπε ο υπουργός.
Πάνω οι φόροι σε τσιγάρα, ποτά
Σε αντιδιαστολή με τα σχέδια της κυβέρνησης για τα νέα τέλη κυκλοφορίας, όπου το τοπίο ακόμα παραμένει θολό καθώς είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμα και για αλλαγές με συμψηφισμό των τελών του 2010, οι αυξήσεις των ειδικών φόρων κατανάλωσης σε τσιγάρα και ποτά είναι γεγονός και κυριολεκτικά προ των πυλών. Με μίνι νομοσχέδιο που θα κατατεθεί εντός του Ιανουαρίου θα προβλέπεται η αύξηση των ΕΦΚ σε τσιγάρα και ποτά κατά 10%, γεγονός που μεταφράζεται σε αύξηση 40 λεπτών ανά πακέτο τσιγάρων και 1-2 ευρώ ανά φιάλη ποτών.
Για το πετρέλαιο και τη βενζίνη ο υπουργός Οικονομικών σημειώνει πως δεν πρόκειται να υπάρξουν αυξήσεις εντός του πρώτου εξαμήνου. Πάντως, η αύξηση των ΕΦΚ σε πετρέλαιο και βενζίνη δεν αποκλείεται να ενταχθεί σε πακέτο έκτακτων μέτρων στον βαθμό που θα υπάρξουν αστοχίες στην εκτέλεση του προϋπολογισμού το πρώτο τρίμηνο του έτους. Τότε η κυβέρνηση θα κάνει ταμείο και αν φανεί ότι απειλείται ο στόχος για μείωση του ελλείμματος στο 8,7% του ΑΕΠ, όπως έχουμε δεσμευθεί έναντι των Βρυξελλών, τότε τα μέτρα άμεσης αναστήλωσης των εσόδων στα οποία περιλαμβάνεται και η αύξηση του ΦΠΑ δεν μπορεί να αποκλειστούν.
Αυξήσεις και στις αντικειμενικές
Στα σκαριά βρίσκονται και οι αυξήσεις των αντικειμενικών αξιών ακινήτων, οι οποίες αναμένεται να συμβαδίσουν με την επαναφορά του Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας και τις αλλαγές σε φόρους γονικών παροχών και κληρονομιών από τον ερχόμενο Μάρτιο. Ο υπουργός Οικονομικών, αν και επισημαίνει ότι επί του παρόντος δεν έχουν ληφθεί σχετικές αποφάσεις, σημειώνει τις αποκλίσεις με τις αγοραίες τιμές και το γεγονός ότι οι αντικειμενικές αξίες αυξάνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα (τελευταία φορά αυξήθηκαν το 2007).
ΦΠΑ σε όλους, αποδείξεις και από σούπερ μάρκετ
Στον διάλογο για το φορολογικό θα ξεκαθαρίσει και το θέμα της επέκτασης του ΦΠΑ σε όλες τις κατηγορίες επαγγελματιών που σήμερα εξαιρούνται, όπως για παράδειγμα σε γιατρούς, δικηγόρους, ασφαλιστές και ιδιωτικά εκπαιδευτήρια. Το μέτρο εξετάζεται από την κυβέρνηση, ενώ ειλημμένη απόφαση θεωρείται η καθιέρωση ταμειακών μηχανών σε όλα τα επαγγέλματα και στο σύνολο της αγοράς. Η έκδοση αποδείξεων μέσω ταμειακών μηχανών από όλους τους επαγγελματίες θα συνδυαστεί με τη σύνδεση του αφορολογήτου ορίου με τις αποδείξεις που θα συγκεντρώνουν οι φορολογούμενοι. Ανάλογα με το εισόδημα, κάθε φορολογούμενος θα πρέπει να προσκομίζει συγκεκριμένο ύψος αποδείξεων στην Εφορία για να κερδίσει το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ. Σε ειδική φόρμα της Εφορίας θα δηλώνεται ο ΑΦΜ του πωλητή, το ποσό της δαπάνης και η ημερομηνία, χωρίς να απαιτείται η υποβολή των αποδείξεων στην Εφορία, ενώ οι πολίτες θα κληθούν να συλλέγουν αποδείξεις ακόμα και από το σούπερ μάρκετ.

http://fimotro.blogspot.com/2009/12/blog-post_9057.htmlNo comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails