Saturday, January 22, 2011

"ΣΕ ΘΑΛΑΜΟΥΣ ΑΕΡΙΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΙ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ"

Από το blog Tikun Olam


Πίσω στις ημέρες του Ολοκαυτώματος, ένα από τα συνθήματα εκείνων που μισούσαν τους Εβραίους ήταν: «Οι Εβραίοι στους Φούρνους». Τώρα, με κάνει να ανατριχιάζω να βλέπω Ισραηλινούς Ορθόδοξους ραβίνους να λένε το ίδιο για τους Παλαιστινίους.
Ευχαριστώ τον Cicero που μου επισήμανε ένα συγκλονιστικό κείμενο από ένα ισραηλίτικο Ορθόδοξο "οικογενειακό περιοδικό", που λέγεται ‘Fountains of Salvation’ (‘Πηγές της Σωτηρίας’), το οποίο προτείνει το Ισραήλ να δημιουργήσει στρατόπεδα θανάτου για τους Παλαιστινίους για να τους εξαφανίσουν σαν τον Αμαλήκ. Το άρθρο κάνει επίθεση σε εκείνους τους ισραηλινούς ραβίνους που έκριναν την επιστολή που κυκλοφόρησε πρόσφατα, από υπερ-ορθόδοξους ακραίους ραβίνους η οποία καλούσε τους Εβραίους να μην νοικιάζουν διαμερίσματα ή σπίτια σε Παλαιστίνιους (βλέπε σχετικά ΕΔΩ και ΕΔΩ). Τους μέμφεται γιατί είναι «πολιτικά ορθοί» και αρνούνται να κάνουν τη δουλειά τους και να εκπαιδεύσουν το λαό στον πραγματικό δρόμο του Τορά (το οποίο πιθανώς, λέει να μισούν τους Παλαιστίνιους).
Διαβάζουμε στην τελευταία παράγραφο (σελίδα 4 του πρωτοτύπου):
«Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε αν θα αφήσουν την συγκέντρωση των Αμαληκιτών [Παλαιστινίων] σε στρατόπεδα εξόντωσης, σε άλλους, ή εάν θα αναγνωρίσουν ότι η εξάλειψη του Αμαλήκ δεν είναι πλέον μόνο κάτι (ιστορικά) σχετικό. Μόνο ο χρόνος θα δείξει ...»
Αγγλικά: «It will be interesting to see whether they leave the assembly of the Amalekites [Palestinians] in extermination camps to others, or whether they will declare that wiping out Amalek is no longer [historically] relevant. Only time will tell…»
Λίγα λόγια για εξήγηση. Υπάρχει μια βιβλική εντολή για τους Εβραίους να εξαφανίσουν τον Αμαλήκ λόγω της κακίας με την οποία ο λαός αυτός επιτέθηκε στους Ισραηλίτες. Ουσιαστικά, πρόκειται για μια κλήση στους Εβραίους να διαπράξουν γενοκτονία κατά των Αμαληκιτών (σχ. ΚΟ:. Μία αναφορά βρίσκεται στο Σαμουήλ Α' 15:3). Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Αγία Γραφή καταγράφει τέτοιες εβραϊκές εκστρατείες εναντίον και άλλων φυλών, (Μωαβίτες, Ιεβουσαίους) και χωρίς αμφιβολία, και άλλοι έκαναν το ίδιο για τους εχθρούς τους.
Οι Ραβίνοι ανά τους αιώνες αναφέρονται αλληγορικά στον Αμαλήκ υποδηλώνοντας ότι αυτός αντιπροσωπεύει κάθε ορκισμένο εχθρό των Εβραίων, από τον Χίτλερ μέχρι και τον Μπαράκ Ομπάμα (ναι, προεξέχοντες Αμερικάνοι Ορθόδοξοι Εβραίοι καταφέρθηκαν εναντίον του, πριν τις τελευταίες εκλογές). Αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που έχω διαβάσει ποτέ κάποιο ορθόδοξο έντυπο να κάνει έκκληση για διάπραξη γενοκτονίας κατά των Παλαιστινίων.
Όπως μου επισημαίνει ο Cicero, έτσι όπως είναι γραμμένο το κομμάτι αυτό, δεν κάνει αναφορά μόνο στους Παλαιστινίους (αν και πιθανότατα αυτούς ακριβώς είχε στο μυαλό του ο συγγραφέας). Μπορεί να αναφέρεται σε οποιοδήποτε εχθρό του εβραϊκού λαού, στους οποίος συμπεριλαμβάνεσαι εσύ ή εγώ.
Τώρα, μια λέξη για το ποιος είναι πίσω από αυτή την έκδοση: είναι η αφρόκρεμα του ριζοσπαστικού δεξιού ισραηλίτικου ορθόδοξου ραβινάτου. Ιδρύθηκε από τον πρώην επικεφαλής ραββίνο των Safed, ο γιος του οποίου κατέχει επί του παρόντος αυτή την θέση και ο οποίος κυκλοφόρησε την επιστολή στην οποία αναφέρομαι πιο πάνω. Ένας άλλος είναι ο επικεφαλής ραβίνος της Ramat Gan και τέλος ο ραβίνος Avinar, ύποπτος για σεξουαλική κακοποίηση μιας προβληματικής γυναίκα που τον πλησίασε για πνευματικές συμβουλές. Κάθε ένας από αυτούς λαμβάνει μισθό από το κράτος, το οποίο τους επιτρέπει να διασπείρουν το μίσος στις πλάτες του ισραηλινού φορολογούμενου.
Αυτό εγείρει το σημαντικό ερώτημα: γιατί η κυβέρνηση των ΗΠΑ επιτρέπει φορολογικές απαλλαγές από συνεισφορές σε φιλανθρωπικά ιδρύματα όπως η ισραηλινή Χαμπάντ, πολλαπλασιάζοντας έτσι την γενοκτονική ρητορική τους;
Ο Cicero έμαθε αρχικά για το άρθρο της Χαμπάντ από τη στήλη Ynet του Udi Aloni, η οποία το επισήμανε. Επισημαίνει ότι έχει γίνει συνήθειά του να επικρίνει Ισραηλινούς, οι οποίοι υποστηρίζουν την Κατοχή για να επιτεθούν στην φιλελεύθερη ελίτ που χαρακτηρίζεται από το σλόγκαν «πυροβολώντας και κλαίγοντας".
Αντ 'αυτού, λέει ότι τώρα θα πρέπει να δώσει μεγαλύτερη προσοχή στους ριζοσπαστικούς Ορθόδοξους, οι οποίοι "πυροβολούν και γελούν".
Ο Aloni φαντάζεται το νεαρό ορθόδοξο αγόρι να διαβάζει αυτή τη δημοσίευση στην Συναγωγή του, όπου έχει διανεμηθεί, και να διαγράφεται ένα χαμόγελο στο πρόσωπό του στην εικόνα Παλαιστινίων που στέκονται πίσω από αγκαθωτά σύρματα σε ένα τέτοιο στρατόπεδο. Αυτή είναι η κληρονομιά αυτών των ραβίνων που κληροδοτούν στους νέους οπαδούς τους.
Τέλος, επειδή γνωρίζω ότι άνθρωποι από όλους τους ιδεολογικούς χώρους μπορεί να διαβάσουν σε αυτήν την ιστορία, ό,τι θέλουν, θέλω να καταστήσω σαφές ότι αυτό δεν είναι Ιουδαϊσμός. Αυτοί οι ασεβείς άνδρες μπορεί να είναι Εβραίοι και ραβίνοι, αλλά δεν αντιπροσωπεύουν τον κανονικό Ιουδαϊσμό περισσότερο από ότι ο Οσάμα Μπιν Λάντεν εκπροσωπεί το κανονικό Ισλάμ. Μην κάνετε το λάθος να ανακατέψετε αυτή την ηλιθιότητα με όλο το Ισραήλ ή το σύνολο του Ιουδαϊσμού. Ναι, αυτά τα άτομα είναι επικίνδυνα, είναι απεχθή, και πρέπει να αμφισβητηθούν. Αλλά υπάρχει και μια άλλη όψη του Ιουδαϊσμού και μια άλλη όψη του Ισραήλ (αν και αυτό είναι όλο και πιο δύσκολο να το διακρίνει κανείς, το παραδέχομαι).
* Το Tikun Olam (תקון עולם στα εβραϊκά) είναι πολιτικό blog, με έδρα το Σιάτλ των ΗΠΑ, το οποίο τακτικά έχει αναφορές σε θέματα ασφάλειας του Ισραήλ. Το ιστολόγιο δημιουργήθηκε το 2003 από τον Richard Silverstein και καλύπτει την αραβο-ισραηλινή σύγκρουση και τις σχέσεις Εβραίων -Μουσουλμάνων. Το Tikun Olam έχει παρουσιάσει πολλές ιστορίες που απαγορεύτηκαν να δημοσιευτούν στο Ισραήλ. Κάποιοι έχουν αποκαλέσει το blog ως το «Wikileaks του Ισραήλ».

2 comments:

Anonymous said...

Ο άνθρωπος αυτός κινδυνεύει. Οι Εβραίοι δεν θα άφηναν έναν δικό τους αποστάτη ατιμώρητο. Μου κάνει μεγάλη εντύπωση λοιπόν που του επιτρέπουν να συνεχίζει το έργο του. Ισως πρέπει να υπάρχουν και οι αντιδράσεις για τα μάτια του κόσμου. Θα δούμε.

Anonymous said...

Βρε μία μανία αυτοί οι άνθρωποι με τους φούρνους!!! Ρίξτε μια ματιά στο site αυτού του ανθρώπου, θα δείτε πολλά.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails