Thursday, May 3, 2012

ΗΠΑ: Λευκοί κτυπούν έγχρωμο είναι ρατσισμός - Μαύροι κτυπούν λευκούς είναι απλή επίθεση και θάβεται απο τα ΜΜΕ


ΗΠΑ: Όχλος μαύρων ξυλοκοπά χωρίς λόγο ζευγάρι λευκών δημοσιογράφων και η ίδια η εφημερίδα τους το θάβειΣτο Norfolk της Βιρτζίνια , ένα περιστατικό έχει ξεσηκώσει την οργή των κατοίκων και έχει ξεσκεπάσει για μια ακόμα φορά το άσχημο πρόσωπο της ‘πολιτικής ορθότητας’, αυτού του light’ μεταμοντέρνου φασισμού που μαστίζει τις δυτικές κοινωνίες. Στις ΗΠΑ είναι καθεστώς πλέον, όταν λευκοί δέχονται επιθέσεις, ληστεύονται ή και δολοφονούνται ακόμα, τα περιστατικά είτε να αποσιωπούνται είτε να υποβαθμίζονται και αν βγουν τελικά, στο φως, σε καμία περίπτωση να μην αναφέρεται το χρώμα των δραστών. Έτσι όταν στις ειδήσεις γίνεται λόγος για «ομάδα εφήβων», όσοι μπορούν και… αποκρυπτογραφούν, καταλαβαίνουν ότι πρόκειται για ομάδα μαύρων εφήβων….Στο Norfolk ένα ζευγάρι λευκών, δέχτηκε αναίτια επίθεση από δεκάδες μαύρους εφήβους (από 30 έως 100) και η τοπική εφημερίδα δεν έχει κάνει την παραμικρή αναφορά για το συμβάν εδώ και δύο εβδομάδες, παρά το γεγονός ότι και τα δύο θύματα είναι δημοσιογράφοι της εφημερίδας!

Ακόμα και σήμερα, η εφημερίδα ‘Virginian-Pilot’ δεν έχει καλύψει το περιστατικό στις ειδήσεις, παρά έκανε μια μικρή αναφορά μέσα από ένα άρθρο γνώμης μιας αρθρογράφου,της Michelle Washington.

"Κατά κύματα νεαρά άτομα έρχονταν και έπαιρναν την σειρά τους στο να χτυπάνε με μπουνιές και να κλωτσάνε τα θύματά τους," έγραψε η Washington, περιγράφοντας την επίθεση που άρχισε όταν ο Dave Forster και η Marjon Rostami σταμάτησαν σε ένα φανάρι ενώ επέστρεφαν με το αυτοκίνητο στο σπίτι τους, μετά από μια εκπομπή, ένα βράδυ του Σαββάτου. Ένα πλήθος τουλάχιστον 100 μαύρων νεαρών ήταν στο πεζοδρόμιο εκείνη τη χρονική στιγμή.

"Η Rostami κλείδωσε την πόρτα του αυτοκινήτου της. Κάποιος πέταξε μια πέτρα στο παράθυρο της. Ο Forster βγήκε να τον αντιμετωπίσει και τότε άρχισε ο ξυλοδαρμός...

«Η φίλη του θύματος, μια νεαρή γυναίκα, προσπάθησε να τον τραβήξει πίσω στο αυτοκίνητό του. Οι επιτιθέμενοι ήρθε κοντά της, τραβώντας την από τα μαλλιά, χτυπώντας το κεφάλι της και προκαλώντας τραυματισμό στο μάτι της. Κάλεσε το 911 για βοήθεια. Μια τηλεφωνήτρια της είπε ότι όλες οι γραμμές ήταν απασχολημένες. Κάλεσε και πάλι. Πάλι απασχολημένες. Την τρίτη προσπάθειά της, άρχισε να ουρλιάζει με όση δύναμη είχε και είπε την θέση τους. Churchκαι BrambletonChurch και BrambletonChurch καιBrambleton.Συνέβη τέσσερα τετράγωνα από το σημείο όπου εργάζονται, εδώ στην Virginian-Pilot ».

Η Washington λέει ότι δεν υπέστησαν σοβαρές βλάβες, αλλά και οι δύο ήταν εκτός εργασίας για μια εβδομάδα. Το σώμα του Φόρστερ πονούσε από τα χτυπήματα στα πλευρά του, και είχε ένα μεγάλο χτύπημα στο κεφάλι του. Η Rostami φοβάται να μένει μόνη στο σπίτι της, ενώ ο Φόρστερ (φώτο κάτω) λέει ότι καλύτερα να μην είχε βγει από το αυτοκίνητο.

Η αρθρογράφος παραδέχεται ότι η ιστορία δεν έχει, μέχρι σήμερα, εμφανιστεί στην Virginian-Pilot.

«Ο αστυνομικός θεωρεί το περιστατικό ως μια «απλή επίθεση», παρά τις διαβεβαιώσεις τους ότι τουλάχιστον 30 άτομα είχαν συμμετάσχει στην επίθεση», εξηγεί η Ουάσιγκτον. "Ένας δημοσιογράφος που θα κάνει ελέγχους ρουτίνας στις εκθέσεις της αστυνομίας θα δει «απλή επίθεση» και, αν δεν γνώριζα τα ονόματα, θα ήταν απίθανο να γράψω κάτι γι 'αυτό. Στην περίπτωση αυτή, η ίδια η εφημερίδα δίστασε να παρουσιάσει μια ιστορία για τους ίδιους τους υπαλλήλους της. Δεν φαίνεται ότι η εφημερίδα αντιμετωπίζει τους εργαζόμενούς της με διαφορετικό τρόπο από άλλα θύματα εγκλημάτων; "

Η Washington λέει ότι την επόμενη μέρα μετά από την επίθεση, ο Φόρστερ έξαξε στο Twitter για κάποια αναφορά της επίθεσης, και ένα σχόλιο τον ανατρίχιασε.

«Κάπως αισθάνομαι για το λευκό άνδρα που ξυλοκοπήθηκε μέρα μεσημέρι», έγραψε ένα άτομο.

«Εγώ δεν αισθάνομαι», έγραψε ένας άλλος, δείχνοντας το σημείο του γέλιου» (Κάντο για τον Trayvon Martin)"

Ο Trayvon Martin είναι ο άοπλος μαύρο έφηβος που πέθανε αφού πυροβολήθηκε από τον ισπανόφωνο (αλλά που παρουσιάστηκε ως λευκός), George Zimmerman, στο Sanford της Φλόριντα, πυροδοτώντας ένα κύμα οργής που συνεχίζεται ακόμα.

Η εφημερίδα συνεχίζει με την κριτική που άσκησαν οι κάτοικοι στην ευρύτερη περιοχή του Norfolk, που είναι γνωστή ως Hampton Roads.

"Είναι απίστευτο το γεγονός ότι η Virginian-Pilot έθαψε κυριολεκτικά την ιστορία αυτή για δύο εβδομάδες για λόγους που έχουν αν κάνουν με την ‘πολιτική ορθότητα’. Αυτό είναι λυπηρό και εξοργιστικό, "δήλωσε ο David Englert από το Norfolk. "Κάποιος θα πρέπει να απολυθούν ή να παραιτηθεί για την απόφαση να μην αναφερθεί αυτή η επίθεση. Είναι μια θλιβερή πραγματικότητα για την κοινωνία και την κοινότητά μας για να διαβάζουμε για το πώς είδε η αστυνομία αυτό το έγκλημα, ενώ η εφημερίδα μας αποφάσισε να κρύψει την αλήθεια και όχι να παρουσιάσει την αλήθεια! Κάθε επίθεση από έναν όχλο σε κάθε αθώο θύμα θα πρέπει να βγαίνει στο φως για όλους τους εμπλεκόμενους για να κριθούν και να βεβαιωθεί ότι το σύστημα ποινικής δικαιοσύνης κάνει τη δουλειά της και προστατεύει εκείνους που υπακούουν το νόμο".

Ο William Tabor από το Chesapeake παραπονέθηκε: «Σίγουρα η εφημερίδα ήξερε γι’ αυτό. Μια επίθεση με ρατσιστικά κίνητρα αποτελεί σίγουρα είδηση. Αλλά βλέπετε, δεν ήταν πολιτικά ορθό να αναφερθεί. Έχουμε ρίξει τον πολιτισμός στο Norfolk στο σκότος το εξώτερον; Αν δεν μπορούμε να βασιστούμε στην αστυνομία για την προστασία, και τα μέσα ενημέρωσης δεν μας προειδοποιούν για τους κινδύνους αυτούς, θα πρέπει να στηριχτούμε μόνο στους εαυτούς μας. "

Ο Charles Chandler από το Norfolk ανέφερε: «Δεν είμαι σίγουρος για ποιο πράγμα είμαι πιο θυμωμένος. Για το περιστατικό που ένα πλήθος μαύρων εφήβων που άσκοπα και χωρίς λόγο χτυπάνε δύο λευκούς. Ή απλά είμαι θυμωμένος που ένα τέτοιο περιστατικό εξακολουθεί να υπάρχει το έτος 2012. Σχεδόν πενήντα χρόνια μετά από πορείες και ομιλίες και δηλώσεις για πολιτικές ελευθερίες για όλους τους ανθρώπους. Είναι σαφές ότι δεν είμαστε κοντά στο όνειρο που ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ οραματίστηκε.Είμαι θυμωμένος. Είμαι θυμωμένος με τον ξεδιάντροπο μπάτσο ο οποίος δήλωσε «αυτά κάνουν αυτοί». Είμαι θυμωμένος με την εφημερίδα που το έθαψε".

Και ο Douglas Gaynor από την Βιρτζίνια Μπιτς αναφέρει την ανάγκη για αυτοάμυνα, λέγοντας: "Αν η νεαρή κοπέλα ήταν οπλισμένη και εκπαιδευμένη, θα μπορούσε να είχε τραβήξει ένα P345 και να χτυπήσει μερικούς κακοποιούς."


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

http://redskywarning.blogspot.com

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails