Wednesday, May 30, 2012

"Είμαστε όλοι Έλληνες Εβραίοι" ή "Εμείς που υπογράφουμε είμαστε Εβραίοι Σιωνιστές";

Σημείωση Αντιπληροφόρησης: Ο τίτλος τα λέει όλα.. Την παρακάτω επιστολή υπογράφουν 6 άτομα εκ των οποίων οι 3 είναι Εβραίοι Σιωνιστές, δηλαδή εθνικιστές Εβραίοι. Αυτοί είναι ο Μπερνάρ Κουσνέρ(ο οποίος έχει κατηγορηθεί για συμμετοχή στο παράνομο εμπόριο οργάνων στο Κόσοβο όταν ήταν διοικητής), ο Μπερνάρ Ανρύ Λεβύ ένας Εβραίος φιλόσοφος της Γαλλίας που είπε οτι ο επίσης Εβραίος Ρομάν Πολάνσκυ πρέπει να αφεθεί ελεύθερος παρότι είναι παιδόφιλος και ο Amos Gitai που πολέμησε με τον Ισραηλινό Στρατό στον πόλεμο των 7 ημερών για να επιτευχθεί το "Μεγάλο Ισραήλ".

Και τι μας λένε; Να μην είμαστε υπέρ των "ακροδεξιών" κομμάτων στην Ευρώπη γιατί λένε αποτελούν κίνδυνο για τους Εβραίους και τους λαθρομετανάστες. 

Αυτοί γιατί δεν λένε κουβέντα για τα πυρηνικά του Ισραήλ σαν Εβραίοι που είναι; Τα πυρηνικά του Ισραήλ δεν αποτελούν κίνδυνο για τον πλανήτη;

Επίσης γιατί δεν μας λένε κουβέντα για τις ρατσιστικές πολιτικές του Ισραήλ απέναντι στους μετανάστες στο Ισραήλ; Εκεί που κάνουν εξετάσεις DNA σε όποιον λέει οτι είναι Εβραίος και θέλει να γίνει πολίτης του Ισραήλ;

Μα καλά κύριοι της αριστεράς και της προόδου που περήφανα προωθείτε αυτές τις δήθεν αντιρατσιστικές επιστολές, δεν ψάχνετε λίγο ποιοί και γιατί τα γράφουν αυτά;


Ακολουθεί η επιστολή όπως την είδαμε στο Makeleio.gr

evraioi
Την αφύπνιση των λαών της Ευρώπης μπροστά στην άνοδο των ακροδεξιών κομμάτων επιδιώκουν ευρωπαίοι διανοούμενοι και πολιτικοί, με ανοικτή επιστολή που δημοσιεύει η εφημερίδα Le Monde.
Η άνοδος της Χρυσής Αυγής δίνει το έναυσμα και με το γεγονός της δικής της επίδοσης στις εκλογές της 6ης Μαϊου ξεκινάει το κείμενο με τίτλο:
«Η ενωμένη Ευρώπη είναι ένα όνειρο, η λιτότητα και η απόρριψη της μετανάστευσης ένας εφιάλτης» για να καλέσει τους Ευρωπαίους σε επαγρύπνηση με σύνθημα «Είμαστε όλοι Έλληνες, Εβραίοι».
Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής των ευρωπαίων πολιτικών και διανοούμενων:
«Η Χρυσή Αυγή - με το έμβλημα της εμπνευσμένο από την σβάστικα - έχει ως σημεία αναφοράς της την αντισημιτική και ρατσιστική ιδεολογία της βίας κατά των μεταναστών, των απειλών κατά δημοσιογράφων και είναι κληρονόμος της ιδεολογίας του γερμανικού ναζισμού που οδήγησε την Ευρώπη και τον κόσμο στο χάος και την αιματοχυσία».
«Δυστυχώς, η Ελλάδα δεν είναι η μόνη χώρα που βιώνει την αναβίωση της ναζιστικής ιδεολογίας. Στη Λετονία, φέτος, για πρώτη φορά, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας υποστήριξε την ετήσια παρέλαση των βετεράνων Waffen SS, παρά την έντονη κριτική που προκάλεσε. Στην Αυστρία, το ακροδεξιό κόμμα FPO έρχεται πρώτο στις δημοσκοπήσεις για τις επόμενες βουλευτικές εκλογές. Στην Ουγγαρία, η Ουγγρική Φρουρά- απόγονος της πολιτοφυλακής του κόμματος των τοξοϊδών σταυρών που άλλοτε οργάνωσε τον αφανισμό των Εβραίων και των Τσιγγάνων, σήμερα τρομοκρατεί εβραϊκούς πληθυσμούς και προκαλεί βίαιες και θανατηφόρες επιθέσεις εναντίων των Ρομά».
«Η αναβίωση αυτή έγινε δυνατή με τη συστηματική επίθεση από τα ακροδεξιά κόμματα της ιδέας της συλλογικότητας, στρατηγική που υιοθετήθηκε κατά το πρότυπο του "Κόμματος για την Ελευθερία" του Γκερτ Βίλντερ στις αρχές της δεκαετίας του 2000 στην Ολλανδία. Ο πυρήνας αυτής της στρατηγικής είναι να κρύψει τη ρητορική για τις ανισότητες των φυλών πίσω από την πολιτιστική μάσκα της 'καταπολέμησης του εξισλαμισμού της Ευρώπης' ».
Η οικονομική και κοινωνική κρίση ευνοεί την αναζήτηση αποδιοπομπαίων τράγων και το φόβο της πτώσης της Γηραιάς Ηπείρου και σ'αυτό το πλαίσιο η στρατηγική έχει αποδειχθεί ανησυχητικά αποτελεσματική, συνεχίζει η επιστολή.
Επίσης, οδήγησε στην απενοχοποίηση των ακροδεξιών κομμάτων και τους επέτρεψε να γίνουν μέλη κυβερνητικών συνασπισμών, συνεισφέροντας στην καλλιέργεια της αντίληψης ότι τα αντισημιτικά και ρατσιστικά σχόλια είναι κοινότοπα μέσα στην Ευρώπη.
Τώρα αυτή η ακροδεξιά, όπως η Χρυσή Αυγή, μπορεί στο εξής, με εκλογική επιτυχία, να έχει ένα ανοιχτό βήμα στη ρητορική του μίσους.
Αλληλεγγύη με σύνθημα:«Είμαστε όλοι Έλληνες, Εβραίοι»
«Αντιμέτωποι με αυτή την τρομακτική κατάσταση που εκφράζεται άλλωστε και από την εκλογή των Νεοναζί βουλευτών στο ελληνικό κοινοβούλιο - επιβεβαιώνουμε την αλληλεγγύη μας: "Είμαστε όλοι Έλληνες Εβραίοι!". Αρνούμαστε ότι στην Ελλάδα, ή
αλλού στην Ευρώπη, οι Εβραίοι, μετανάστες, μουσουλμάνοι, Ρομά ή μαύροι μπορεί να φοβούνται για τη ζωή τους, για αυτό που είναι».
«Καλούμε όλους τους πολίτες, τα πολιτικά κόμματα, τα συνδικάτα, την κοινωνία των πολιτών, τους διανοούμενους και τους καλλιτέχνες για την καταπολέμηση της άκρας δεξιάς, δίνοντας ζωή στο ευρωπαϊκό όνειρο.
Το ευρωπαϊκό αυτό όνειρο για το οποίο δεσμευόμαστε, πρέπει πάντα να θυμόμαστε ότι χτίστηκε πάνω στα ερείπια του ναζισμού και της μνήμης του Ολοκαυτώματος.
Είναι το όνειρό μας μια ηπείρου απαλλαγμένης από το ρατσισμό και τον αντισημιτισμό. Πρόκειται για το σχέδιο μιας κοινωνίας χτισμένης στην κοινή συμβίωση, πέρα από τα εθνικά σύνορα».
«Αλλά για να ενσαρκωθεί εκ νέου αυτό το όνειρο είναι επείγον να τεθεί τέρμα σε δύο δόγματα. Πρώτον, το δόγμα της λιτότητας, το οποίο είναι υπεύθυνο για τρομερές κοινωνικές τραγωδίες, δημιουργώντας τις συνθήκες που εξηγούν την επιτυχία των λαϊκίστικων κομμάτων και το οποίο παγιδεύει το μέλλον της ευρωπαϊκής νεολαίας στην αποπληρωμή του χρέους, σαν να πρέπει να θυσιαστούν ολόκληρες γενιές στο βωμό της αέναης λιτότητας».
«Δεύτερον, πρέπει να αντικρουστεί το δόγμα του "ευρωπαϊκού φρουρίου", που ευνοεί την εξάπλωση της αντιμεταναστευτικής ρητορικής και κλείνει τα σύνορα της Ευρώπης, τη στιγμή που η Ευρώπη έχει ανάγκη τη μετανάστευση για να διατηρήσει το θεμελιώδες στοιχείο της ευρωπαϊκής ταυτότητας: το σύστημα κοινωνικής πρόνοιας».
«Είναι πλέον σημαντικό για τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα να ανανεώσουν την επιδίωξη για τη δημοκρατία, την κοινωνική πρόοδο και την προώθηση της ισότητας ανάμεσα στα άτομα και ως προς τους πολίτες που - ακόμη περισσότερο σε περιόδους
κρίσης - είναι ο στόχος της φυλετικής και κοινωνικής βίας».
«Εάν και η έννοια της Ευρώπης έχει συχνά επικριθεί, πιστεύουμε ακράδαντα ότι πρέπει να εργαστούμε προς μια ισχυρότερη Ευρώπη, πιο γρήγορα, πιο δυναμικά και να δώσουμε πνοή στο ευρωπαϊκό όνειρο. Εάν δεν είμαστε σε θέση να ενσαρκώσουμε
το ευρωπαϊκό όραμα, είμαστε καταδικασμένοι στον ίδιο εφιάλτη, στην Ελλάδα και στην υπόλοιπη Ευρώπη».
makeleio.gr

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails