Saturday, May 19, 2012

Οι λευκοί είναι η νέα μειονότητα στις ΗΠΑ. Λιγότερες από τις μισές είναι πλέον οι γεννήσεις λευκών παιδιών


Σημείωση Αντιπληροφόρησης: Συνδυάστε το παρακάτω άρθρο με την ανάρτησή μας για τις μελέτες σχετικά με την πολυπολιτισμικότητα.. Το ίδιο θα συμβεί και στην Ελλάδα μέσα στα επόμενα 10 χρόνια αν δεν σταματήσει η ανεξέλεγκτη είσοδος αλλοδαπών στην χώρα και αν δεν φύγουν όσοι μετανάστες έχουν μπει λαθραία...

Το Γραφείο Απογραφής των ΗΠΑ έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία που δείχνουν ότι οι γεννήσεις λευκών παιδιών δεν αποτελούν πια πλειοψηφία στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το Census Bureau, το 49,6% των βρεφών που γεννήθηκαν στις ΗΠΑ σε διάστημα 12 μηνών -περίοδος που έληξε τον Ιούλιο- ήταν μη-Ισπανόφωνα λευκά βρέφη.

Τα υπόλοιπα (50,4%) προέρχονταν από ισπανόφωνες, αφροαμερικανικές, ασιατικές οικογένειες ή ήταν μιγάδες. Έτσι οι λεγόμενες μειονότητες αντιπροσωπεύουν για πρώτη φορά στην αμερικανική ιστορία την πλειοψηφία.

Σύμφωνα με τους New York Times, πρόκειται για ένα σημείο καμπής, καθώς αν και οι λευκοί θα παραμείνουν για αρκετό διάστημα πλειοψηφία στη χώρα, μία νέα γενιά μεγαλώνει, όπου οι μειονότητες δεν θεωρούνται πια μειονότητες.

Αυτό, σύμφωνα με την εφημερίδα, θα επιφέρει αλλαγές πολιτικές, οικονομικές, καθώς και διαφοροποιήσεις στην ταυτότητα του αμερικανικού έθνους.

Επρόκειτο για μία αλλαγή που θεωρείτο αναμενόμενη, αλλά κανείς δεν γνώριζε πότε θα ερχόταν. Τα στοιχεία του Γραφείου Απογραφής έρχονται για να επιβεβαιώσουν την αλλαγή.

«Πρόκειται για ένα ορόσημο στην ιστορία ενός έθνους, του οποίου η κυβέρνηση ιδρύθηκε από λευκούς Ευρωπαίους και το οποίο (έθνος) έχουν απασχολήσει θέματα φυλής -από την εποχή της δουλείας, στον εμφύλιο πόλεμο, στις πικρές διαμάχες για τα πολιτικά δικαιώματα και πιο πρόσφατα στις έντονα φορτισμένες συζητήσεις, σχετικά με τις προσπάθειες περιορισμού της μετανάστευσης» αναφέρουν οι New York Times.

Στις ΗΠΑ ο μέσος όρος ηλικίας των λευκών είναι τα 42 χρόνια, γεγονός που δείχνει ότι ο πληθυσμός αυτός γερνάει. Αντίθετα, ο μέσος όρος ηλικίας των Λατίνων είναι τα 27 χρόνια.

Αυτά τα στοιχεία δηλώνουν, σύμφωνα με τους New York Times,την ανάγκη για αλλαγές, κυρίως στον τομέα της εκπαίδευσης, καθώς οι ισπανόφωνοι και οι Αφροαμερικανοί αποκλείονται σε πολλές περιπτώσεις από την ανώτατη εκπαίδευση.

(Σχ. ΚΟ: Από πού προκύπτει το τελευταίο;)

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails