Friday, March 22, 2013

ΗΠΑ: Νεκρός 12χρονος λευκός μαθητής που ήταν σε κώμα ύστερα από επίθεση μαύρων συμμαθητών του


Έχει γίνει καθεστώς πλέον, στην πολυπολιτισμική Δύση που γιόρτασε στις 21 Μαρτίου την «Ημέρα κατά του Ρατσισμού», (και στις 6 Μαρτίου την «Ημέρα κατά του ‘Bullying’», δηλ. της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού), όταν ένας λευκός μαθητής πέφτει θύμα βίας από μαύρους, (ή αλλοδαπούς) συμμαθητές του, η είδηση να παρουσιάζεται υποτονικά, «ουδέτερα» και - κυρίως - «άχρωμα».. Το πολύ-πολύ ακούγονται κάποια γενικόλογα λογίδρια για το φαινόμενο bulling στα σχολεία και πως πρέπει να αντιμετωπιστεί και λοιπά και λοιπά. Στην περίπτωση που συμβεί το αντίθετο έχουμε «παλλαϊκό ξεσηκωμό» για να παταχθούν τα «φαινόμενα ρατσισμού» στα σχολεία.
Ιδού η είδηση όπως μεταδόθηκε:

Ένα θύμα εκφοβισμού, ο 12χρονος Bailey O'Neill, μαθητής της έκτης δημοτικού, πέθανε, αφού βρισκόταν σε κώμα για δύο μήνες, μετά από επίθεση που δέχτηκε στην αυλή του σχολείου, τον Ιανουάριο σε σχολείο της Φιλαδέλφειας

Ο μαθητής εισήχθη στο νοσοκομείο με επιληπτικές κρίσεις αφού ήταν άσχημα χτυπημένος από δύο αγόρια στο σχολείο του.

Ωστόσο, οι γιατροί δεν μπόρεσαν να σώσουν το μικρό αγόρι που έχασε τον αγώνα  για τη ζωή την Κυριακή - μία ημέρα μετά τα δωδέκατα γενέθλιά του.

Η γιαγιά του Bailey, Joy Fecanin, είπε στο NBC ότι του όρμησανδύο συμμαθητές του από το Darby Township School τον Ιανουάριο και υπέστη διάσειση, καθώς και έσπασε τη μύτη του.
Το παιδί άρχισε να έχει εμετούς και επιληπτικές κρίσεις από την επόμενη ημέρα, και έπεσε, και οι γιατροί δεν μπόρεσαν να το σώσουν.

Τα αγόρια που κατηγορούνται για την επίθεση πήραν δύο ημέρες αποβολή από το σχολείο (!!!)Δεν είναι σαφές σε αυτό το σημείο εάν θα υποστούν οποιαδήποτε άλλη συνέπεια ή όχι.

Την ίδια στιγμή, ο νεώτερος αδελφός του Bailey αναγκάστηκε να φύγει από το σχολείο από το φόβο μήπως και ο ίδιος γίνει θύμα εκφοβισμού.

Όλα σχεδόν τα media πρόσεξαν να αποκρύψουν την φυλή των δραστών. Μία ηθελημένη λογοκρισία που έχει γίνει κατεστημένο (σε ΗΠΑ και Ευρώπη) γιατί χαλάει την εικόνα του «αγώνα κατά του ρατσισμού».
Ωστόσο, δημοσιογράφος του Channel 10 κατάφερε να πάρει συνέντευξη από τον πατέρα ενός από τους κακοποιούς. Και ω! τι έκπληξη, ήταν μαύρος. Στο βίντεο παρακάτω, ο πατέρας υπερασπίζεται το δολοφόνο - παιδί του, επιδεικνύοντας την ίδια ώρα, παγερή αδιαφορία για το νεκρό 12χρονο λευκό παιδί. Ούτως ή άλλως η συνέντευξη επιβεβαιώνει ότι ο Bailey ήταν θύμα βίας μαύρου σε λευκό. Αλλά (και αυτή) η είδηση θα ξεχαστεί σύντομα.

Η Φιλαδέλφεια είναι μια πόλη με σωρεία περιστατικών βίας μαύρων σε λευκούς, με φυλετικά κίνητρα. Ακόμα και το αριστερόPhiladelphia Magazine έγραψε ένα κύριο άρθρο σχετικά με αυτό.


Διάβασε:


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails