Friday, March 29, 2013

Συριζαίοι φοιτητές έκαναν.. έρευνα σε γραφείο καθηγητή πανεπιστημίου!

Σημείωση Αντιπληροφόρησης: Το καλύτερο της υπόθεσης είναι ότι τα MEGάλα ρουφιανοκάναλα δεν είπαν λέξη για τους προπηλακισμούς αυτούς! Φανταστείτε στην θέση των φοιτητών αυτών να ήταν πατριώτες! Τότε οι ρουφιάνοι της δημοσιογραφίας θα μιλούσαν για "Νεοναζί" και "φασίστες" που τρομοκρατούν όπως το 3ο Ράϊχ!


Η βία επέστρεψε τις τελευταίες ημέρες στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, με θύμα αυτή τη φορά τον καθηγητή Ανόργανης Χημείας του Ιδρύματος, Δημήτρη Κεσίσογλου, ο οποίος έχει τεθεί πλέον στο στόχαστρο ομάδας φοιτητών που προχώρησαν ακόμη και σε έρευνα (!) στο γραφείο του, σε ρόλο διωκτικής αρχής.



Όλα ξεκίνησαν όταν την Τετάρτη φοιτητές του τμήματός του, οι οποίοι, σύμφωνα με τον καθηγητή, ανήκουν στην παράταξη Ανεξάρτητη Αριστέρη Παρέμβαση (ΑΝΑΡΠΑ), του επιτέθηκαν μέσα στο αμφιθέατρο και τον προπηλάκισαν, για να του αρπάξουν με τη βία από τα χέρια το παρουσιολόγιο. Ο καθηγητής είχε συμφωνήσει με την πλειοψηφία των φοιτητών να κρατούνται παρουσίες στις παραδόσεις του, προκειμένου οι φοιτητές που τις παρακολουθούν να επιβραβεύονται με μία μονάδα στην εξεταστική, πρακτική με την οποία διαφωνούσε η συγκεκριμένη ομάδα.




Μετά την επίθεση, εκτιμώντας ότι η συγκεκριμένη φοιτητική παράταξη πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς, όπως ανέφερε, ένας από τους φοιτητές συνδέεται άμεσα με τον ΣΥΡΙΖΑ, αφού τον έχει δει να συνοδεύει σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας με τον βουλευτή Θεσσαλονίκης του κόμματος, Τάσο Κουράκη, ο κ. Κεσίσογλου απέστειλε επιστολή στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, ζητώντας «την πολιτική σας παρέμβαση προς τα μέλη της νεολαίας σας και σας παρακαλώ να βοηθήσετε να ασκήσω ελεύθερα τα ακαδημαϊκά μου καθήκοντα».

Ακολούθησαν ανακοινώσεις της ΝΔ, η οποία κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ για το ρόλο του στα πανεπιστήμια και προσωπικά τον κ. Τσίπρα ότι «όχι μόνο δεν έχει καταδικάσει, αλλά δεν καταδέχεται καν να απαντήσει στην επιστολή του καθηγητή», ωστόσο την Παρασκευή, σε δηλώσεις του στον ΒΗΜΑ FM, ο κ. Κουράκης τήρησε αποστάσεις από την συγκεκριμένη παράταξη.

Όπως αποκαλύφθηκε πάντως, κατά την εκπομπή των Γιώργου Κακούση και Δημήτρη Πετρόπουλου, μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης ακολούθησε νέα καταδρομική επιχείρηση, αυτή τη φορά σύσσωμης της εν λόγω φοιτητικής παράταξης στο πανεπιστήμιο. Μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM o κ. Κεσίσογλου ανέφερε ότι περίπου πενήντα φοιτητές εισέβαλαν την Πέμπτη στο γραφείο του και πραγματοποίησαν έρευνα (!), αναστατώνοντας τα πάντα και αναζητώντας τα επίμαχα παρουσιολόγια.

Πρέπει να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει η παραμικρή αντίδραση από τις πρυτανικές αρχές του ιδρύματος, ούτε έχει εκδοθεί κάποια ανακοίνωση για τα γεγονότα.

ΤΟ ΒΗΜΑ

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails