Saturday, March 23, 2013

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Αρνήθηκαν σε χριστιανό να δουλέψει σε ξενοδοχείο, γιατί η ιδιοκτήτρια και το προσωπικό ήταν άθεοι!



Ένας άνδρας λέει ότι του αρνήθηκαν μια θέση εργασίας σε ένα εξοχικό ξενοδοχείο κοντά στο Κόλτσεστερ, μόνο και μόνο επειδή ήταν Χριστιανός.

Ο γραφίστας Jamie Haxby έκανε αίτηση για μια θέση εργασίας στο The Inn Angel στο Ηνωμένο Βασίλειο για να βοηθήσει με το μάρκετινγκ και την προώθηση της επιχείρησης. Αλλά ισχυρίζεται, ότι του είπαν ότι δεν θα μπορούσε να πάρει την δουλειά, επειδή μερικοί από το προσωπικό του ξενοδοχείου είναι άθεοι, και δεν θα μπορούσαν να δουλέψουν με έναν πιστό χριστιανό.

Ο Haxby προσπάθησε να επιλύσει τη διαφωνία του με το ξενοδοχείο, αλλά  αγνόησαν κάθε προσπάθειά του και το θέμα τώρα οδεύει προς το δικαστήριο.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του Haxby που υποβλήθηκαν στο Δικαστήριο για την Απασχόληση, έδωσε συνέντευξη για τη δουλειά στις 4 Δεκεμβρίου στην Celie Parker. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, λέει ο Haxby, ρωτήθηκα αν ήμουν Χριστιανός, και είπα ναι.

Όταν ο Parker έδειξε το πορτοφόλιό του (βλ. φώτο), η Parker παρατήρησε ότι περιείχε εργασίες για εκκλησίες και άλλες χριστιανικές ομάδες. Του είπε ότι ήταν σαφές ότι ήταν ένας πιστός Χριστιανός, και του τόνισε ότι και εκείνη άλλα άτομα στην ομάδα της ήταν άθεοι. Του είπε τότε ότι δεν θα μπορούσαν ποτέ να εργαστούν με έναν πιστό χριστιανό και του ζήτησε συγγνώμη για τον χρόνο που σπατάλησε ο Haxby.
Ο Haxby έμεινε έκπληκτος και της είπε ότι η θρησκεία του, δεν θα πρέπει να είναι εμπόδιο για τη δουλειά. Σύμφωνα με τον Haxby, στη συνέχεια, του είπε ότι άλλοι υποψήφιοι είχαν περισσότερη εμπειρία και δεν του προσφέρθηκε η δουλειά.

Οι θρησκευτικές διακρίσεις είναι παράνομες, και ο νόμος καλύπτει τον τρόπο με τον οποίο γίνονται οι συνεντεύξεις εργασίας και όχι μόνο το αποτέλεσμα. Ο Haxby που υποστηρίζει ότι είναι θύμα θρησκευτικών διακρίσεων υποστηρίζεται από το Χριστιανικό Ινστιτούτο, μια νομική φιλανθρωπική οργάνωση που υπερασπίζεται τις πολιτικές ελευθερίες των Χριστιανών.

Ο εκπρόσωπος Mike Judge, δήλωσε: «η περίπτωση του Jamie είναι συγκλονιστική και δείχνει ότι οι διακρίσεις κατά των χριστιανών γίνονται όλο και πιο θρασείς. Δεν υπάρχει θέση για αυτή την αντι-χριστιανική μισαλλοδοξία στα χέρια επιθετικών άθεων. Είναι καιρός η κυβέρνηση να πάρει το θέμα πιο σοβαρά. "

Το ξενοδοχείο αρνήθηκε ότι υπάρχει θέμα θρησκευτικών διακρίσεων, λέγοντας ότι η δουλειά δόθηκε σε πιο έμπειρο υποψήφιο.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

http://redskywarning.blogspot.gr/2013/03/blog-post_9755.html

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails