Sunday, March 31, 2013

ΚΥΠΡΟΣ:Ντοκουμέντα μεταφοράς 21εκ.ευρώ στο εξωτερικό από συγγενείς του Προέδρου


Με σημερινό πρωτοσέλιδο της, η εφημερίδα Χαραυγή, φέρνει στο φως τραπεζικό έγγραφο, σύμφωνα με το οποίο, η εταιρεία Loutsios & Sons Ltd, ιδιοκτησίας του πατέρα του γαμπρού του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, φέρεται να φυγάδευσε εκατομμύρια στο εξωτερικό.
Σύμφωνα με την Χαραυγή, τρείς μόλις μέρες πριν τη σύσκεψη του Εurogroup της 15ης Μαρτίου, που αποφάσισε κούρεμα, η εταιρεία που ανήκει σε στενό συγγενή του κ. Αναστασιάδη «έσπασε» πέντε γραμμάτια που διατηρούσε στη Λαϊκή τράπεζα συνολικής αξίας 21 εκατομμυρίωνExclamation mark ευρώ και τα μετέφερε στο Λονδίνο!
Τα ντοκουμέντα προκαλούν αμείλικτα ερωτήματα αναφέρει η εφημερίδα και αν αληθεύουν οι πιο πάνω πληροφορίες, προκύπτει ή όχι θέμα πολιτικής τάξης για τον ίδιο τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, με δεδομένη τη δημόσια παραδοχή του Υπουργού Οικοονμικών Μιχαλη Σαρρή ότι η Κυβέρνηση γνώριζε εκ των προτέρων πως στο Eurogroup θα ετίθετο θέμα για κούρεμα καταθέσεων, αλλά και την πληροφορία ότι η Κυβέρνηση είχε ζητήσει νομική γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα σχετικά με το κούρεμα προτού μεταβεί στο Eurogroup.
Mε ενδιαφέρον αναμένεται και η απάντηση από πλευράς του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας για τις βαριές κατηγορίες και ντοκουμέντα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

ΑΚΕΛ: Να διερευνηθούν οι καταγγελίες της Χαραυγής 
Ο κ. Ευαγόρου σχολίασε το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Χαραυγή», όπου, όπως είπε «εξ αγχιστείας συγγενείς του Προέδρου Αναστασιάδη φέρονται να μετακίνησαν προς διάφορες κατευθύνσεις από την Λαϊκή Τράπεζα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ στις 12/3/2013 και 13/3/2013, παραμονές δηλαδή της συμφωνίας για κούρεμα των καταθέσεων».
Με δεδομένη τη παραδοχή του Υπουργού Οικονομικών ότι γνώριζαν εκ των προτέρων ότι ετίθετο θέμα κουρέματος, πρόσθεσε, «καλούμε τόσο τη νεοδιορισθείσα ερευνητική επιτροπή όσο και το Γενικό Εισαγγελέα να διερευνήσουν σε βάθος τις καταγγελίες αυτές όπως και όλες τις άλλες που είδαν το φως της δημοσιότητας, όπως για παράδειγμα ότι και Υπουργός της Κυβέρνησης είχε μετακινήσει ποσό ύψους €300.000».
http://www.onlycy.com/312932-loutsios-sons-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%AC-%CF%87%CF%81%CE%B7%CE%BC%CE%AC%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B5%CE%BE%CF%89%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%80%CF%81%CE%B9%CE%BD-eu
ΣΧΟΛΙΟ: 


Η ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ!ΚΥΠΡΙΟΙ...ΤΑ ΒΛΕΠΕΤΕ;ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΖΕΤΕ!ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΣΑΣ!ΜΗΝ ΠΑΡΑΠΟΝΙΕΣΤΕ!...ΑΦΟΥ ΑΚΟΜΑ ΤΟΝ ΑΦΗΝΕΤΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ!... 

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails