Saturday, March 23, 2013

“Λαϊκό” μέτωπο Τσίπρα - Καμμένου



Ιστορική ημέρα η σημερινή. Το Λαϊκό Μέτωπο, που πρότεινε ο… αριστεροδεξιοκεντρώος πρόεδρος Πάνος έγινε πράξη, έστω και… κουτσουρεμένο (λείπει το ΚΚΕ, αλλά που θα πάει, θα προσχωρήσει κι αυτό…).

Σήμερα, λοιπόν, κατά τη συνάντηση των δύο… λαοπρόβλητων ηγετών, του προέδρου Πάνου και του… leader of SYRIZA, αποφασίστηκε η δημιουργία κοινού (Λαϊκού) μετώπου, με πρόσχημα τη συμπαράσταση στον λαό της Κύπρου. Το μέτωπο ασφαλώς και θα αποτελέσει την πρόβα τζενεράλε για τη μελλοντική συνεργασία των δύο συνονθυλευμάτων και επί κυβερνητικού επιπέδου (αν και όταν…).

Πιο συγκεκριμένα, οι δυο… λαοφιλείς συμφώνησαν κατ’ αρχάς τα εξής:

- Να ηγηθούν ενός παλλαϊκού κοινωνικού μετώπου που θα εκφράσει την συμπαράστασή του στον Κυπριακό λαό
- Να γίνουν οι διαδικασίες ώστε να γίνει άμεσα στην Βουλή συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών
- Να προσκληθεί ο διοικητής της ΤτΕ Γιώργος Προβόπουλος για να δώσει εξηγήσεις γιατί η Ελλάδα δεν βοήθησε την Κύπρο

Ακολούθως, ο «μεγαλύτερος» (σε ποσοστά) Alex Tsipras εξήγησε τη συμφωνία: «Αυτό που είναι αναγκαίο τούτη την ώρα, είναι να υπάρξει μια πλατιά παλλαϊκή συσπείρωση ένα πλατύ μέτωπο πέρα και έξω από πολιτικά κόμματα, ένα μέτωπο συμπαράστασης στον κυπριακό λαό. Ο ελληνικός λαός να αναδείξει ότι η Κύπρος δεν είναι μόνη της, ότι δεν εκφράζεται από τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης και αυτή την προσπάθεια θα την αναλάβουμε από κοινού, προκειμένου αυτό το μέτωπο να εκφραστεί και σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, κυρίως, όμως, στο κοινωνικό». Ευχή μας, να μας ζήσουν και να τα χιλιάσουν τα… νιόπαντρα!


elnewsgr.blogspot.com

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails