Monday, April 28, 2014

ΗΠΑ: Παγώνει τα περιουσιακά στοιχεία 7 Ρώσων αξιωματούχων και επιβάλει ταξιδιωτική απαγόρευση


Oι ΗΠΑ εφόσον δεν μπορούν να χτυπήσουν την ίδια την Ρωσία προχωρούν τελικά σε "κυρώσεις" κατά επτά αξιωματούχων που ανήκουν στο κύκλο του προέδρου της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν καθώς και σε 17 εταιρίες που συνδέονται άμεσα με τον πρόεδρο της Ρωσίας.

Σύμφωνα με το Reuters, ο Λευκός Οίκος, ανακοίνωσε πως οι επτά Ρώσοι, εκ των οποίων βρίσκεται και ο επικεφαλής της πετρελαϊκής Rosneft, Ιγκόρ Σετσίν, καθώς και ένας ακόμα στενός συνεργάτης του Πούτιν, υπόκεινται σε πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων τους στις ΗΠΑ, ενώ τους επιβλήθηκε και ταξιδιωτική απαγόρευση αν θελήσουν να μεταβούν στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Παράλληλα, οι ΗΠΑ θα απορρίπτουν τις αιτήσεις για άδειες εξαγωγής για οποιαδήποτε αντικείμενα υψηλής τεχνολογίας θα μπορούσαν να συμβάλουν στις ρωσικές στρατιωτικές δυνατότητες, ενώ τα υπουργεία Εμπορίου και Εξωτερικών θα ανακαλέσουν οποιαδήποτε τρέχουσα άδεια εξαγωγής, όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters που επικαλείται την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.
Τα υπόλοιπα κυβερνητικά στελέχη που θα υποστούν πάγωμα σε όλα τα περιουσιακά στοιχεία που διαθέτουν στις ΗΠΑ και θα τους απαγορευθούν τα ταξίδια σε αμερικανικό έδαφος, είναι ο Ολεγκ Μπελαβέντσεβ, ο Σεργκέι Τσεμέζοφ, ο Ντμίτρι Κόζακ, ο Εβγκένι Μούροφ, ο Αλεξέι Πουσκόφ και ο Βιατσεσλάβ Βολόντιν.
Πρόκειται για τον τρίτο γύρο κυρώσεων που επιβάλλονται στη Ρωσία από την αμερικανική κυβέρνηση, έπειτα από την εισβολή της Μόσχας στην Κριμαία και την ανάπτυξη στρατευμάτων στα ουκρανικά σύνορα.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails