Tuesday, April 29, 2014

Ξεχωριστά λεωφορεία για Ιουδαίους και Παλαιστίνιους στο ρατσιστικό Ισραήλ

Την παρελθούσα εβδομάδα ο υπουργός Μεταφορών του Ισραήλ Yisrael Katz ανακοίνωσε ότι θα υπάρχουν ξεχωριστά μέσα συγκοινωνίας για τους Παλαιστινίους και τους Ιουδαίους στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, έτσι ώστε οι Ιουδαίοι να μην χρειάζεται να συγχρωτίζονται με άλλες φυλές στα λεωφορεία.
Πριν από μερικούς μήνες στο ισραηλινό κοινοβούλιο συζητήθηκε νομοσχέδιο σύμφωνα με το οποίο οι χριστιανοί Παλαιστίνιοι θα έπρεπε να χαρακτηρίζονται στις ταυτότητές τους ως «μη Άραβες». Πολλές άλλες τέτοιου τύπου και ύφους ενέργειες των Ισραηλινών μας οδηγούν αβίαστα στο συμπέρασμα ότι το ιουδαϊκό κράτος έχει πλέον εξελιχθεί σε μια χώρα φυλετικού διαχωρισμού (απαρτχάιντ), που έχει στόχο και σκοπό να ενισχυθεί η ευημερία και η κυριαρχία της ιουδαϊκής πλειοψηφίας εναντίον των μειονοτήτων με όλα τα μέσα.

Η ισραηλινή κυβέρνηση υποστηρίζει ότι τέτοιες αποφάσεις φυλετικού διαχωρισμού είναι προς το συμφέρον των μειονοτήτων, ισχυριζόμενη ότι τα ξεχωριστά δρομολόγια των μέσων μεταφοράς για τους Παλαιστινίους είναι για το καλό τους, θα διευκολυνθεί με αυτό τον τρόπο η κυκλοφοριακή συμφόρηση και θα υπάρξει μείωση των εντάσεων μεταξύ Παλαιστινίων και Ιουδαίων. Απλά όμως ο Νετανιάχου και η σιωνιστική του παρέα δείχνουν με αυτό τον τρόπο τις ρατσιστικές τους ρίζες, εφαρμόζοντας στους μη Ιουδαίους του Ισραήλ τα ίδια μέτρα που ίσχυαν στην Νότια Αφρική εναντίον των μαύρων κατοίκων την εποχή του απαρτχάιντ.
Η συγκλίνουσα αναλογία μεταξύ απαρτχάιντ Νοτίου Αφρικής και ιουδαϊκού ρατσισμού δημιουργεί αντιδράσεις και στο ίδιο το Ισραήλ, πολλοί σκεπτόμενοι Ιουδαίοι υποστηρίζουν ότι τα μέτρα φυλετικού διαχωρισμού θα έχουν ως συνέπεια την αφύπνιση των αντιιουδαϊκών τάσεων στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Ο διαχωρισμός χριστιανών Παλαιστινίων από τους υπόλοιπους Παλαιστίνιους και η κυκλοφορία λεωφορείων μόνο για Άραβες θα κάνει ευκολότερη την κριτική εναντίον του Ισραήλ και θα εξωθήσει πολλούς σε βίαιες ενέργειες και αντιδράσεις κατά ισραηλινών συμφερόντων ανά τον κόσμο.
Το Ισραήλ ταξινομεί, διαχωρίζει τους πολίτες του με βάση την θρησκεία και την φυλετική καταγωγή. Το Ισραήλ και οι Ιουδαίοι απλώς δείχνουν το αληθινό τους πρόσωπο, αυτό του ρατσισμού για το οποίο όλοι μας αισθανόμαστε αηδία και αποτροπιασμό. Η αηδία αυτή και ο αποτροπιασμός μετατρέπεται σε οργή σκεπτόμενοι και αναλογιζόμενοι την αντιμετώπιση που θα είχαμε ως Έλληνες αν αποφασίζαμε τα ίδια μέτρα στην χώρα μας για τους δολοφόνους λαθρομετανάστες.
Εάν στον κόσμο υφίσταται ένας πραγματικός ρατσισμός αυτός σίγουρα είναι ο ιουδαϊκός, που στηρίζεται στα ιερά ιουδαϊκά κείμενα Ταλμούδ και Τορά. Ο ρατσισμός που αναβλύζουν αυτά τα κείμενα και που βρίσκουν ακόμη και σήμερα την εφαρμογή τους στο υποτιθέμενο σύγχρονο κράτος του Ισραήλ δεν έχει προηγούμενο σε καμία άλλη θρησκεία ή ιδεολογία.
Το κράτος του απαρτχάιντ Ισραήλ τρομοκρατεί τους Παλαιστινίους και τους γείτονές του από τότε που ιδρύθηκε στα παλαιστινιακά εδάφη. Στο κράτος αυτό εφαρμόζονται νόμοι που μπροστά τους ωχριούν οι νόμοι απαρτχάιντ της Νοτίου Αφρικής και οι νόμοι περί φυλετικών διακρίσεων της Νυρεμβέργης του 1935.
Επί τέλους τέλος με τους υποκριτές.
Γ. Λιναρδής

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails