Saturday, July 19, 2014

Το CNN έδιωξε ανταποκρίτρια από τη Γάζα γιατί είπε "αποβράσματα" τους Ισραηλινούς


Ένα «τιτίβισμα» ήταν αρκετό για να δοθεί εντολή στην Αμερικανίδα δημοσιογράφο, Νταιάνα Μάγκνει, να αποχωρήσει εσπευσμένα από τη Λωρίδα της Γάζας από όπου έκανε ανταπόκριση των εχθροπραξιών για λογαριασμό του αμερικανικού δικτύου CNN.
 
Οι ιθύνοντες του δικτύου αποφάσισαν πως η Μάγκνει θα πρέπει να εγκαταλείψει την περιοχή, καθώς τόλμησε (!) να βρίσει τους Ισραηλινούς στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter.
 
Η δημοσιογράφος είχε αναρτήσει μήνυμα, στο οποίο ανέφερε: «Οι Ισραηλινοί πάνω στο λόφο πάνω από την Σντερότ πανηγυρίζουν ενώ οι βόμβες πέφτουν στη Γάζα. Απειλούν ότι θα καταστρέψουν το αυτοκίνητό μας αν πούμε μία λάθος λέξη. Τα αποβράσματα».
 
Ο χαρακτηρισμός «αποβράσματα», λοιπόν, ήταν αρκετός για να σταματήσει απότομα η ανταπόκρισή της από την Παλαιστίνη, παρότι κάλυψε πραγματικό γεγονός με τους Ισραηλινούς να ζητωκραυγάζουν με κάθε εκτόξευση βλημάτων από τον ισραηλινό στρατό.
 
Η εκπρόσωπός της, πάντως, θέλησε να εξηγήσει ότι η Μάγκνει δέχθηκε απειλές (από Ισραηλινούς) κατά τη διάρκεια της παραμονής της στη Γάζα και αντέδρασε απότομα γράφοντας το μήνυμα στο Twitter.
 
«Μετανιώνει για τη γλώσσα που χρησιμοποίησε. Η λέξη απευθυνόταν αποκλειστικά σε όσους είχαν θέσει στο στόχαστρο την αποστολή του CNN. Δεν ήθελε να προσβάλει κανέναν και ζητά συγγνώμη για οποιαδήποτε προσβολή», πρόσθεσε η εκπρόσωπος της δημοσιογράφου. Μετά το επεισόδιο, η διεύθυνση του δικτύου έστειλε τη δημοσιογράφο στη Μόσχα.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 

1 comment:

Anonymous said...

Εύγε στην δημοσιογράφο

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails