Saturday, February 23, 2019

Ηθοποιός στην Αμερική σκηνοθέτησε «ρατσιστική και ομοφοβική επίθεση» εναντίον του για να προωθήσει την καριέρα του!




Μια κωμικοτραγική ιστορία από την Αμερική μας θυμίζει πολύ χειρότερες περιπτώσεις που συνέβησαν στο παρελθόν στην Ελλάδα. Πρωταγωνιστής της ιστορίας ο ηθοποιός Τζάσι Σμολέτ, εκ των πρωταγωνιστών της τηλεοπτική σειράς «Empire». Ο ηθοποιός συνελήφθη στο Σικάγο καθώς φέρεται πως προχώρησε σε ψευδή καταγγελία τον περασμένο μήνα, όταν υποστήριξε ότι δέχθηκε ομοφοβική και ρατσιστική επίθεση έξω από το σπίτι του στο κέντρο του Σικάγο.

Τότε, είχε ισχυριστεί ότι επιστρέφοντας από ένα σαντουιτσάδικο στις δύο μετά τα μεσάνυχτα, δύο μασκοφόροι του επιτέθηκαν, τον χτύπησαν και του πέρασαν ένα σχοινί γύρω από τον λαιμό του, φωνάζοντάς του ότι «αυτή είναι η χώρα του MAGA (σ.σ. Make AmericaGreat Again, το σύνθημα του Ντόναλντ Τραμπ)». Όταν το συμβάν γνωστοποιήθηκε, το κύμα συμπαράστασης προς τον ηθοποιό ήταν μεγάλο – η αστυνομία, ωστόσο, που ξεκίνησε σχετική έρευνα, δεν μπόρεσε να βρει αποδεικτικά στοιχεία σε καμία από τις κάμερες ασφαλείας στην γύρω περιοχή. Τελικά ύστερα από εκτενείς έρευνες η αστυνομία απεφάνθη ότι ο ηθοποιός δεν ήταν η πρώτη φορά που προσπάθησε να τραβήξει την προσοχή εμφανιζόμενος ως θύμα.
Αρχικά εμφάνισε μια ψεύτικη επιστολή της οποίας φερόταν ως αποδέκτης με ομοφοβικά και ρατσιστικά σχόλια και όταν είδε ότι δεν είχε αποτέλεσμα πλήρωσε 3.500 δολάρια δύο αδέλφια για να του επιτεθούν. Το κίνητρο για όλη αυτή την υπόθεση, σύμφωνα με τις Αρχές, δεν ήταν παρά η προώθηση της καριέρας του ηθοποιού, καθώς δεν ήταν ικανοποιημένος από τον μισθό του. Τώρα ,ο Σμολέτ κινδυνεύει με ποινή φυλάκισης από ένα έως τρία χρόνια, ενώ θα πρέπει να καλύψει και το κόστος της αστυνομικής έρευνας.
Ο Σμολέτ δεν είναι ο πρώτος και άλλον ούτε ο τελευταίος απατεώνας που πατώντας πάνω στα στερεότυπα της «πολιτικής ορθότητας» προσπάθησε να εξυπηρετήσει τα στενά συντηρητικά του συμφέροντα. Η περίπτωσή του, έστω και με παραλλαγές στην… ερμηνεία του ψεύδους, θυμίζει το εγχώριο περιστατικό του Νοεμβρίου του 1993,με το περιβόητο «χάραγμα της σβάστικας» από… Χρυσαυγίτες σε μαθήτρια των Αμπελοκήπων, το οποίο αποδείχθηκε τελικά ένα φιάσκο, ύστερα από τα όσα αποκάλυψε ο ιατροδικαστής που εξέτασε την μαθήτρια. Παρόλα αυτά, κάποιοι απληροφόρητοι ή απλώς ηλίθιοι και εμπαθείς αναφέρουν εκείνη την κραυγαλέα περίπτωση ψεύδους ως «ένα ακόμη δείγμα της βίας της Χρυσής Αυγής», δείχνοντας έτσι και την… σοβαρότητά τους.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails