Wednesday, February 13, 2019

Εκτός ελέγχου το έγκλημα στη Θεσσαλονίκη: Συμμορίες αλλοδαπών σκορπούν τον τρόμο

Εκτός ελέγχου η εγκληματικότητα στη Θεσσαλονίκη. Ένοπλες συμμορίες αλλοδαπών σκορπούν τον τρόμο με την Αστυνομία να είναι εξαφανισμένη.
Τόσο η υποστελέχωση όσο και η έλλειψη υλικοτεχνικού εξοπλισμού, έχουν αφήσει «πεδίο δόξης λαμπρόν» σε δεκάδες συμμορίες.

Το «βαρύ» όμως έγκλημα ανήκει σε συμμορίες αλλοδαπών από τον Καύκασο οι οποίοι έχουν έρθει στη χώρα ανενόχλητοι ή ως «ομογενείς» αφού έχουν καταβάλει από 3.000 έως 3.500 ευρώ.
Πολλοί εξ αυτών δε, είναι και στη λίστα των 49.711 αλλοδαπών που αναμένουν την ελληνοποίησή τους.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η ένοπλη ληστεία σε κατάστημα ψιλικών στην οδό Μοναστηρίου, που σημειώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τρίτης, όταν ένοπλοι ληστές πυροβόλησαν στο ψαχνό τον ιδιοκτήτη, το γιο του κι έναν υπάλληλο της επιχείρησης.
Σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν τα θύματα της ληστείας στους αστυνομικούς, οι δράστες με το μπήκαν στο κατάστημα άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως. Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος ψιλικών δέχτηκε μία σφαίρα στη βουβωνική χώρα και μία στο πόδι. Ο γιος του πυροβολήθηκε στην κοιλιά. Ο υπάλληλος του καταστήματος δέχτηκε μία σφαίρα στα πλευρά.
Από τους στόχους όμως των αλλοδαπών δεν λείπουν ούτε οι κλινικές!
Λίγο μετά τις 3:30 τα ξημερώματα τέσσερις δράστες εισέβαλαν στο χώρο υποδοχής της κλινικής, έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους. Ένας από αυτούς κρατούσε βαριοπούλα.
Ζήτησαν από τους υπαλλήλους της κλινικής να μείνουν ακίνητοι. Στη συνέχεια έσπασαν την πόρτα ενός γραφείου και άρχισαν να γκρεμίζουν τον τοίχο προκειμένου να αφαιρέσουν ένα από τα δύο χρηματοκιβώτια που βρίσκονταν εκεί.
Παρέμειναν στην κλινική περίπου επτά λεπτά. Από τη στιγμή που έσπασαν την πόρτα του γραφείου και μέχρι την αποχώρησή τους ηχούσε το σύστημα του συναγερμού, αλλά διόλου αυτό τους ενόχλησε.
Υπάλληλος της κλινικής δήλωσε στους αστυνομικούς ότι ο ένας από τους δράστες έβριζε στα ρώσικα και ζήτησε από το προσωπικό να παραμείνει ήρεμο για να μην πάθει κανένας κακό.
Αφού πήραν το χρηματοκιβώτιο επιβιβάστηκαν στο όχημά τους και έγιναν καπνός.
Η Αστυνομία εξαπέλυσε το… γνωστό «ανθρωποκυνηγητό» για τη σύλληψη των δραστών.
Επίσης, συμμορίες Βουλγάρων σκορπούν τον τρόμο τις νύχτες σε οικισμούς του Δήμου Λαγκαδά, αφού εισβάλλουν σε σπίτια και καταστήματα και πριν ξημερώσει επιστρέφουν με τη λεία τους στην πατρίδα τους.
Δεν είναι όμως μόνο οι συμμορίες. Συνεχή είναι τα αιματηρά επεισόδια ακόμη και στο κέντρο της πόλης με μαχαιρώματα μεταξύ αλλοδαπών.
Οι τελευταίοι, σε αντίθεση με τους ρωσόφωνους, έχουν έρθει ως «πρόσφυγες» μέσω της γνωστής οδού των νήσων του Αιγαίου από τα τουρκικά παράλια.
Αυτή που υποφέρει περισσότερο όμως  είναι η  δυτική Θεσσαλονίκη.
Οι ένοπλες ληστείες, οι κλοπές, οι διαρρήξεις σε σπίτια και καταστήματα και οι επιθέσεις σε περαστικούς αποτελούν σχεδόν καθημερινό φαινόμενο.
Εκτός όμως από ληστείες οι δολοφονίες είναι στην ημερήσια διάταξη.
Πριν από τρεις ημέρες ένας 45χρονος βρέθηκε δολοφονημένος στο Πανόραμα.
Σύμφωνα με την αστυνομία που ειδοποιήθηκε στις 9.30 το βράδυ στις 10 Φεβρουαρίου, ένας άνδρας περίπου 45 χρόνων βρέθηκε νεκρός στο οδόστρωμα με τραύμα από όπλο.
Κατά τα άλλα όλοι οι φορείς δημοτικοί και άλλοι διαμαρτύρονται για την εγκληματικότητα.
Γιατί δεν θα μειωθεί ποτέ η εγκληματικότητα
Το πρόβλημα όμως δεν θα λυθεί δυστυχώς ποτέ. Οι κάτοικοι πρέπει να μάθουν να ζουν με αυτό, από εδώ και πέρα.
Πρώτον ποτέ δεν πρόκειται να υπάρξει επαρκής αστυνόμευση. Αυτό είναι δεδομένο.
Δεύτερον ποτέ επίσης δεν πρόκειται να αλλοδαποί που εγκληματούν να απελαθούν, αφού μετά μια σύντομη παραμονή στις φυλακές αφήνονται ελεύθεροι και πάλι.
Τρίτον δεν πρόκειται η χώρα να αποκτήσει ξανά σύνορα με την έννοια που τη γνωρίζαμε πριν τα μέσα της δεκαετίας του ΄90. Όποιος θέλει να μπει στη «χώρα» απλά περνά τα σύνορα.
Τέταρτον δεν υπάρχει κανένα ουσιαστικό ενδιαφέρον από την Πολιτεία για τη αντιμετώπιση του φαινομένου, που δεν είναι πια ένα απλό «φαινόμενο».
Κατά συνέπεια η εγκληματικότητα, όχι μόνο δεν πρόκειται να μειωθεί, αντίθετα θα βαίνει συνεχώς επιδεινούμενη.
Καλό είναι όλοι μας να μάθουμε πλέον να ζούμε με αυτή τη νέα πραγματικότητα.

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails