Tuesday, April 1, 2014

Με 120 ευρώ τον μήνα αμείβονται "σύγχρονοι σκλάβοι" στην Βρετανία

Με μισθούς πείνας που συχνά δεν ξεπερνούν τα 120 ευρώ τον μήνα, χωρίς να έχουν την δυνατότητα να βγαίνουν στον έξω κόσμο, αλλά και συχνά χωρίς κανονικό φαγητό, ζουν πολλοί μετανάστες που έχουν ταξιδέψει στη Βρετανία από την Ασία και την Αφρική, μαζί με τους εργοδότες τους και, εργάζονται αποκλειστικά γι' αυτούς.

Τις καταγγελίες των μεταναστών δημοσιοποίησε το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Human Rights Watch), το οποίο εξηγεί ότι στη Βρετανία το νομικό καθεστώς δεν αναγνωρίζει στους αλλοδαπούς εργαζόμενους τα ίδια δικαιώματα με τους Βρετανούς εργαζόμενους.
Την ίδια στιγμή, ο νέος μεταναστευτικός νόμος που ισχύει στη χώρα από το 2012 δίνει μόνο εξάμηνη βίζα παραμονής σε αυτούς τους ανθρώπους και τους απαγορεύει σε αυτό το διάστημα να αλλάξουν εργοδότη.
Συνήθως οι πλούσιοι διπλωμάτες και επιχειρηματίες από χώρες της Αφρικής και της Ασίας παίρνουν μαζί τους στη Βρετανία άτομα από αυτές τις χώρες που τους απασχολούν ως υπηρετικό προσωπικό με μισθούς πείνας ενώ όπως οι ίδιοι καταγγέλλουν τους απαγορεύουν κάθε επαφή με τις οικογένειές τους.
Χαρακτηριστικά, μία εργαζόμενη από τις Φιλιππίνες καταγγέλλει ότι τα αφεντικά της την τάιζαν με τα αποφάγια τους, ότι για την προσωπική της υγιεινή χρησιμοποιούσε τα σαπούνια του μωρού που πρόσεχε, ενώ αντί για πετσέτες χρησιμοποιούσε τις πάνες του παιδιού!
Τμήμα Ειδήσεων defencenet.gr

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails