Tuesday, April 1, 2014

ΗΠΑ: Οι μεγαλύτεροι καταπατητές και αρπαγείς ξένης γης


ΗΠΑ: Οι μεγαλύτεροι καταπατητές και αρπαγείς ξένης γης
Το τελευταίο διάστημα οι ΗΠΑ και τα σιωνιστικά ΜΜΕ διαλαλούν μετ’ επιτάσεως ότι η ενσωμάτωση της Κριμαίας στην Ρωσική Συνομοσπονδία αποτελεί παραβίαση του διεθνούς δικαίου και ανερυθρίαστα προπαγανδίζουν ότι αυτή η πράξη της ενσωμάτωσης ισοδυναμεί με αρπαγή ξένης γης.
Οι ισχυρισμοί αυτοί πέραν της υποκρισίας που αναβλύζουν προκαλούν και τον γέλωτα στους γνωρίζοντες ολίγη ιστορία.
Η ύπαρξη των ΗΠΑ οφείλεται και βασίστηκε στην αρπαγή γης από τους αυτόχθονες Ινδιάνους και τους Μεξικανούς. Αυτή η αρπαγή γης των ευρωπαίων κατακτητών φυσικά και ήταν παράνομη και φυσικά παραβίασε απόλυτα το διεθνές δίκαιο. Από τότε που ιδρύθηκαν ως κράτος οι ΗΠΑ έχουν παραβιάσει τόσες πολλές φορές τις συμφωνίες που συνήψαν με τους αυτόχθονες λαούς της Βορείου Αμερικής που θα χρειάζονταν πολλές σελίδες για να αναφέρουμε όλα αυτά τα ιστορικά γεγονότα των παραβιάσεων.
Ας ανατρέξουμε όμως εν συντομία στην ιστορία για να θυμηθούμε κάποιες από αυτές τις παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου και τις αρπαγές γης. Το Τέξας ανήκε κάποτε στο Μεξικό. Όταν το Μεξικό απαγόρευσε την δουλεία, το Τέξας επαναστάτησε και διακήρυξε το 1836 την ανεξάρτητη δημοκρατία του Τέξας. Μετά από περίπου δέκα χρόνια οι ΗΠΑ προσάρτησαν το Τέξας, προσάρτηση η οποία εγκρίθηκε από το Κογκρέσο την 1η Μαρτίου 1845. Οι πολιτείες Νεβάδα, Νέο Μεξικό, Αριζόνα, Γιούτα, Κολοράντο και Καλιφόρνια κάποτε ανήκαν στο Μεξικό. Οι ΗΠΑ τις προσάρτησαν και μετά επιτέθηκαν το 1848 στο Μεξικό για να δικαιολογήσουν αυτή τους την ενέργεια. Ο μεξικοαμερικανικός πόλεμος ήταν νικηφόρος για τις ΗΠΑ με αποτέλεσμα να προσαρτηθούν πάνω από 1 εκατ. τετραγωνικά χιλιόμετρα μεξικανικής γης.
Χωρίς να θέλουμε να εμβαθύνουμε στην ιστορία της Κριμαίας σας θυμίζουμε ότι αυτή η χερσόνησος προσαρτήθηκε από την τσαρική Ρωσία το 1783. Το 1954 η Σοβιετική Ένωση ενσωμάτωσε την ρωσόφωνη χερσόνησο στην σοβιετική δημοκρατία της Ουκρανίας. Με την διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης το 1991 η Κριμαία ανακηρύχθηκε αυτόνομο κράτος, αν και ήδη από τότε η συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού της επιζητούσε την ένωση με την Ρωσία. Υπό αυτό το πρίσμα η αυτοδιάθεση και ενσωμάτωση της Κριμαίας στην Ρωσική Συνομοσπονδία είναι πέρα για πέρα νόμιμη.
Μπορούμε όμως να ισχυριστούμε το ίδιο και για την προσάρτηση των εδαφών του Μεξικού στις ΗΠΑ ή για την αρπαγή γης των Αμερικανών από τους αυτόχθονες Ινδιάνους; Σύμφωνα με την λογική των επιχειρημάτων των ΗΠΑ για την ενσωμάτωση της Κριμαίας στην Ρωσική Συνομοσπονδία, οι Αμερικανοί θα πρέπει να επιστρέψουν στο Μεξικό τις προσαρτημένες περιοχές που κάποτε ανήκαν σε αυτό το κράτος. Με την ίδια λογική θα πρέπει να επιστρέψουν στην Γαλλία την πολιτεία Λουϊζιάνα, την οποία είχαν αγοράσει έναντι 15 εκ. δολαρίων από την Γαλλία το 1803, χωρίς να ρωτηθεί ο τότε γαλλόφωνος πληθυσμός αυτής της περιοχής εάν συμφωνούσε με αυτή την προσάρτηση.
Για τις ΗΠΑ και τους εντολείς τους Αμερικανοσιωνιστές το διεθνές δίκαιο, οι διεθνείς συμβάσεις και συμφωνίες εφαρμόζονται α λα καρτ. Τα μεγαλύτερα αρπακτικά όρνεα της ιστορίας, αυτοί που έχουν παραβιάσει το διεθνές δίκαιο βασανίζοντας ανθρώπους, εισβάλλοντας σε ανεξάρτητες χώρες με τελείως ψευδείς δικαιολογίες και ανατρέποντας δημοκρατικά εκλεγμένες κυβερνήσεις δεν έχουν δικαίωμα να ομιλούν.
Οι ανιστόρητοι κυβερνώντες των ΗΠΑ θα πρέπει να διδαχτούν ότι «η ιστορία είναι θεματοφύλακας μεγάλων πράξεων, μάρτυρας του παρελθόντος, παράδειγμα και δάσκαλος για το παρόν και μεγάλος σύμβουλος για το μέλλον» (Μιγκέλ ντε Θερβάντες).
Γ.Λ.

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails