Wednesday, November 8, 2017

Η οργάνωση του Τζορτζ Σόρος «Ανοιχτή Κοινωνία» ισχυρίζεται ότι έχει «συμμάχους» 226 Ευρωβουλευτές (λίστα)

Η οργάνωση του Τζορτζ Σόρος «Ανοιχτή Κοινωνία» ισχυρίζεται ότι έχει «συμμάχους» 226 Ευρωβουλευτές (λίστα)

Αναστάτωση έχει προκληθεί από έγγραφο της οργάνωσης «Ανοιχτή Κοινωνία» (Open Society) του δισεκατομμυριούχου Τζορτζ Σόρος, στο οποίο παρουσιάζεται λίστα με 226 Ευρωβουλευτές που η οργάνωση θεωρεί «αξιόπιστους συμμάχους». Το έγγραφο αποκαλύφθηκε από τα DC Leaks.

Η λίστα βρίσκεται στον ακόλουθο σύνδεσμο: Reliable allies in the European Parliament (2014 – 2019).

Σύμφωνα με τη λίστα, τους ισχυρισμούς της οποίας δεν υιοθετούμε, προσκείμενοι στην «Ανοιχτή Κοινωνία» είναι πολιτικοί βαρέων βαρών της ευρωπαϊκής πολιτικής, όπως ο Μάρτιν Σουλτς, μέχρι πρόσφατα πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ο πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου Γκι Φερχόφστατ.
Η κυβέρνηση της Ουγγαρίας αντέδρασε έντονα, η μόνη μέχρι στιγμής, από τους ισχυρισμούς της «Ανοιχτής Κοινωνίας» ότι «ελέγχει» ή βρίσκονται κοντά στις απόψεις της το 1/3 των Ευρωβουλευτών.
Ο Ζόλταν Κοβάτς (Zoltán Kovács), ο Ούγγρος κυβερνητικός εκπρόσωπος, δήλωσε ότι βρίσκεται σε κίνδυνο το μέλλον της Ευρώπης, αναρωτήθηκε πώς ο Τζορτζ Σόρος μπορεί και συναντά τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ κεκλεισμένων των θυρών δίχως να γίνεται γνωστό το θέμα συζήτησης και τόνισε ότι οι θέσεις της ΕΕ για τους μετανάστες είναι ίδιες με της «Ανοιχτής Κοινωνίας».
Για την ουγγρική κυβέρνηση, οι ισχυρισμοί περί επιρροής του Σόρος στην πολιτική μετανάστευσης της ΕΕ, που ακούγονταν ως «θεωρίες συνωμοσίας», πρέπει να ειδωθούν με νέα ματιά μετά την αποκάλυψη των εγγράφων της «Ανοιχτής Κοινωνίας».

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails