Monday, November 6, 2017

«Ή θα κάτσεις ή θα σε σκοτώσω», έλεγε ο Αλβανός δολοφόνος του Ζαφειρόπουλου στις γυναίκες που βίασε



Για να ικανοποιήσει τις αρρωστημένες ορέξεις του απειλούσε τις άτυχες κοπέλες ότι θα τις σκοτώσει 

Ήταν Ιανουάριος του 2007. Οι δείκτες του ρολογιού έδειχναν οκτώ ακριβώς όταν ο δολοφόνος του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, προσέγγιζε το πρώτο θύμα του.


Μία 18χρονη τότε κοπέλα θα ζούσε εφιαλτικές στιγμές στα χέρια του 32χρονου Αλβανού που στις 12 Οκτωβρίου 2017 δολοφόνησε τον άτυχο ποινικολόγο μέσα στο δικηγορικό του γραφείου στην οδό Ασκληπιού 154.
Ο Μikela Brahimas, μαζί με τους συνεργούς του, προσέγγισε το σταθμευμένο μαύρο τζιπ στο οποίο επέβαινε η άτυχη κοπέλα με τον σύντροφό της, στη Γλύφα Χαλκίδας.


Ζήτησαν από το ζευγάρι χρήματα και στη συνέχεια κατέβασαν βίαια τον σύντροφο της 18χρονης από το αυτοκίνητο. Στη θέση του οδηγού κάθησε ο αδίστακτος Αλβανός. Έβαλε μπροστά τη μηχανή και οδήγησε το αυτοκίνητο σε κοντινή απόσταση.

«Με ρωτούσε πόσο χρονών είμαι, αν έχω σχέσεις, είπα ότι είμαι παρθένα. Άρχισε να μιλά χυδαία: "θα σου δείξω πώς είναι". Ήρθε πίσω, πανικοβλήθηκα, έκλαιγα... Σήκωσε το χέρι του, είπε: "Σκάσε μωρή π…". Για να μας αφήσει να φύγουμε έκανα ό,τι μου έλεγε. Έλεγε: "Κάνε ησυχία να μη μας ακούσουν", ανέφερε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, ένα χρόνο αργότερα το θύμα του Αλβανού κακοποιού που εκείνο το βράδυ βιάστηκε από τον ίδιο και τον συνεργό του.

Αυτή, όμως, δεν ήταν η τελευταία φορά που ο δολοφόνος του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου ικανοποιούσε τα βίαια ένστικτά του. Λίγους μήνες αργότερα, στις 29 Νοεμβρίου 2007, έδρασε για δεύτερη φορά με παρόμοιο τρόπο.

Ήταν μισή ώρα πριν τα μεσάνυχτα, όταν ο 32χρονος, πάντα μαζί με τον συνεργό του, πλησίασαν ένα σταθμευμένο στο Άλσος Βεΐκου Mazda  μέσα στο οποίο βρισκόταν ένα ζευγάρι.

Αφού έσπασαν με μία πέτρα το τζάμι του συνοδηγού έβγαλαν με τη βία από το αυτοκίνητο τον σύντροφο της 19χρονης αυτή τη φορά κοπέλας. Στη συνέχεια οι δύο άντρες μπήκαν στο όχημα και κατευθύνθηκαν μέσω της Ν.Ε.Ο Αθηνών - Λαμίας σε ερημική τοποθεσία.

Απειλώντας ότι θα της αφαιρέσει τη ζωή ο 32χρονος Αλβανός βίασε τη νεαρή κοπέλα.
Στη συνέχεια έβαλε μπροστά τη μηχανή του αυτοκινήτου και οδήγησε μέχρι τον σταθμό του ΟΣΕ στην Οινόη όπου την άφησε ελεύθερη.

«'Η θα κάτσεις ή θα σε σκοτώσω, δε θα σε πάω ποτέ σπίτι. Ή θα κάνεις αυτό που σου λέω ή τέλος», κατέθεσε πως της έλεγε, το δεύτερο θύμα του.




Βίασε δύο γυναίκες κι όμως βγήκε από τη φυλακή με το νόμο Παρασκευόπουλου 

Ο 32χρονος Αλβανός, καταδικάστηκε σε 25 χρόνια κάθειρξη κατά συγχώνευση για ληστείες και για τις δύο υποθέσεις βιασμού.

Το 2015, έχοντας εκτίσει το ένα τρίτο της ποινής του, αποφυλακίστηκε κάνοντας χρήση των ευνοϊκών διατάξεων του νόμου Παρασκευόπουλου και άρχισε να κυκλοφορεί και πάλι ελεύθερος.

Σε απροσδιόριστη χρονική στιγμή έφυγε από την Ελλάδα και επέστρεψε στην Αλβανία, όπου, όμως, δεν παρέμεινε για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ξαναπέρασε παράνομα τα σύνορα και συνέχισε τη δράση του.

Σύντομα, έπεσε και πάλι στα χέρια της αστυνομίας, αφού συνελήφθη για 12 κλοπές και σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος του. Σύμφωνα με τον τότε συνήγορό του Γιάννη Γλύκα, ο 32χρονος αθωώθηκε για τις εννέα από αυτές αλλά καταδίκάστηκε σε φυλάκιση για τις υπόλοιπες τρεις. 

Βρισκόταν στις φυλακές Κασσάνδρας όταν, παρά παρά το βεβαρημένο παρελθόν του, κατάφερε να πάρει πήρε ολιγοήμερη άδεια. Όπως έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν και με άλλους κακοποιούς σε άδεια, δεν επέστρεψε ποτέ στο σωφρονιστικό κατάστημα.

Στις 12 Οκτωβρίου, μαζί με ένα ακόμη άτομο που αναζητείται και του οποίου την ταυτότητα γνωρίζουν οι αστυνομικοί, έκλεισε το μοιραίο ραντεβού με τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο που κατέληξε στη δολοφονία του.

«Σοκαρισμένος διαπίστωσα ότι ήταν εκείνος ο οποίος αφαίρεσε τη ζωή του εξαιρετικού συναδέλφου και φίλου μου, Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Προφανώς, δεν συνεχίζω να είμαι δικηγόρος του, παρότι μου ζητήθηκε, και δεν πρόκειται να είμαι ούτε στο μέλλον», τόνισε στο protothema.gr o δικηγόρος Γιάννης Γλύκας, ο οποίος είχε αναλάβει όλες τις υποθέσεις του 32χρονου στο παρελθόν.

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails