Tuesday, November 21, 2017

Φοβέρο....ΒΡΕΤΑΝΙΑ: «Αποκάλεσα ένα “trans αγόρι” κορίτσι κατά λάθος και μπορεί να χάσω τη δουλειά μου». Καθηγητής μαθηματικών τιμωρείται γιατί χρησιμοποίησε «λάθος φύλο»



Ένας καθηγητής έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα και μπορεί να απολυθεί επειδή "κατά λάθος" κάλεσε έναν τρανσέξουαλ μαθητή «κορίτσι» στην τάξη, ενώ "ο μαθητής" προσδιορίζει τον εαυτόν του ως 'αγόρι'. («τρανσέξουαλ μαθητής» είναι το κορίτσι που θέλει να το ονομάζουν «αγόρι», όπως π.χ. η παρακάτω εικονιζόμενη 13χρονη Elizabeth, που θέλει τώρα να την λένε Jordan).

Ο 27χρονος Joshua Sutcliffe, που διδάσκει μαθηματικά σε ένα δημόσιο δευτεροβάθμιο σχολείο στο Oxfordshire, δήλωσε τα «μπράβο κορίτσια» "στον έφηβο"και έναν φίλο, όταν τους είδε να εργάζονται σκληρά.
 
Ζήτησε συγγνώμη όταν διορθώθηκε από "τον μαθητή", αλλά έξι εβδομάδες αργότερα τέθηκε εκτός διδασκαλίας αφού η μητέρα "του μαθητή" κατέθεσε εναντίον του καταγγελία.


Μετά από μια έρευνα, έχει κληθεί για επίσημη πειθαρχική ακρόαση αντιμετωπίζιντας κατηγορίες περί παραπτώματος για misgendering (σημαίνει να απευθύνεσαι σε κάποιον χωρίς να χρησιμοποιείς «το σωστό φύλο»).
Αντιμετωπίζει επίσης κατηγορίες ότι παραβιάζει τις πολιτικές «ισότητας», αναφέροντας "τον μαθητή" με το όνομα και όχι ως «αυτός» ή «αυτόν».
Ο καθηγητής δήλωσε ότι σοκαρίστηκε με την απόφαση και ξέσπασε σε δάκρυα καθώς η διδασκαλία είναι η ζωή του και χαρακτήρισε τις ενέργειες του σχολείου ως «ακραία μορφή πολιτικής ορθότητα».
Ο κ. Sutcliffe δήλωσε ότι δεν είχε επίσημες οδηγίες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο έπρεπε να απευθύνεται "στον μαθητή" και αποφάσισε να χρησιμοποιήσει το όνομα "του μαθητή".
Ωστόσο, παραδέχθηκε ότι, ως χριστιανός, αποφεύγει να χρησιμοποιεί αρσενικές αντωνυμίες όπως «αυτός» και «αυτόν».
Στους ανώτερους του που διενήργησαν την έρευνα για την ‘misgender’ κατηγορία δήλωσε ότι σύμφωνα με τις προσωπικές του πεποιθήσεις δεν είναι λάθος να αποκαλείς ένα άτομο που γεννήθηκε γυναίκα «κορίτσι», αλλά ποτέ δεν θα το έκανε δημόσια επειδή είναι επαγγελματίας.
«Πάντα προσπαθώ να σέβομαι τον μαθητή και να διατηρώ μια επαγγελματική στάση, καθώς και την ακεραιότητά μου, αλλά μου φάνηκε ότι το σχολείο προσπαθούσε να με αναγκάσει να συμμορφωθώ με την φιλελεύθερη, αριστερίστικη ατζέντα», είπε ο Sutcliffe.
Ο Sutcliffe είναι πάστορας σε μια ευαγγελική εκκλησία στην Οξφόρδη και προφανώς αυτό έκανε πιο σκληρή την στάση του σχολείου εναντίον του. Μάλιστα, αναφέρεται
Περιστατικό όπου σε ερώτηση μαθητή σχετικά με το γάμο, είπε ότι η Αγία Γραφή προσδιορίζει τον γάμο μόνο μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας, απάντηση που προξένησε μια καταγγελία για «ομοφοβία».
«Είμαι σοκαρισμένος και λυπημένος από τις ενέργειες του σχολείου, οι οποίες, κατά τη γνώμη μου, αντικατοπτρίζουν μια αυξανόμενη τάση να περιθωριοποιηθούν οι Χριστιανοί στην δημόσια σφαίρα και να φιμωθούν όσοι δεν πρεσβεύουν “δημοφιλείς πεποιθήσεις”», δήλωσε ο Sutcliffe.
Η Andrea Williams, διευθύνων σύμβουλος του Christian Legal Centre που υποστηρίζει τον κ. Sutcliffe, πρόσθεσε: «Πρόκειται για ένα από τα πολλά περιστατικά που αντιμετωπίζουμε όταν οι δάσκαλοι φιμώνονται  ή τιμωρούνται εάν αρνηθούν να ευθυγραμμιστούν με την σημερινή τρανσέξουαλ φαντασιοπληξία».
«Μου φαίνεται ότι ζούμε σε έναν τρελό κόσμο που θέλει να τιμωρήσει κάποιον που δηλώνει ένα βιολογικό γεγονός», δήλωσε ο παλιός Συντηρητικός πολικός Λόρδος Tebbit.
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / πηγή

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails