Sunday, November 12, 2017

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΝΟΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ «ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΥ» Σ’ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ! ΗΡΘΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ...ΛΕΝΙΝ


Γράφει ο Γ. Δημητρακόπουλος, Συνταξιούχος Εκπαιδευτικός
Άρθρο με τίτλο «Η αλλιώτικη επανάσταση» έγραψε τις προηγούμενες ημέρες ο σύντροφος και αρθρογράφος αστικών ΜΜΕ, Μπογιόπουλος, όπου απαριθμούσε τα πρώτα «επιτεύγματα» της κυβερνήσεως των μπολσεβίκων. Ωστόσο, μέσα στη φούρια του, ξέχασε τον νόμο περί «αντισημιτισμού», τον πρώτο του είδους σ’ ολόκληρο τον κόσμο!

Λίγο πριν από την ψήφισή του, το Ανώτατο Σοβιέτ προετοίμασε ένα σχέδιο διατάγματος, με τίτλο“Για την καταπιεσμένη εθνότητα”. Αρχικά, στο σχέδιο αυτό γινόταν εκτενής αναφορά στις διώξεις των Εβραίων στην τσαρική Ρωσία. Το «δια ταύτα» του διατάγματος, προέβλεπε ιδιαίτερα προνόμια και δικαιώματα στους Εβραίους: στην παραχώρηση κατοικίας, στην εκπαίδευση στα ανώτατα ιδρύματα, στην προώθηση στα καθοδηγητικά πόστα και τα λοιπά.
Συμπληρωματικά, ήρθε ο νόμος κατά του «αντισημιτισμού», τον οποίον συνέταξε ο Εβραίος Σιμόν Ντιξμανστάϊν, μέλος της Κεντρικής Εκτελεστικής Επιτροπής του Κράτους και προέβλεπε θανατική καταδίκη για περιπτώσεις αντισημιτισμού, με ή άνευ εισαγωγικών: «Με τη βοήθεια του Προέδρου της Έκτακτης Επιτροπής Γιάκοβ Μωϋσέγεβιτς Σβερντλόφ, πέρασαν μέσω του Σοβναρκόμ νόμο θανατικής καταδίκης για τον αντισημιτισμό. Υπερπερίεργος νόμος. Με τους Ρώσους, με τους Ουκρανούς, με το Γεωργιανό, με όλους τους άλλους μπορείς να μαλώνεις, να τσακώνεσαι, ακόμη και να χτυπιέσαι, μόνο στον Ισραηλινό δε μπορείς να υψώσεις τη φωνή σου, δεν έχεις δικαίωμα να του αρνηθείς τίποτα. Μόνο δοκίμασε να μιλήσεις απότομα μαζί του, να τον προσβάλεις στη δουλειά ή στην εκπαίδευση – αυτό είναι αιτία να σε πάει στο δικαστήριο, μέχρι και εκτέλεση» (πηγή: Δημήτρη Βάγια, «Από τον θρίαμβο στην προδοσία, στην οικουμενική τραγωδία. Και μετά τι;»).
Ο Λένιν, αφού υπέγραψε το σημαντικό αυτό διάταγμα, συμπλήρωσε ιδιοχείρως πάνω στο έγγραφο τα εξής: «Το Συμβούλιο των Επιτετραμμένων του λαού, να διατάξει όλα τα Σοβιέτ, να θέσουν σε κίνηση όλα τα κατάλληλα μέτρα δια να εκριζώσουν την αντιεβραϊκήνκίνησιν. Διώκται των Εβραίων και όσοι κάνουν αντιεβραϊκή προπαγάνδα να τίθενται εκτός νόμου» (πηγή: Σίτσα Καραϊσκάκη «Εβραίοι και Κομμουνισμός»).
Ιδού ο περιβόητος λόγος του Λένιν προς τον ρωσσικό λαό, για τον νόμο κατά του «αντισημιτισμού», με τίτλο «Ο Λένιν για τον αντισημιτισμό» (από τις λιγοστές ηχογραφημένες ομιλίες του που διασώζονται μέχρι σήμερα και μπορείτε να την βρείτε στο Ίντερνετ): «Αντισημιτισμός σημαίνει να εχθρεύεσαι τους Εβραίους. Όταν η καταραμένη μοναρχία των Τσάρων ζούσε τις τελευταίες της στιγμές, προσπάθησε να ξεσηκώσει τους αμόρφωτους εργάτες και αγρότες κατά των Εβραίων. Η αστυνομία του Τσάρου, σε συνεργασία με τους μεγαλοϊδιοκτήτες γης και τους καπιταλιστές, οργάνωσαν πογκρόμ κατά των Εβραίων.
» Σε άλλες χώρες, επίσης, συχνά βλέπουμε τους καπιταλιστές να υποθάλπουν το μίσος κατά των Εβραίων για να κλείσουν τα μάτια στους εργαζομένους, για να αποπροσανατολίσουν την προσοχή τους από τον πραγματικό εχθρό του εργαζόμενου λαού, που είναι το κεφάλαιο. 
»  Το μίσος κατά των Εβραίων διατηρείται μόνο στις χώρες όπου η σκλαβιά στους μεγαλοϊδιοκτήτες και τους καπιταλιστές δημιούργησε αβυσσαλέα άγνοια μεταξύ των αγροτών και των εργατών. Μόνο οι πιο καταπιεσμένοι και μέσα στην άγνοια λαοί, μπορούν να πιστέψουν τα ψέματα και τις συκοφαντίες που διαδίδονται για τους Εβραίους. Είναι απομεινάρι της παλαιάς εποχής της φεουδαρχίας, όταν οι ιερείς έκαιγαν τους αιρετικούς στην πυρά, όταν οι αγρότες ζούσαν σκλάβοι και όταν οι λαοί καταπιέζονταν και ζούσαν σε στερήσεις. Αυτή η παλαιά άγνοια από την εποχή της φεουδαρχίας τελειώνει, τα μάτια του λαού ανοίγουν.
» Δεν είναι οι Εβραίοι που είναι ο εχθρός του εργαζόμενου λαού. Οι εχθροί των εργατών είναι οι καπιταλιστές όλων των χωρών. Μεταξύ των Εβραίων υπάρχουν εργάτες και είναι η πλειοψηφία. Είναι τα αδέλφια μας, οι οποίοι όπως εμείς, καταπιέζονται από το κεφάλαιο, είναι οι σύντροφοί μας στη μάχη για τον σοσιαλισμό. Οι καπιταλιστές προσπαθούν να προκαλέσουν και υποδαυλίσουν το μίσος μεταξύ των εργατών διαφορετικής θρησκείας, διαφορετικής εθνικότητας και διαφορετικής φυλής.
» Ντροπή στον καταραμένο τσαρισμό που βασάνισε και καταδίωξε τους Εβραίους! Ντροπή σε αυτούς που υποδαυλίζουν το μίσος εναντίον των Εβραίων, που υποδαυλίζουν το μίσος εναντίον άλλων εθνών! Ζήτω η αδελφική εμπιστοσύνη και η μαχητική συμμαχία των εργαζομένων όλων των εθνών στην πάλη για την κατάργηση του κεφαλαίου!».
Μάλιστα, εις ανάμνηση του λόγου εκείνου του Λένιν, εκδόθηκε ειδική αφίσα (αυτήν που σας παρουσιάζουμε), με κεντρικό σύνθημα «Τσακίστε τον αντισημιτισμό» και… παρασύνθημα «Ντροπή σ’ αυτούς που σπέρνουν το μίσος για τους Εβραίους».

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails