Saturday, November 18, 2017

Διασωληνωμένη στη ΜΕΘ η δικηγόρος που χτυπήθηκε από φωτοβολίδα στα Εξάρχεια



Διασωληνωμένη στη ΜΕΘ η δικηγόρος που χτυπήθηκε από φωτοβολίδα στα Εξάρχεια

Σοκάρει το βίντεο του τραυματισμού της - Η άτυχη 55χρονη είναι εγκληματολόγος και αναπληρώτρια καθηγήτρια Εγκληματολογίας στο Πανεπιστήμιο Paris II, καθώς και αντιπρόεδρος του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας

Διασωληνωμένη και σε σοβαρή κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Ευαγγελισμού νοσηλεύεται η 55χρονη δικηγόρος, η οποία, το βράδυ της Παρασκευής και κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στα Εξάρχεια, μετά την πορεία για την 44η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, τραυματίστηκε σοβαρά στο πόδι από φωτοβολίδα.


Θέλεις συνεχή ενημέρωση; Την πίσω πλευρά των γεγονότων; Συνεντεύξεις με ουσία; Συντονίσου από τις 20 Νοεμβρίου στον ΘΕΜΑ 104,6 FM
Η δικηγόρος, που είναι κάτοικος Εξαρχείων, βρισκόταν στη συμβολή των οδών Νοταρά και Κουντουριώτη και συνομιλούσε με φωτορεπόρτερ (σ.σ. είναι δικηγόρος της Ένωσης Φωτορεπόρτερ), όταν ξαφνικά μία φωτοβολίδα ευθείας βολής -που εκτοξεύθηκε από την πλευρά των κουκουλοφόρων- καρφώθηκε στο γόνατό της.

Η άτυχη γυναίκα έπεσε στο έδαφος, σφαδάζοντας από τους πόνους, με το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας να καταγράφει καρέ-καρέ το χρονικό της αγωνίας και του πόνου που υπέφερε. Η γυναίκα, αφού δέχτηκε τη ναυτική φωτοβολίδα στο αριστερό γόνατο, ούρλιαζε από τον αφόρητο πόνο, ενώ οι άνδρες των ΜΑΤ επιχειρούσαν με όποιο διαθέσιμο μέσο έχουν να σβήσουν την φωτοβολίδα, η οποία συνέχιζε να καίει για περίπου ένα λεπτό!


Επιχείρησαν αρχικά να κατασβήσουν την αναμμένη φωτοβολίδα με πυροσβεστήρα, ωστόσο δεν τα κατάφεραν. Στη συνέχεια επιχείρησαν να σβήσουν τη φωτοβολίδα με τα πόδια.

Λίγα λεπτά μετά, τη μετέφεραν στην οδό Κουντουριώτου, όπου έσπευσαν περίοικοι, και όχι μόνο, για να τις προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες, μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που την μετέφερε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

Εκεί, εισήχθη εσπευσμένα στο χειρουργείο, με τους γιατρούς να δίνουν εξάωρη μάχη, για να σώσουν το πόδι της. Η σχετική ανακοίνωση του νοσοκομείου αναφέρει: «Χθες το βράδυ, ώρα 21:18, διακομίσθηκε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του νοσοκομείου, ''Ο Ευαγγελισμός'', γυναίκα 55 ετών, τραυματισμένη από φωτοβολίδα στο αριστερό πόδι και με σοβαρό αναπνευστικό πρόβλημα λόγω εισπνοής χημικών. Αμέσως οδηγήθηκε στο χειρουργείο όπου υπεβλήθη σε 6ωρη επέμβαση (ορθοπαιδική και αγγειοχειρουργική). Νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, διασωληνώμενη σε σοβαρή κατάσταση».

Η 55χρονη δικηγόρος είναι εγκληματολόγος και αναπληρώτρια καθηγήτρια Εγκληματολογίας στο Πανεπιστήμιο Paris II. Παράλληλα, είναι αντιπρόεδρος του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας (ΚΕΜΕΑ).

Εκτός από ακαδημαϊκός και εγκληματολόγος, σύμφωνα με πληροφορίες, διετέλεσε σύμβουλος του Χρήστου Παπουτσή στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη (2010-2012).

Το 2013, ο τότε διοικητής της Σχολής Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ στην Αμυγδαλέζα της πρότεινε να εγκαινιάσει ένα νέο κύκλο σεμιναριακών διαλέξεων για τον ρατσισμό, την ξενοφοβία και τη μετανάστευση σε δόκιμους αξιωματικούς.

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails