Sunday, November 5, 2017

Αφρικανός καρδινάλιος: «Μερικοί έχοντας ως πρόσχημα το Ευαγγέλιο θέλουν να προωθήσουν την πολυπολιτισμικότητα και την μαζική μετανάστευση»

Από την Πολωνία ο καρδινάλιος Robert Sarah (Ρόμπερτ Σάρα) επιβεβαίωσε το δικαίωμα που έχει ένα έθνος να κάνει διάκριση μεταξύ προσφύγων και οικονομικών μεταναστών.

Σύμφωνα με το πολωνικό wPolityce.pl και άλλες πολωνικές ιστοσελίδες, ο Αφρικανός ρωμαιοκαθολικός καρδινάλιος υποστήριξε την αντίσταση της Πολωνίας σε μια ορισμένη «λογική» μετανάστευσης που οι εξωτερικές δυνάμεις προσπαθούν να επιβάλουν στην χώρα.

«Με ποιο τρόπο είναι δυνατόν να καταργηθούν τα δικαιώματα ενός έθνους να διακρίνει μεταξύ ενός πολιτικού ή θρησκευτικού πρόσφυγα, ο οποίος φεύγει από την πατρίδα του για να γλυτώσει, και ενός οικονομικού μετανάστη ο οποίος θέλει απλώς να αλλάξει τη διεύθυνσή του χωρίς να προσαρμοστεί, να αναγνωρίσει και να αποδεχθεί τον πολιτισμό της χώρας στην οποία θα ζήσει;» ρώτησε ο Σάρα.

«Ακόμα περισσότερο (πώς είναι δυνατόν), αν αυτός ο μετανάστης είναι άλλης θρησκείας και πολιτισμού και χρησιμεύει ως πρόσχημα για τη σχετικοποίηση της απόλυτης αξίας που είναι το κοινό καλό του έθνους;»

Ο Σάρα δήλωσε ότι η ιδεολογία του φιλελεύθερου ατομικισμού προωθεί μια «ανάμειξη» που σβήνει τα φυσικά σύνορα των πατρίδων και των πολιτισμών. Προειδοποίησε ότι αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε έναν «μεταγενέστερο, μονοδιάστατο κόσμο» στον οποίο «τα μόνα κριτήρια θα είναι η κατανάλωση και η παραγωγή».

Ενώ υποστηρίζει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια κάθε ανθρώπινου όντος, ο Σάρα τόνισε τα δικαιώματα των λαών στα δικά τους έθνη:

«Και πάλι λέω ότι πρέπει να συνεργαστούμε για την ανοικοδόμηση των εθνών που έχουν πέσει θύματα πολέμων, διαφθοράς και αδικίας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ενθάρρυνση του ξεριζωμού των ανθρώπων από τις εστίες τους και καταστροφής των εθνών. Μερικοί άνθρωποι εκμεταλλεύονται τον Λόγο του Θεού για να δικαιολογήσουν την προώθηση της πολυπολιτισμικότητας και εκμεταλλεύονται τη δικαιολογία της φιλοξενίας για να δικαιολογήσουν την εισροή των μεταναστών».
Ο Σάρα έκανε τις παρατηρήσεις του μιλώντας στο πανεπιστήμιο του Καρδιναλίου Stefan Wyszyński στη Βαρσοβία την περασμένη Κυριακή. Ο καρδινάλιος απευθύνθηκε στο Διεθνές Συνέδριο του κινήματος "Europa Christi", μιας ομάδας αφιερωμένης στην ανοικοδόμηση μιας χριστιανικής φιλοσοφίας της Ευρώπης.

Το συνέδριο, που πραγματοποιήθηκε σε τρεις πόλεις της Πολωνίας μεταξύ 19 Οκτωβρίου και 23 Οκτωβρίου, παρευρέθηκαν 40 ομιλητές από την Πολωνία και το εξωτερικό. Το θέμα του συνεδρίου ήταν: "Ανοίξτε τις πόρτες στον Χριστό".

Σύμφωνα με το wPolityce, ο στόχος του συνεδρίου ήταν να προωθήσει τη συνειδητοποίηση ότι η Ευρώπη είναι χριστιανική κληρονομιά και ότι η ταυτότητα της ηπείρου "χτίστηκε επάνω στην ελληνική φιλοσοφία, το ρωμαϊκό δίκαιο και το ευαγγέλιο".


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / πηγή

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails