Monday, March 8, 2010

Την ισλαμική μαντίλα θα φοράνε οι Βρετανίδες αστυνομικίνες όταν θα μπαίνουν σε τζαμί


Η Βρετανική Αστυνομία του Avon και του Somerset (Avon and Somerset Police) αποφάσισε οι γυναίκες αστυνομικίνες να φοράνε υποχρεωτικά την ισλαμική μαντίλα (hijab) όταν εισέρχονται σε τζαμιά, ως δείγμα σεβασμού της ιερότητας των τζαμιών και με την αιτιολογία ότι έτσι ‘θα βελτιωθούν οι σχέσεις με τις μουσουλμανικές κοινότητες’.


Βρετανικά Μέσα Ενημέρωσης ανέφεραν ότι η διαταγή να φοράνε την μαντίλα έχει δοθεί σε 15 αστυνομικίνες , οι οποίες συνεργάζονται στενά με μουσουλμανικές ομάδες γύρω από το Μπρίστολ και το Somerset.






Υπάρχουν δύο τύποι καλύμματος κεφαλής, ένα μαύρο για να ταιριάζει με την στολή των αστυνομικών και ένα μπλε για να ταιριάζει με τις στολές των το γαλάζιο της Αστυνομίας Υποστήριξης Κοινότητας (Police Community Support Officer, όπου σε περίπτωση που η κοινότητα είναι μουσουλμανική, είναι μουσουλμάνοι).

Και στις δύο μαντίλες είναι κεντημένα τα εμβλήματα της Υπηρεσίας και μπορούν να φορεθούν και από ένστολες και από μη ένστολες αστυνομικίνες.


Τα καλύμματα κεφαλής παρήχθησαν μετά την πίεση που ασκήθηκε από ισχύ συνεργάστηκε με την Πρωτοβουλία του Τζαμιού (Mosque Initiative) και της Πρωτοβουλίας Aklima.


Η Υπαρχηγός, Jackie Roberts, δήλωσε: «Η παραγωγή καλυμμάτων κεφαλής για τις αστυνομικούς και το προσωπικό μας που θα φορούν σε τόπους λατρείας, αποτελεί μέρος της δέσμευσής μας να συνεργαστούμε με όλες τις κοινότητες μας.


"Με τον τρόπο αυτό αναγνωρίζουμε και σεβόμαστε τις πολιτιστικές και τις θρησκευτικές πρακτικές των κοινοτήτων μας.


"Αυτή είναι μια πολύ θετική προσθήκη στην στολή του αστυνομικού και είμαι βέβαιος ότι θα είναι ένα ευπρόσδεκτο στοιχείο για πολλούς από τους υπαλλήλους μας."



Ο Rashad Azami, ιμάμης και διευθυντής της Ισλαμικής Εταιρίας Bath (Bath Islamic Society), είπε στα βρετανικά μέσα ενημέρωσης: «Είναι πολύ ευχάριστο να βλέπω ότι η Avon και Somerset Constabulary εισάγει ειδικά σχεδιασμένα καλύμματα κεφαλής για τις γυναίκες υπαλλήλους, σαν κομμάτι της στολής τους.


«Αυτό θα συμβάλει σε μεγάλο βαθμό στην προώθηση μεγαλύτερης εμπιστοσύνης στις σχέσεις μεταξύ της αστυνομίας και της μουσουλμανικής κοινότητας.


«Η αστυνομία συνεργάζεται στενά με τη μουσουλμανική κοινότητα της περιοχής σε πολλά επίπεδα για τα τελευταία χρόνια.


Οι μουσουλμάνες γυναίκες πρέπει να φορούν μαντίλα μετά την περίοδο που αρχίζει η εφηβεία σύμφωνα με τους ισλαμικούς κανόνες.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή: http://www.worldbulletin.net/


Αναδημοσίευση απο http://redskywarning.blogspot.com

1 comment:

hellraiser said...

Μαντιλα οταν θα μπαινουν σε τζαμι,κατι αλλο οταν θα μπαινουν σε συναγωγη,σε καμια αφρικανικη αιρεση θα ξεβρακωνονται τελειως,ετσι σε δουλεια να βρισκονται.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails