Tuesday, November 20, 2012

Η Ιταλία θα γεμίσει με αλβανικές σημαίες!




Να τιμήσουν την 28η Νοεμβρίου στην 100η επέτειο της Ανεξαρτησίας της Αλβανίας καλεί τους Αλβανούς που ζουν και εργάζονται στην Ιταλία η αλβανική εφημερίδα «Shqiptari i Italisë» (Αλβανός της Ιταλίας). ημοσίευμά της η γνωστή αλβανική εφημερίδα που εκδίδεται στην Ιταλία καλεί όλους τους αλβανούς μετανάστες της χώρας να αναρτήσουν στα μπαλκόνια και στα παράθυρά των σπιτιών τους την εθνική σημαία της Αλβανίας!
«Πώς μπορεί να ερμηνευτεί μια αλβανική σημαία σε ένα μπαλκόνι πέρα από τα σύνορα της χώρας;  Είναι εθνικό σύμβολο ή απλά μια ιστορική μνήμη; "Είναι αγάπη δίχως σύνορα" θα πει ένας γέροντας. "Μεταφορά ταυτότητας", θα πει ένας νέος», γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.
«Επί σειρά ετών στην Πάρμα και σε άλλες πόλεις της Ιταλίας, η ερυθρόμαυρη σημαία προβάλλεται σε όλες τις περιπτώσεις των εθνικών εορτών προσδίδοντας εθνική υπερηφάνεια σε συνδυασμό με την επιθυμία να δείξουμε στον κόσμο ότι έχουμε μια ιστορία, μια χώρα με λίκνα και με τραγούδια, μια αρχαία και αξιοπρεπή ταυτότητα», συνεχίζει το αλβανικό δημοσίευμα και καταλήγει τονίζοντας πως «οι αλβανοί που ζουν στην Ιταλία ξεπερνούν το μισό εκατομμύριο και θα ήταν υπέροχο αν φέτος όλοι οι αλβανοί από την Σικελία μέχρι τις Άλπεις να στόλιζαν τα μπαλκόνια και τα παράθυρα των σπιτιών τους με αλβανικές σημαίες. Τουλάχιστον για μια μέρα, την 28 Νοεμβρίου».
Δεν ξέρουμε αν τελικά οι ιταλοί θα το επιτρέψουν κάτι τέτοιο, ωστόσο αναρωτιόμαστε πόσο υπέροχο θα ήταν στα 100 χρόνια από την επέτειο της Αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου αν όλοι οι Βορειοηπειρώτες από την Χιμάρα μέχρι την Κορυτσά ύψωναν στα σπίτια τους την Ελληνική Σημαία…
http://www.eglimatikotita.gr/2012/11/blog-post_3210.html

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails